София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Автобусна екскурзия до Прага с включена Панорамна обиколка на Прага и екскурзия до Карлови Вари

Оферта номер: Е1466
Вид транспорт: автобус автобус
5 дни / 2 нощувки
Автобусна екскурзия до Прага
Пловдив - София - Белград – Будапеща – Братислава – Прага
Цена от: 295.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Екскурзия с автобус Златна Прага
Период на пътуване 18-22.04.2018
Цена на човек : 295 лева
1 ви ден – 16:00 ч. – Отпътуване от Пловдив (срещу доплащане), Дом на културата „Борис Христов“, София 18.00 часа, паркинга на Стадион „Васил Левски“ по маршрут  Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.

2 ри ден  - Следобед - пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Обиколка на Прага с екскурзовод: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад ( придвижването ще се осъществи с градски транспорт ). Прибиране в хотела.  Нощувка.

3 ти ден –  Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 180 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС). Вечерта - завръщане в Прага. Нощувка.

4 ти ден - Закуска. Освобождаване на хотела за факултативна пешеходна програма „Старе место” - обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободно време за разходка по интереси. Привечер отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград - София. Нощен преход.

5 ти ден - Вечерта - пристигане в София и Пловдив
 
Допълнителна услуга: ( заявява се и се заплаща на място ). Разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро за възрастен/15 евро за дете до 12 години. Това е едно от най- приятните неща, които Прага предлага на своите туристи. Разходката с корабче трае 1 час и е незабравимо преживяване. По време на обиколката корабът минава през всички исторически мостове на Вълтава и се виждат най- големите забележителности на града, чиито фасади са обърнати към реката.
Цената включва:
 • Транспорт с луксозен автобус от София
 • Две нощувки със закуски в хотел 2/3 * в Прага за възрастен настанен в двойна или тройна стая.
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването
 • Панорамна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език ( 2 –ри и 4 – ти ден описани в програмата ).
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен лицензиран екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
Цената не включва:
 • Лични разходи
 • Доплащане за тръгване от Пловдив – 20лв
 • Доплащане за самостоятелно настаняване 70 лева
 • Медицинска застраховкиа за лица над 65г.  – 8 лева
 • Ползването на слушалки по време на обиколките ( ако е необходимо ) – 2/3 евро на човек
 • Ползване на градски транспорт – 1 евро билет ( в посока )
 • Входен билет за Пивоварна Пилзен с дегустация  на бира – заплаща се на място около 230 CZKВалутен курс Евро към Чешки Крони – 1 към 25 приблизително
 • Разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро за възрастен/15 евро за дете до 12 години
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със  ЗК „Групама Застраховане“  ЕАД гр. София  бул. „ Цариградско Шосе“  No 47Аблок V, ет. 3 с номер 7500170000324, от 11.05.2017 до 10.05.2018г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Местата в автобуса се заемат по реда на записването. Повечето туристи желаят да пътуват на първи или по - предни седалки.За първи седалки има доплащане в размер на 25 лева на човек, освен ако не е упоменато друго в офертата. Размерът на доплащане за ползване на двойна седалка от турист се упоменава в офертата. За Туристи, които имат специфични нужди и желания при настаняването има оскъпяване в размер на 5 % от пакетната цена на организираното пътуванеВижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах