София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Будапеща и Виена - Аристократизъм и Барок

Оферта номер: Е532
Вид транспорт: автобус автобус
4 дни / 2 нощувки
Автобусна програма до Перлите на Дунава
Пловдив - София - Будапеща - Виена
Цена от: 195.00 лв.
Дата Цена Резервирай
27.10.2017 от 195 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно

 Аристократизъм и Барок в Будапеща и Виена 
Програма на пътуването 

Програма на пътуването 
 
 
ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване в 18.00 от гр.Пловдив Дом на Културата (срещу доплащане), 20.00ч. от стадион  "Васил Левски" в гр.София,  транзитно преминаване през Сърбия, посока Будапеща.
 
ВТОРИ ДЕН – Сутринта пристигане в Будапеща. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български - забележителните мостове на р. Дунав, разглеждане на Парламента, Площада на героите,  Кралския дворец, Белите кули на рибарския бастион, Църквата Свети Матияш, разходка по най – красивата улица на града Ваци. По желание на групата разходка с корабче по Дунав с торта и шампанско – една атракция, която ще ви покаже красотите на града от друг ъгъл под съпровода на класическа музика. Настаняване в хотела в Будапеща. Свободно време. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до Виена. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български: разглеждане на дворците "Шьонбрун", "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите и дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил, Виенската Опера, катедралата "Свети Стефан", Университета. Пешеходна обиколка и възможност за пазар по невероятните магазини на града. Факултативно посещение на лятната резиденция на Хабсбургите двореца Шьонбрун и свободно време за разглеждане на двореца отвън из неговите градини. По желание и срещу доплащане посещение на двореца отвътре с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език. Посещение на Пратера и свободно време за атракциите му около 2 часа. Отпътуване за Будапеща. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотел. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.
 

Настаняване Възрастен настанен в двойна/тройна стая Дете до 12 год. настанено с двама възрастни
Цена 195 лв (от София) 175 лв

Цената включва:
  

*  2 нощувки със закуски в хотел  3*** в Будапеща 
* Водач от фирмата по време на пътуването
* Автобусен транспорт с лицензиран автобус за международни превози
* Медицинска застраховка за лица до 65г. 

Цената не включва:  
 

* Входните такси на посещаваните туристически обекти
* Доплащане за тръгване от Пловдив - 20 лева
* Доплащане за единична стая 60 лева
* Панорамна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език 10 евро, 5 евро за дете до 12 години
* Целодневна екскурзия до  Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език 15 евро, 5 евро за дете до 12 години
* Посещение на двореца Шонбрун - 22 евро /входен билет и беседа с местен екскурзовод/
* Разходка с корабче по Дунав в Будапеща –  20 евро ( с торта и шампанско ) 10 евро за дете до 12 години
*Медицинска Застраховка за лица над 65 години – 8 лева

Условия за ранно записване:

•          Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените дати.

•          Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.

•          В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Условия за настаняване и пътуване:

•          Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД "Уника Живот". Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.

•          При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително;

•          При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.

•          Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.

•          В деня на пристигане преди 14:00ч. и в деня на напускане след 12:00ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.

•          Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 2 нощувки се ползват 2 закуски.

•          Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се съобщават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите.

•          Настаняването в автобусите е според датата на записване.

•          Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.

•          Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.

•          Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.

Допълнителна информация:

•          Минимален брой за осъществяване на пътуването - 40 човека

•          Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване.

•          Начин на плащане: 30% депозит при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване .

•          Необходими документи за пътуване: лична карта за българските граждани.

•          Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.

•          Визов режим: няма изисквания за визи за български граждани.

•         ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с  "Групама Застраховане“ ЕАД - гр. София, бул. Цариградско шосе №47, полица номер 75001700000324/2017г. с валидност от 00:00ч. на от 11.05.2017г. до 24:00ч. на 10.05.2018г.
•          Застраховка "Отмяна на пътуване"  се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на "Групама Застраховане“ ЕАД.  
 

•         Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

•        Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел