София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Виетнам и Камбоджа

Оферта номер: Е1314
Вид транспорт: самолет самолет
10 дни / 9 нощувки
Насладете се на една различна култура - Виетнам и Камбоджа
София - Истанбул - Ханой
Цена от: 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания „Търкиш Еърлайнс" в 21:40 ч.* за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.* Полет за Ханой в 02:15 ч.* Нощен полет.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН - Кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:20 ч.* Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой. Обиколката започва от  мемориалния комплекс на Хо Ши Мин. Разходката продължава с президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за  Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Следобед едночасова разходка с бамбукова лодка или с каяк около плаващото рибарско селище Вунг Виенг. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на белия пясъчен плаж Бан Чан Бийч. Завръщане на кораба. Корабът ще отплава към района на Конг До, където ще пусне котва за пренощуване. Вечеря. Свободно време или възможност да се включите в различни дейности като риболов, караоке и различни игри. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 6:30 ч. - възможност да се включите в клас по Тай-Чи, воден от професионален инструктор. Закуска. В 8:00 ч. разглеждане на пещерата Тиен Кан Сон , разположена в центъра на красия залив Халонг, една от най-красивите и интересни пещери в региона. Освобождаване на каютите. Възможност за релакс или наблюдение на карвинг демонстрация върху плодове. Обяд. Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том. Градът е известен с монументалните си укрепителни стени и порти от скулптури на човешки лица, свързани перпендикулярно помежду си с две улици, водещи към основния храм „Бапуон”. Разглеждане на храма, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Обиколката продължава с посещение на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Следобед разглеждане na най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Нощувка в Сием Реап.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с малко кану през гъста растителност в близост до местните къщи. Обяд. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Хо Ши Мин.


Ден 8

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризова хартия, кокосови бонбони и пуканки. Посещение на занаятчийско селище, където можете да станете свидетели на процеса на изработка на оризово фиде, рибен сос, соев сос и готварска сол. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин: музея на останките от войната, катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на обединението и Бившият президентски дворец на Южен Виетнам. Трансфер до летището за полет на авиокомпания „Търкиш Еърлайнс”в 21:40 ч.* за Истанбул.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – Пристигане в Истанбул в 04:40ч. Отпътуване от летището в Истанбул в 07:50 ч.* за България с полет на авиокомпания „Търкиш Еърлайнс“. Кацане на терминал 2 на летище София в 09:05 ч.*

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.
 
Хотели 4*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни
29.03.2018 3749.00 4300.00 3299.00

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Такса за издаване на виза до години / 215 BGN
 


Пояснения:
 • Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин /Сайгон/ , 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш Еърлайнс“ през Истанбул. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 • Примерни хотели по програмата:

  • Ханой - хотел May de Ville Old Quarter Hotel**** Халонг - кораб Garden Bay Cruises **** Сием Реап - хотел Tara Angkor Hotel **** Хо Ши Мин - хотел Bay Hotel****
 • Забележка:

  • За пътуването се изискват визи и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
  • Такса за издаване на виетнамска виза в размер на - 125 долара;
  • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;

  Продължителност на полетите:

  • София – Истанбул – около 1 ч. и 25 мин.
  • Истанбул – Ханой – около 10 ч. и 05 мин.
  • Хо Ши Мин - Истанбул – около 11 ч.
  • Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

  Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

  Допълнителна информация:

  • Цените на организираните екскурзии са пакетни, и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
  • При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.

  Анулационни условия:

  • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване до 120 (Сто и двадесет) без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

  В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала 119 (Сто и деветнадесет) - 60 (шейсет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 80% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала 59 (петдесет и девет) - 30 (тридесет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 50% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 29 (двадесет и девет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
  • Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
  • Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

  • круизи;
  • екскурзии със специална цена за ранно записване;
  • всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

  Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: Цената включва:
 • Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София
 • Летищни такси
 • Самолетни билети за вътрешените полети:
 • Ханой – Сием Реап в икономична класа
 • Сием Реап – Хо Ши Мин в икономична класа;
 • Включени летищни такси;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Описаната туристическа програма;
 • Транспорт по описаната програма с туристически микробус / автобус;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Ханой;
 • 1 нощувка борда на круизен кораб;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Сием Реап;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Сайгон;
 • Хранения, описани по програмата: 7 закуски, 7 обяда, 1 вечеря;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.


Цената не включва:
 • Такса за издаване на виетнамска виза - 125 долара;
 • Такса за издаване на камбоджанска виза - 30 долара;
 • Напитки;
 • Бакшиши;
 • Мед. застраховка – 20 лв;
 • Разходи от личен характер.
Цената включва:
Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София
Летищни такси
Самолетни билети за вътрешените полети:
Ханой – Сием Реап в икономична класа
Сием Реап – Хо Ши Мин в икономична класа;
Включени летищни такси;
Всички трансфери по маршрута;
Описаната туристическа програма;
Транспорт по описаната програма с туристически микробус / автобус;
2 нощувки в хотел 4* в  Ханой;
1 нощувка борда на круизен кораб;
2 нощувки в хотел 4* в  Сием Реап;
2 нощувки в хотел 4* в  Сайгон;
Хранения, описани по програмата: 7 закуски, 7 обяда, 1 вечеря;
Входни такси на посещаваните обекти;
Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.
Цената не включва:
Такса за издаване на виетнамска виза - 125 долара;
Такса за издаване на камбоджанска виза - 30 долара;
Напитки;
Бакшиши;
Мед. застраховка – 20 лв;
Разходи от личен характер.
Примерни хотели по програмата:

Ханой - хотел May de Ville Old Quarter Hotel**** Халонг - кораб Garden Bay Cruises **** Сием Реап - хотел Tara Angkor Hotel **** Хо Ши Мин - хотел Bay Hotel****

Забележка:

За пътуването се изискват визи и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
Такса за издаване на виетнамска виза в размер на - 125 долара;
Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;

Продължителност на полетите:

София – Истанбул – около 1 ч. и 25 мин.
Истанбул – Ханой – около 10 ч. и 05 мин.
Хо Ши Мин - Истанбул – около 11 ч.
Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Допълнителна информация:

Цените на организираните екскурзии са пакетни, и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.

Анулационни условия:

Потребителят може да се откаже от организираното пътуване до 120 (Сто и двадесет) без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

В интервала 119 (Сто и деветнадесет) - 60 (шейсет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 80% от цената на организираното пътуване в лева.
В интервала 59 (петдесет и девет) - 30 (тридесет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 50% от цената на организираното пътуване в лева.
Под 29 (двадесет и девет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.

Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

От посочените отстъпки се ползва само една.

Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

круизи;
екскурзии със специална цена за ранно записване;
всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: Вижте също
Оферта № Е1314
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах