София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали

Оферта номер: Е1460
Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка
Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали пещерата „Магура“, пещерата „Венеца“ и Видин от Пловдив
Цена от: 79.00 лв.
Дата Цена Резервирай
21.04.2018 от 79 лв. Резервирай
19.05.2018 от 79 лв. Резервирай
23.06.2018 от 79 лв. Резервирай
28.07.2018 от 79 лв. Резервирай
25.08.2018 от 79 лв. Резервирай
29.09.2018 от 79 лв. Резервирай
20.10.2018 от 79 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали
пещерата „Магура“, пещерата „Венеца“ и Видин от Пловдив
Програма:
Ден 1:

Отпътуване от Пловдив в 7:00 ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум, по маршрут: София –  Белоградчик – Видин.  Пристигане  и посещение на пещерата « Венеца». Почивка за обяд и възможност за дегустация на северняшки – ТУРЛАШКИ  – специалитети в хан „ Мадона ”. Разглеждане на парка и комплекса към него. Отпътуване за Белоградчик   Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – неповторимия природен феномен Белоградчишки скали  и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря .Нощувка.

 Ден 2:

Закуска. Туристическа разходка в центъра на града с екскурзовод. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида“ – единствената изцяло запазена в страната /Х век/,  Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, старата турска поща,художествената галерия,Видинския общински театър, митрополитския комплекс, църквата” Великомъченик Димитрий”, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Свободно време за обяд и  разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Отпътуване за  пещерата  “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход и  представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане късно вечерта.
Цената включва:

транспорт с комфортен  автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин;
посещение на пещерата Венеца;
посещение на хан „Мадона“ с възможност за дегустация на типични северняшки ястия;
посещение на Белоградчишки скали;
посещение на пещера Магурата;
туристическа програма във Видин;
екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Цената не включва:

Медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65г ; 1,50 лв за лица над 65 г
входни такси за посещаваните обекти;
дегустация в хан «Мадона»
доплащане за единична стая – 20 лв;
  • При посещение на пещера Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни обувки, снимането в пещерата е разрешено.
  • входна такса за Белоградчишката крепост – 5 лв;
  • входна такса за пещерата Венеца – 4 лв;
  • входна такса за пещера Магурата – 5 лв; галерия с рисунки – 6 лв
  • Входни такси – Крепостта „Калето” – 5 лв,
  • крепостта „Баба Вида” – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв
Необходими документи: валиден документ за самоличност: Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на отпътуване; Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста; Отстъпки: Цена за дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10 лв от цената.   Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта 
 Вижте също
Оферта № Е1460
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел