София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали

Оферта номер: Е1460
Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка
Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали пещерата „Магура“, пещерата „Венеца“ и Видин от Пловдив
Цена от: 79.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Двудневна екскурзия до Белоградчишките скали
пещерата „Магура“, пещерата „Венеца“ и Видин от Пловдив
Програма:
Ден 1:

Отпътуване от Пловдив в 7:00 ч. , по маршрут: София –  Белоградчик – Видин.  Пристигане  и посещение на пещерата « Венеца». Почивка за обяд и възможност за дегустация на северняшки – ТУРЛАШКИ  – специалитети в хан „ Мадона ”. Разглеждане на парка и комплекса към него. Отпътуване за Белоградчик   Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – неповторимия природен феномен Белоградчишки скали  и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Възможност за организирана вечеря .Нощувка.

 Ден 2:

Закуска. Туристическа разходка в центъра на града с екскурзовод. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида“ – единствената изцяло запазена в страната /Х век/,  Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, старата турска поща,художествената галерия,Видинския общински театър, митрополитския комплекс, църквата” Великомъченик Димитрий”, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Свободно време за обяд и  разходка в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Отпътуване за  пещерата  “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход и  представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане късно вечерта.
Цената включва:

транспорт с комфортен  автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин;
посещение на пещерата Венеца;
посещение на хан „Мадона“ с възможност за дегустация на типични северняшки ястия;
посещение на Белоградчишки скали;
посещение на пещера Магурата;
туристическа програма във Видин;
екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Цената не включва:

Медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65г ; 1,50 лв за лица над 65 г
входни такси за посещаваните обекти;
дегустация в хан «Мадона»
доплащане за единична стая – 20 лв;
  • При посещение на пещера Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни обувки, снимането в пещерата е разрешено.
  • входна такса за Белоградчишката крепост – 5 лв;
  • входна такса за пещерата Венеца – 4 лв;
  • входна такса за пещера Магурата – 5 лв; галерия с рисунки – 6 лв
  • Входни такси – Крепостта „Калето” – 5 лв,
  • крепостта „Баба Вида” – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв
Необходими документи: валиден документ за самоличност: Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 5 дни преди датата на отпътуване; Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста; Отстъпки: Цена за дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10 лв от цената.   Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта 
 Вижте също
Оферта № Е1460
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах