София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Двудневна екскурзия до Велико Търново от Пловдив

Оферта номер: Е1858
Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка
Двудневна екскурзия до Велико Търново от Пловдив
Пловдив – Шипка – Етъра – Соколски манастир – Габрово – Боженци – Велико Търново – Дряновски манастир – Трявна – Пловдив
Цена от: 85.00 лв.
Дата Цена Резервирай
12.09.2020 от 85 лв. Резервирай
31.10.2020 от 85 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Двудневна екскурзия до Велико Търново от Пловдив
Маршрут: Пловдив – Шипка – Етъра – Соколски манастир – Габрово – Боженци –
          Велико Търново – Дряновски манастир – Трявна – Пловдив
 
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
 
Дати: 13.06, 18.07, 12.09 и 31.10.2020г.
 

Цена: 85 лева
 
Програма:
 
Ден 1:
Отпътуване в 07:00 ч. от  Пловдив. Преди обед пристигане в с. Шипка и посещение на Храм-паметникът „Рождество Христово“. Отпътуване и разглеждане на Архитектурно-етнографски комплекс „Етър “- представляващ  възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. Отпътуване към Соколски манастир – основан през 1833 г. от архимандрит Йосиф, наречен по-късно Соколски, по името на местността. Манастирът е бил за кратко и болница по време на руско–турската освободителна война. В параклиса на манастира „Свето Благовещение“ са запазени ценни старинни икони на “Исус Христос” и “Света Богородица с младенеца”, изографисани от Захари Зограф. Отпътуване към Габрово – живописно разположен по поречието на река Янтра. Посещение на Дома на хумора и сатирата – визитната картичка на града. Пешеходна разходка в центъра на града и време за обяд и отдих. Отпътуване за Боженци. По пътя можем да се отбием за дегустация в  мандра за сирене и кашкавал. Пристигане в с. Боженци. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват ,,Боженци”- ще се разходим по калдъръмените улички  и ще разгледаме характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,,Пророк Илия‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел във Велико Търново. По желание организирана празнична вечеря.
 
Ден 2:
Закуска. Туристическа разходка във Велико Търново. Градът който два пъти е бил столица на България – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдъръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Дряновски манастир. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил”, който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското въстание.
Отпътуване за гр. Трявна. Туристическа програма в Трявна – град музей, който съхранява сътвореното от тревненските възрожденски майстори. Пешеходна разходка из града – стария площад ,,Капитан дядо Никола” с часовниковата кула от 1814г., Тревненското школо с музея на занаятите, Гърбавият мост  от 1844-1845 г., Даскаловата къща. Възможност за разглеждане къщата-музей Ангел Кънчев, Славейковата къща, Църквата Свети Архангел Михаил. Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат ,,Витошка”. Към 17:00 ч. – отпътуване за Пловдив. Пристигане  в града вечерта.
Транспорт с комфортен  туристически автобус;
Нощувка със закуска в хотел 3 *** във Велико Търново;
Туристическа програма в Етъра, Габрово, Велико Търново, Трявна и Боженци;
Посещение на Соколски манастир;
Посещение на Дряновски манастир;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

Туристическа застраховка: за лица до 64,99 г – 1 лв. на ден, за лица от 65 г  до 79,99г. - 2 лв. на ден;
Доплащане за единична стая 20 лв./25лв в зависимост от хотела;
Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” по Закона за туризма;
Входните такси на посещаваните туристически обекти.
Забележка: 
Отстъпки:
  • Дете до 12г. пътуващо с двама възрастни –  минус 10 лв;

Забележки:
  • Минимален брой туристи: 40 човека;
  • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Приблизителни входни такси: Дом на хумора и сатирата – 3 лв. (възрастни); 1,50 лв. (учащи, студенти, пенсионери); Входна такса за АЕК “Етър” – 6 лв.; В Трявна: комбиниран билет за три обекта – 6лв ; пещера Бачо Киро – 3 лв. Боженци – 4 лв, Крепостта „Царевец” – 3лв ;
Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.anatravel.net . Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2019г. до 24:00ч. на 05.05.2020г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах