София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Еднодневна екскурзия до Крива Паланка

Оферта номер: Е1244
Вид транспорт: автобус автобус
1 ден
Енодневна екскурзия до Крива Паланка
Пловдив-Гюешево - Крива паланка - Осоговски манастир
Цена от: 39.00 лв.
Дата Цена Резервирай
06.06.2020 от 39 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
 Програма

 
Ден 1 
Тръгване от Пловдив 5:30ч. от Дом на културата „Борис Христов“/, от София 7:15ч. паркинг на Стадион „Васил Левски“. Маршрут Пловдив- София-Кюстендил - Гюешево - Крива паланка - Осоговски манастир.
Посещение на град Крива Паланка,кооито се намира в подножието на Осоговската  планина , разположен по двата  бряга на Крива река.В центъра се намира Старата чаршия ,която се отличава с красивата си архитектура.
Една от забележителностите на града е църквата „Св. Димитър“ , построена през 1833 година.
Посещение на манастира „Св. Йоаким Кърчовски“,разположен в гънките на Осоговската планина,недалеч от град Крива Паланка Големият манастирски комплекс е посветен на местния отшелник Свети Йоаким.Като част от комплекса са двете църкви „Света Божия Майка“ и „Св. Йоаким Осоговски“ в която се намират тленните останки на светеца.Манастирът е известен и като Сарандопор.


В близост до града се намира ресторант , който се състои от няколко сгради ,като повечето от тях са разположени във водите на езерото.Една от тях е построена под формата на кораб.Тук може да опитате традиционните македонски плескавици, Тавче – гравче пък е вкусен печен боб.За децата е създаден уютен детски кът и зоологическа градина.Гледката на плуващите в езерото лебеди е впечатляваща.
Отпътуване за България.Прибиране в София- Пловдив около вечерта.

 
Цената включва:
Транспорт с автобус
Водач от фирмата по време на пътуването
 

Медицинска застраховка за лица 
Разходи от личен характер
Входни такси
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със  АД „Дженерали Застраховане“  АД гр. София  бул.Княз Ал.Дондуков“  No 68 , 1329200051000004, от 06.05.2020 до 05.05.2021г.Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах