София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Еднодневна екскурзия до Крушунски водопади с посещение на Троянски манастир и Ловеч от Пловдив

Оферта номер: Е1876
Вид транспорт: автобус автобус
1 ден
Пловдив - Троянски манастир - Ловеч - Крушунски водопади - Троян
Цена от: 39.00 лв.
Дата Цена Резервирай
08.08.2020 от 39 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Еднодневна екскурзия до Крушунски водопади с посещение на Троянски манастир и Ловеч 

Дата 08.08.2020г.

 
Цена:39 лв.
 
ПРОГРАМА
 
 
Отпътуване от гр.Пловдив в 07:00ч. от гр.Пловдив, Дом на Културата „Борис Христов” и от Асеновград в 07:30 ч.(срещу допълнително доплащане).
Посещение на Троянския манастир, който е третият по големина манастир в България след Рилския и Бачковския манастир. . Кратка почивка и разглеждане на манастира. Отпътуване за гр. Ловеч, разположен на р. Осъм. Посещение на архитектурния резерват Вароша, музея на Васил Левски, Етнографския комплекс, църквата , в която е служил поп Кръстьо. По желание можете да посетите паметника на Васил Левски. Свободно време за обяд и разходка до покритият мост, построен от Кольо Фичето. Отпътуване за с. Крушуна, където се намират Крушунските водопади, най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове, басейни, богато разнообразие от растителни и животински видове. Често ги наричат „Българското Памуккале”, там може да се видят всички карстови форми. Изкачване на екопътеката в местността „Маарата” и разглеждане на Крушунските водопади. Изкачването е около 20 мин. по стръмна еко- пътека, с множество дървени мостчета.След 15-20-минутно изкачване и спускане по маркирани горски пътечки и дървени мостчета ще достигнете до самите водопади. Думите не стигат, за да се опише красотата на това величествено място. Ще се озовете в свят на приказни фантазии и природни красоти. Главният водопад се спуска от височина 15 метра, като по пътя си се разделя на няколко ръкава и така се образуват още няколко водопада. Стичащата се по скалите кристално чиста вода, малките тюркоазеносини басейнчета, множеството прагове, въртопи и каньони, образувани от водата, създават усещане за нещо неземно. · Тук се намира и една от най-красивите водни пещери в България. Водата, която извира от нейните недра, дава началото на главния водопад на Крушуна. Пещера Водопада е с дължина 1999 метра, но само първите 150 са достъпни, затова не поемайте рискове и не навлизайте самостоятелно. Свободно време за разходка и фото- пауза по екопътеката. 17:00 ч. тръгване за гр.Пловдив.
 
- Транспорт с лицензиран автобус;
- Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
- Медицинска застраховка;
 
- Входни такси:
- Разходи от личен характер;
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 
*Отпътуване от Асеновград се осъществява при минимун 10 записани туриста с доплащане 4 лв. на човек.
 
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека

 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата
  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със  ЗК „Дженерали Застраховане“  АД гр. София  бул. „ Дондуков“  No68р, от 06.05.2020 до 05.05.2021г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Местата в автобуса се заемат по реда на записването. Повечето туристи желаят да пътуват на първи или по - предни седалки.За първи седалки има доплащане в размер на 25 лева на човек, освен ако не е упоменато друго в офертата. Размерът на доплащане за ползване на двойна седалка от турист се упоменава в офертата. За Туристи, които имат специфични нужди и желания при настаняването има оскъпяване в размер на 5 % от пакетната цена на организираното пътуванеВижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах