София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш

Оферта номер: Е751
Вид транспорт: автобус автобус
1 ден
Едноденвна екскурзия,организиран транспорт,Пирот и Ниш,туристическа програма
Пловдив - София - Пирот - Ниш - София - Пловдив
Цена от: 29.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно

ПИРОТ   и   НИШ

Цена за тръгване от София  29 лв

 
Програма на пътуването
 

Тръгване в 05:30 ч. от Пловдив /7.30 ч.от Стадион „Васил Левски“ - София. Отпътуване за Сърбия.
Пристигане в град Пирот. Посещение на центъра на града, известен с пиротския си пазар и старата крепост Калето. Свободно време за пазаруване или кафе.
Следобяд отпътуване за град Ниш. Пристигане в гр. Ниш – древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Посещение на "Челе кула” - уникална кула построена през 1809 г. по заповед на султан Махмуд II. В стените на кулата са зазидани черепите на над 900 сърбски войници, убити в битката на хълма Чегар, където войвода Стефан Синджелич и неговите четници са разгромени от многочислената турска армия. Пешеходна разходка в Ниш:, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време за посещение на търговския център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия.
Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив вечерта.

 

 

 

 

 

Цената включва:

 * Транспорт с комфортен туристически автобус от София;
 * Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

* Доплащане за качване от Пловдив – 15 лв.   Минимален брой туристи за тръгване от Пловдив 20 човека
* Медицинска застраховка до 65 г - 1 лв. , над 65 г-2 лв.
* Входни Такси на посещаваните обекти – входна такса за Челе Кула около 120 сръбски динара
 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:

40 човека

 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:

5  дни преди датата  на отпътуване.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца

под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Туроператорът има сключена застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК „Групама Застраховане“  ЕАД гр. София  бул. „ Цариградско Шосе“  No 47Аблок V, ет. 3 с номер 7500160000227, от 09.07.2016г. до 08.07.2017г.
 

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах