София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш

Оферта номер: Е751
Вид транспорт: автобус автобус
1 ден
Еднодневна екскурзия, организиран транспорт, Пирот и Ниш, туристическа програма
Пловдив - София - Пирот - Ниш - София - Пловдив
Цена от: 28.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно

Еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш 
Цена от София 29 лева,
дати 20.04 и 04.05.2019

Програма на пътуването

Тръгване в 05:30 ч. от Пловдив /7.30 ч.от Стадион Васил Левски - София. Отпътуване за Сърбия. Пристигане в град Пирот. Посещение на центъра на града, известен с пиротския си пазар и старата крепост Калето.  Свободно време за пазаруване или кафе.
Отпътуване за град Ниш. Пристигане в гр. Ниш – древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш:, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време за посещение на търговския център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Свободно време за обяд, шопинг и разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив вечерта.
 

 

 

 

 

 

Цената включва:

 * Транспорт с комфортен туристически автобус от София;
 * Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
 * Медицинска застраховка за лица до 65 г. с лимит на покритие 2000 евро

Цената не включва:

* Доплащане за качване от Пловдив – 20 лв. 
* Минимален брой туристи за тръгване от Пловдив 20 човека

* медицинска застраховка за лица над 65 г. - 2 лева
 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта
  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК  Дженерали Застраховане  АД ЕИК 030269049 гр. София 1504,  бул. „Княз Ал. Дондуков“ 68, полица номер 1329180051000035 валидна от 0:00 часа на 06.05.2018 до 0:00 часа на 05.06.2019 00:00 часа.
 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах