София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕКЗОТИЧНА КУБА - ДУХЪТ НА КАРИБИТЕ

Оферта номер: Е1204
Вид транспорт: самолет самолет
12 дни / 10 нощувки
Изберете горещата Куба и си подарете едно уникално изживяване сред интересна и уникална култура и бит!
Хавана - долината Винялес - Хавана - Санта Клара - Санкти Спиритус - Долината на Захарните мелници -Тринидад - Сиенфуегос - Залива на прасетата - Гуама - Варадеро
Цена от: 4302.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
ПЪРВИ ДЕН: 07.02.2018 ПОЛЕТ СОФИЯ - ПАРИЖ - ХАВАНА

Полет София-Париж на АК Air France. Излита в 07:00ч. Каца в 09:10ч. в Париж. Излита от Париж в 13:50ч. Каца в Хавана в 18:10ч. Трансфер и настаняване в хотел Memories Miramar 4* за 3 нощувки на база закуска. Коктейл за Добре Дошли.

ВТОРИ ДЕН: 08.02.2018 ХАВАНА

Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град - Хавана: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди. Обиколката започва с Модерна Хавана: Университета, Площада на Революцията, крайбрежния булевард Малекон, Сградата на Парламента, Некропола на Христофор Колумб. Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1982г: Сградата на Капитолия, Театъра, Авеню El Prado, Двореца на Президентството и Сентръл Парк, Замъка Моро, Mемориала на Хосе Марти, Площада на Катедралата, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжието, Двореца на Занаятите, Градския музей - Двореца Вилануева и Музея на Рома, където ще се запознаете с начина на приготвяне на тази напитка и многото ѝ производни коктейли. По желание:Обяд в битов ресторант в Стария град. Ще посетим любимите места на Хемингуей (предимно барове като Ла Бодегите) и ще повървим малко по неговите стъпки. Връщане в хотела късния следобед. Вечерта, по желаниепосещение на световноизвестния нощен клуб с шоу-програма Тропикана. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 09.02.2018 ХАВАНА - ДОЛИНАТА ВИНЯЛЕС - ХАВАНА

Закуска. Целодневна екскурзия до долината Винялес. Отпътуване в западна посока, до провинция Пиняр дел Рио, на 170 км западно от Хавана. Долината Винялес е под егидата на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, а Пиняр дел Рио е наричана още "най-зелената провинция" на Куба. Пътят ви минава през тютюневи плантации, като по време на пътуването през тях ще научите много относно това как се отглежда тютюнът за най-ексклузивните и качествени кубински пури и как климатът има решаващо значение за културите. Ще погостувате на семейство, което от поколения управлява тютюнева плантация и ще научите за процеса по производство на световноизвестната марка пури стъпка по стъпка: от принципа на подбор на тютюневите листа до начина на завиването им. Следващата ви спирка вече е панорамната площадка пред долината Винялес. Свободно време за обяд. Изкачване до Индианската пещера и посещение на пещерата с корабче, за да видите праисторическите скални индиански рисунки. Нощувка в Хавана.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 10.02.2018 ХАВАНА - САНТА КЛАРА - САНКТИ СПИРИТУС

Закуска. Отпътуване към Санта Клара - последният пристан на Че Гевара, мястото, което определя изхода на Кубинската Революция през 1958г., когато Че Гевара успява да превземе влак, натоварен с въоръжение за армията. Посещение на Музея с известния влак и Мавзолея на Че Гевара. По желание: обяд в ресторант Caneyes. Продължавате към Санкти Спиритус - малко колониално градче, основано през 1514г., изцяло запазило духа си от колониалните времена. Фотопауза на най-стария мост в Куба - Яябо. Настаняване в хотел Plaza Rijo 3* в самия исторически център. Ще имате възможност от първа ръка да се докоснете до нощния живот на този артистичен град. И не на последно място, препоръчваме да посетите Каса де ла Трова и да участвате в истинско, автентично салса парти, да танцувате заедно с местните, които ще ви научат как се танцува салса, под звуците на истински карибски ритми. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 11.02.2018 САНКТИ СПИРИТУС - ТРИНИДАД - СИЕНФУЕГОС

Закуска. Днес ще бъде един истински "кубински ден" - пътувате през планините Ескамбри, през кафеени плантации и изумруденозелени хълмове, до Долината на Захарните Мелници /ЮНЕСКО/. Продължавате към Тринидад /ЮНЕСКО/ - град с 5-вековна история, един от най-старите исторически градове на новия континент, дължал своето богатство на плантациите със захарна тръстика и кафе. По желание: обяд в битов ресторант на площад Plaza Mayor. Обиколка на Тринидад - докато се разхождате по тесните, вити калдъръмени улички, ще попиете атмосферата на този град, запазил своя уникален облик от богатите, пищни и жестоки плантаторски времена. Посещение на Пласа Майор, Кулата на Контрабандиста, Катедралата, Площад Ла Сантисима, Дворецът на Губернатора: ще видите една истинска плантаторска хасиенда с подове и балюстради от мрамор, богати фрески, патио с мраморни статуи и водоскоци. Свободно време за отмора в известния бар Канчанчара, където да опитате коктейла с мед "Канчанчара" - запазена марка на Тринидад. Продължавате към Сиенфуегос /ЮНЕСКО/. Настаняване в хотел Jagua 4* в самия исторически център. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 12.02.2018 СИЕНФУЕГОС - ЗАЛИВА НА ПРАСЕТАТА - ГУАМА - ВАРАДЕРО

Закуска. Панорамна обиколка на Сиенфуегос, основан от френски благородници и носещ духа и архитектурата на френската аристокрация с креолски привкус: крайбрежния булевард Малекон, богатите крайбрежни вили, Двореца на Губернатора - уникален по своята архитектура, площад Хосе Марти, Театъра и Катедралата. Продължаваме към природния резерват п-в Запата и Национален Парк Монтемар, убежище на невероятно богатство от птичи и животински видове. Фотопауза при прословутия Залив на Прасетата. По желание: обяд в ресторант на брега и за плуване и шнорхелинг в лазурните води на Карибско море. Продължаваме към Гуама, главната атракция на Националния Парк. Разходка с корабче в Лагуната на Съкровищата, ще видите стотици мигриращи птици и недокоснати дъждовни гори. Посещение на селище на индианците Таино, където ще научите повече за бита и обичаите на коренните жители на Куба. Посещение на най-голямата ферма за крокодили, където ще видите влечугите в естествената им среда. Най-смелите от вас могат да подържат в ръце бебе крокодилче. Отпътуване за Варадеро и пристигане късния следобед. Настаняване в хотел Memories Varadero 4* за 4 нощувки на база All Inclusive.

СЕДМИ ДЕН: 13.02.2018 ВАРАДЕРО

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно - каяк, сърф и т.н. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 14.02.2018 ВАРАДЕРО

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно - каяк, сърф и т.н. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 15.02.2018 ВАРАДЕРО

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно - каяк, сърф и т.н. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 16.02.2018 ВАРАДЕРО - ХАВАНА - ПАРИЖ

Закуска. Свободен ден до обяд за почивка и плаж на база All inclusive. Освобождаване на стаите до 12.00ч. Следобед трансфер до летище за полет Хавана-Париж на АК Air France. Излита в 23:40ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 17.02.2018 ПАРИЖ

Каца в 14:25 ч. в Париж. Настаняване в хотел в близост до летище Шарл де Гол. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 18.02.2018 ПАРИЖ - СОФИЯ

Полет Париж-София на АК Air France. Излита в 10:10ч. Каца в 14:05ч. в София.

 
Самолетни билети София-Париж-Хавана-Париж-София на АК Air Frace
Летищни такси - 282 евро към 19.07.2017г. (при повишаване разликата се доплаща от клиента)
10 нощувки със закуски в описаните хотели по програмата:

3 нощувки със закуски в хотел Memories Miramar 4* в Хавана
1 нощувка със закуска в хотел Plaza Rijo 3* в Санкти Спиритус
1 нощувка със закуска в хотел Jigua 4* в Сиенфуегос
4 нощувки на база All Inclusive в хотел Memories Varadero 4* във Варадеро
1 нощувка със закуска в хотел в близост до летище Шарл де Гол 2

Всички турове и обиколки, описани в програмата, с местни екскурзоводи
Наземен транспорт с луксозен частен климатизиран 14-местен автобус по време на туристическите обиколки
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка "Отговорност на туроператора"
Такса излитане от летище Хавана - 25 CUC (ок. 35 лв.), платими в брой на летище в местна валута
Виза - 35 евро / 70 лева
Застраховка "Отмяна на пътуване", виж Важно! в края на офертата
Вечери в хотелите, които не са на база All Inclusive - общо 106 USD / 183 лв.
Разходи от личен характер
Бакшиши за шофьора и екскурзоводите
По желание - допълнителни шоу програми и обеди както следва:
Tropicana Cabaret Show с вкл. трансфери от и до хотела - 129 USD / 222 лв.
Обяд в ресторант La Barca в историческия център на Хавана - 30 USD / 52 лв.
Обяд в ресторант Caneyes в Санта Клара - 25 USD / 43 лв.
Обяд в ресторант Plaza Mayor в Тринидад - 25 USD / 43 лв.
Обяд в ресторант CLUB CIENFUEGOS - 25 USD / 43 лв.
Обяд в ресторант Pio Cua на брега на Карибско море - 25 USD / 43 лв.
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
За визата:

Сканирано цветно копие на международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане - изпратено в прикачен файл
Цифрова цветна паспортна снимка - изпратена в прикачен файл
Адрес по лична карта; Месторабота, адрес на местоработата, заемана длъжност; Телефон за контакт.
Важно: За издаване на визите са необходими минимум 21 дни.Вижте също
Оферта № Е1204
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах