София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Екскурзия до Загреб, пещерата Постойна, Плитвички Езера и Дубровник

Оферта номер: Е1358
Вид транспорт: автобус автобус
6 дни / 4 нощувки
Екскурзия до Загреб, пещерата Постойна, полуостров Истрия, Плитвички Езера и Дубровник
Загреб – Постойна - Плитвички езера – полуостров Истрия - Дубровник
Цена от: 445.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Загреб – Постойна  - Плитвички езера – п-в Истрия - Дубровник
Цена: 445 лева на човек
4 нощувки, 4 закуски и 2 вечери
Период 31.03.2018 – 05.04.2018
Туристическа програма:

1 - ви ден: 31.03.2018 Отпътуване от Пловдив Дом на Културата Борис Христов 04:00, София паркинга на стадион Васил Левски по маршут Белград – Загреб. Привечер пристигане в Загреб – град с уникална атмосфера, построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец. Туристическа програма в историческия център - Площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец и църквата Св.Марк и Парламента , Колоритния пазар и „Кървави мост“, Катедралата на Каптол и колоната на богородица. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в хотел *** .
2 – ри ден: 01.04.2018 Закуска. Свободен ден в Загреб за посещение на обекти самостоятелно по интереси. Нощувка.
3 – ти ден 02.04.2018. Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като „човешка риба”, който е най-голямото пещерно земноводно в света. Фотопауза на Замъка Предяма - уникална крепост издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер- собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Отпътуване към Истрия. Туристическа програма в Риека. Разглеждане на някои от историческите забележителности в града - църквата „Св. Йеролим“, открояваща се с чудесна готическа архитектура; катедралата „Св. Вит“ благословена от Папа Йоан Павел II през 2003 г.; губернаторския дворец в стил Ренесанс; дворецът „Комуна“, както и главната пешеходна артерия Корзо, осеяна с многобройни заведения и магазини. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 – ти ден: 03.04.2018 Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към Национален парк "Плитвички езера" - най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Разглеждане на езерата по един от туристическите маршрути. Отпътуване за Трогир – град Музей под закрилата на Unesco, кратък престой в града - старата градска част, площад "Йоан Павел ІІ", катедралата "Св. Лаврентий".  Отпътуване за Неум - град на море Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 – ти ден: 04.04.2018 Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Отпътуване към България 19:00ч. Нощен преход.
6 -ти ден: Пристигане в София, Пловдив.
Дата 31.03.2018 Възрастен настанен в двойна/тройна стая Дете до 12 години настанено с двама възрастни в стая
Цена: 445 лева 399 лева
Полезна информация:
Валута в Хърватия – Хърватска Куна (HRK )
Валутен курс 1 евро е приблизително 7.5 хърватски куни
За посещението на Плитвичките езера препоръчваме удобни обувки
Препоръчваме на всички туристи да си обменят предварително местна валута, на място може да обмените такава само от евро.
 
Цената включва:
 • Транспорт от София с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3 звезди в Загреб ( I hotel Zagreb или подобен )
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Опатия/Риека, хотел 3*** ( Kastel Crikvenika или подобен )
 • 1 нощувка със закуска и вечера в Неум, хотел 3 *** ( Stella, Zenit или подобен )
 • Всички пътни и магистрални такси
 • Екскурзоводска програма в Загреб, Постойна, Плитвички Езера, Истрия - Риека
 • Панорамна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застрахова за лица до 65 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
Цената не включва:
 • Екскурзия с корабче до остров Локрум с включена входна такса 20 евро на човек/ 15 евро за дете до 12 години-  при минимум 20 туриста
 • Доплащане за тръгване от Пловдив – 20 лева на човек
 • Входна такса за Пещерата Постойна 25.90 евро за възрастен, ученици и студенти между 16-25 години 20.60 евро, деца от 6 до 15 години 15.50 евро, деца под тази възраст 1 евро.
 • Входна такса за Плитвички езера 110 HRK ( за месеците Април – Юни ), деца между 7-18 години 55 HRK
 • Входни такси на различни обекти посещавани по желание – крепостни стени Дубровник  150 HRK, лифт Дубровник 140 HRK
 • Доплащане за единична стая 120 лева
 • Сити Такса в хотели, ако има такава, варира между 1-2 евро на човек на вечер, заплаща се нарецепция отделно от всеки турист
 • Доплащане за вечеря в хотела в Загреб – 12 евро на човек, при предварителна заявка от България и минимум 20 човека, на блок маса.
 • Лични Разходи
 • Медицинска Застраховка за лица над 65 години – доплаща се 10 лева
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта
  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със  ЗК „Групама Застраховане“  ЕАД гр. София  бул. „ Цариградско Шосе“  No 47Аблок V, ет. 3 с номер 7500170000324, от 11.05.2017 до 10.05.2018г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!

ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът
  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах