София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Екскурзия до Кападокия - Коня -Бурса - Анкара - Истанбул

Оферта номер: Е1719
Вид транспорт: автобус автобус
6 дни / 5 нощувки
Транспорт с автобус, 5 нощувки със закуски и вечери Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Цена от: 535.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Кападокия - Коня -Бурса -Анкара-Истанбул
 
15-20.10.2019 г.
1ви ден
Отпътуване от Пловдив  в 06.00ч. по маршрут: Капитан Андреево -Истанбул –Анкара. Вечерта пристигане в Анкара – столица и втори по големина град в страната. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2ри ден
Закуска. Панорамна обиколка на града: Цитаделата - най-старата част на града и негов символ, Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на Мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата” на турската република. Отпътуване за Кападокия . По пътя кратка фотопауза на второто по големина езеро в Турция – Туз гьол - разположено на 905 м надморска височина. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса на Кападокия, от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 
3ти ден
Закуска. По желание –разходка с балон над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживяване. (Тръгва се от хотела на разсъмване, около 05:00ч, издигане с балон на височина около 800 м. Разходката продължава около 1 час и след края й всеки участник получава сертификат за участие в полета.)
ен тур в Кападокия: посещение на долината Дервент, известна и като Долината на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на долината Зелве, която е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположена на двата бряга на Къзълърмак - най-дългата река в страната). Градът е известен с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на хетите. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Свободно време и възможност за обяд. Разходка в долината Гьореме  - национален парк, под егидата на ЮНЕСКО от 1985 г. и разглеждане на скалните светилища.
ръщане в хотела. Вечеря. По желание – посещение на местен ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.
 
4-ти ден 
Закуска. Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция.  По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района – Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения, свързани с тунели.
Пристигане в Коня. Посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се дервиши. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря.  Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Отпътуване за Бурса. Попътно  разглеждане на гроба на Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в  Кютахия, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на града - кервансараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната й част.  Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

6- ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. По желание разглеждане на етнографския  комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за Истанбул. Панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на български език: преминаване през моста над Босфора, пешеходна обиколка на пл. „Хиподрума” - Синята джамия (отвън), църквата „Св. София” (отвън),  двореца „Топ Капъ” (отвън). Свободно време. Отпътуване  за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.
 • транспорт с автобус,  
 • 5 нощувки със закуски и вечери (1 в Анкара,  2 в  Кападокия,  1 в Коня, 1 в Бурса в хотели 3*),
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут.
 • *Панорамна обиколка на Анкара, Кападокия и Истанбул - 35 евро
 • *Фолклорна вечер в  местността Учхисар  при минимум 20 туристи- 25 евро   
 • *Автентичен ритуал на Дервиши - 20 евро;
 • *Разходка с балон над Кападокия (45 мин.; при подходящо време) заявява се само в офис -180 евро  
 • *Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65г. – 5 лв. За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия – 9 лв.;
 • *Музея на Малоазиатските цивилизации (20 TL) в Анкара, подземния град Каймаклъ (30 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (8 TL); Гробницата на Мевляна в Коня - (7 TL);
 • *Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 • *Доплащане за настаняване в самостоятелна стая - 150лв.
 • *Ползване на двойна седалка от един турист -215лв.;
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. 
 
   Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 
   Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца под 18г, пътуващи сами или с един родител - валиден международен паспорт и нотариално заверена декларация.Вижте също
Оферта № Е1719
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах