София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

ЕКСКУРЗИЯ ДО ФИНЛАНДИЯ И ПРИБАЛТИЙСКИ РЕПУБЛИКИ

Оферта номер: Е1090
Вид транспорт: автобус автобус
16 дни / 15 нощувки
Автобусна екскурзия - 16 дни/15 нощ. (Тракай, Вилнюс, Римзискес, Рига, Сигулда, Хелзинки, Талин, Парну, Юрмала, Клайпеда, Каунас, Варшава)
Цена от: 1520.00 лв.
Дата Цена Резервирай
13.06.2020 от 1520 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
Ден 1
17.06.2017 - Отпътуване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пристигане в Будапеща вечерта. Нощувка в Будапеща.
Ден 2
18.06.2017 - Закуска. Отпътуване от Будапеща към Полша. Пристигане във Варшава и нощувка.
Ден 3
19.06.2017 - Закуска. На път към столицата на Литва – спиране и обиколка на Тракай – древната столица на Литва, разположена само на 30 км от Вилнюс и наричана “градът на езерата”, известна със своите тържества, фестивали и... легендарни съкровища в подземията на островния замък в езерото Галве, някогашна херцогска Rезиденция от 16 в. Вечерта - пристигане във Вилнюс. Свободно време и нощувка.
Ден 4
20.06.2017 - Закуска. Туристическа обиколка на Вилнюс - столицата на Литва, един от най-добре съхранените средновековни градове в Европа, мозайка от епохи и архитектурни стилове, обявен за паметник на ЮНЕСКО – Катедралата “Свети Петър и Павел” - шедьовър на барока и Площада на Кметството “Свети Франсис”, Църквата “Света Ана” – перла на късната готическа балтийска архитектура, Университета от 16-ти век, “Портите на Зората” – част от някогашните отбранителни укрелпления, прекрасно реставрираните островърхи къщи на средновековния стар град и великолепните барокови постройки, както и модерният нов Вилнюс. Свободно време. Нощувка.
Ден 5
21.06.2017 - Закуска. Отпътуване към Римзискес – Национален етнографски музей на открито, където времето изглежда сякаш е спряло и където имате възможност да се запознаете с архитектурата, традициите, занаятите и начина на живот в различните региони на Литва до началото на 20-ти век. Продължаваме към Латвия. Пристигане в Рига привечер. (Вилнюс-Рига 294 км). Свободно време и нощувка.
Ден 6
22.06.2017 - Закуска. Туристическа обиколка на столицата на Латвия – старият град на Ханзата - по неговите калдаръмени живописни улички има всичко, което да Ви очарова завинаги: прекрасно реставрираните къщи на търговци от ханзейската гилдия и артисти от Късния Ренесанс на Прибалтика, уютни винарни и бирарии и кафенета, най-голямата Катедрала в Прибалтика, Църквата “Св.Петър”, Барутната кула и Старият замък на рицарски орден от 14 век, Хълмът на бастиона, Шведската порта, архитектурният ансамбъл от 15 в. “Тримата Братя” – най-старите резидентски каменни постройки в Рига, изящните стари мостове над река Даугава, средновековният площад на Кметството, Паметникът на “Големия Кристофър” – покровител на града, църквата “Св.Якоб”, Централният пазар (използван като укритие за цепелини през войната), “Къщата на черните котки”, Монументът на свободата, архитектурните шедьоври от началото на 20-ти век, широките централни булеварди и градският парк покрай каналите, Латвийският университет, Латвийският национален театър и Опера, Музеят на изящните изкуства, Парламентът. Привечер – свободно време. Нощувка.
Ден 7
23.06.2017 - Закуска. Отпътуване от Рига и спиране за разглеждане на Етнографския музей на открито – Музеят е основан през 1924 г., на 10 км от Рига, на брега на езерото Югла, и съхранява над 90 ферми, рибарски колиби, мелници и традиционни латвийски къщи, най-старите от които датират от 17-ти век и представят бита на провинциална Латвия и нейните провинции – Курземе, Видземе, Латгале, Земгале. Продължаваме към живописния град Сигулда – разположен само на 50 км от Рига, на бреговете на река Гаужа, сред Националния парк “Гаужа”, и наричана често “Латвийска Швейцария” заради красотата на ландшафта и имиджа на известен балтийски зимен курорт. Посещение на рицарски замък Турайда на благородник-кръстоносец от 13-ти век и на мистериозната пещера Гутмана, свързана с романтична средновековна любовна легенда. Възможност да погледнете към “Градините на боговете” от 30-метровата отбранителна кула. Разходка сред градините на замъка и възможност да се насладите на прекрасните пейзажи край долината на реката, варовиковите пещери, замъка, “Градината на боговете”. Продължаваме към към Талин. Нощувка.
Ден 8
24.06.2017 - Закуска. Туристическа обиколка на историческия център на Талин – град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура – “горният” и “долен” град на средновековната столица на Естония, Фестивалната зала и др. Свободно време и нощувка.
Ден 9
25.06.2017 - Закуска. Отпътуване към Хелзинки (2 часа). Туристическа обиколка на столицата на Финландия, Хелзинки-старият град, Лютеранската и Ортодоксалната Катедрала. Настаняване и нощувка.
Ден 10
26.06.2017 - Закуска. Свободен ден в Хелзинки. Нощувка.
Ден 11
27.06.2017 - Закуска. Отпътуване с ферибот към Талин. На път от Естония обратно към Латвия - спиране в историческия крайбрежен естонски град Парну, за кратка разходка и възможност да се любувате на прекрасните гледки към Балтийското крайбрежие. Продължаваме към най-известния латвийски балтийски и балнеологичен курорт Юрмала – живописно разположен на балтийското крайбрежие, на 20 км от Рига. Вечерта – свободно време за разходка в курорта и нощувка. (Талин-Юрмала 310 км). Нощувка.
Ден 12
28.06.2017 - Закуска. Продължаваме към Клайпеда (215 км). Туристическа обиколка на Клайпеда – старият град, Театърът, Замъкът. По път -посещение на разкошния дворец от 18-ти век “Рундейл” – някогашна херцогска Резиденция. Кратка спирка на “Хълма на кръстовете” – поклонническо място, където се стичат не само литвийци, но и хора от цял свят, за да събират кръстове от хълмовете... Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 13
29.06.2017 - Закуска. Продължаваме към средновековното градче Каунас (168 км). Никой не знае кога точно започва историята на Каунас, вторият по големина град в Литва и нейна столица по време на полската окупация. Историците предполагат, че първото селище на мястото, където се влива река Немунас в река Нерис, е възникнало около 3-ти век, но исторически данни има едва от 13-ти век. Обиколката включва: Замъка от 13 век – строен с цел да устои на обсадата на рицарите кръстоносци, Кметският площад с бароковата сграда на Кметството и запазените от 16-ти и 17-ти век къщи на богатите търговци, величествената ренесансова Катедрала от 17 в., ортодоксалната Църква “Александър Невски” и Църквата “Витаутас” – най-старата тухлена сграда в града, Църквата “Свети Георги”, строена по случай обявяване на независимостта на Литва. Нощувка в Каунас или в Рига.
Ден 14
30.06.2017 - Закуска. Отпътуване към Варшава (400 км). Обиколка на Варшава и нощувка.
Ден 15
01.07.2017 - Закуска. Отпътуване към Будапеща. Нощувка.
Ден 16
02.07.2017 - Закуска. Пътуване през Унгария и Сърбия към София. Пристигане в София вечерта.
 

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

  •  15 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
  • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от фирмата; 

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

  • медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 24 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 48 лв;
  • входовете за музеите;

      3. Цената 1 520 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 470 лв;                  

4. Пътува  се  с автобус  Неоплан, оборудван с климатик, тоалетна, барче и видео. В автобуса не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира се на всеки 2 -3 часа.   

5. При група от 14 човека се пътува с малък автобус ”Мерцедес”, 17-местен, оборудван с климатик и видео и се налага доплащане;

      6.  Начин на плащане:

                - в брой (в офиса на ТА)

                - по банков път

 ЦЕНАТА 1 520 лв Е ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 35 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е  1 720 лв
Вижте също
Оферта № Е1090
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах