София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Екскурзия до Хърватска и Словения , посещение на Пещерата Постойна Яма и Плитвички езера

Оферта номер: Е1524
Вид транспорт: автобус автобус
4 дни / 3 нощувки
Загреб, замъка Предяма и пещерата Постойна, Любляна, Плитвичките езера
Цена от: 355.00 лв.
Дата Цена Резервирай
20.09.2019 от 355 лв. Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Екскурзия до Словения - Пещерата Постойна Яма  -  Плитвички езера
  
 
 
Загреб, замъка Предяма и пещерата Постойна, Любляна, Плитвичките езера
 Дати: 03.05.2019; 23.05.2019; 18.07.2019; 05.0.2019; 20.09.2019
 4 дни, 3 нощувки 
 Цена от 355 лв.

 
от 450 на 355 лв.


Една от най-известните забележителности в Словения.
500,000 посетители всяка година идват в Постойна Яма.

Цена от 355 лв. 

1 ден
София - Загреб

Отпътуване от Пловдив в 05:00 ч. София в 07:00ч. по маршрут Белград – Загреб.
Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Свободно време.
Нощувка.

2 ден
Загреб- Постойна Яма - Любляна
  
Закуска. Oтпътуване към замъка Предяма и пещерата Постойна, която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите й туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. В Постойна живее Ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света.
Отпътуване за Любляна. Туристическа програма. Любляна е столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Пешеходна обиколка в старата част на града. Връщане в хотела.
Нощувка.


3 ден
Загреб - Плитвички езера 

Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на:Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра).
Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Свободно време. По желание възможност за организиране на Хърватска вечер с вечеря и фолклорна програма. Нощувка.

4 ден
Загреб - България

Закуска. Туристическа програма в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св. Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България. ,
Цената включва:
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Туристическа програма в Загреб ,
 • Туристическа програма в Любляна
 • Посещение на Постойна Яма (без включениа входна такса)
 • Посещение на замъка Предяма( без включениа входна такса)
 •  Медицинска застраховка
 •  Екскурзоводско обслужване
 •  Транспорт с автобус
Цената не включва :
 • Входните такси за допълнителните мероприятия
 •  входна такса за замъка Предяма – 14 € ( студенти и ученици от 16-25 г. - 11€; деца до 15 г. - 9 €)
   
 •  входни такси за пещерата Постойна – 26 € ( студенти и ученици от 16-25 г. - 21 €; деца до 15 г. - 16 €)
   
 • комбиниран билет - Пещерата+замъка – 35 € ( студенти и ученици от 16-25 г. - 29 €; деца до 15 г. -22 €) 
   
 •  екскурзия до национален парк "Плитвички езера" – 25 € (билет +   екскурзовод + транспорт) ( студенти - 21 €; деца 7-18г. -17 €) 
        Доплащане за настаняване в единична стая – 90 лв.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта
  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК  Дженерали Застраховане  АД ЕИК 030269049 гр. София 1504,  бул. „Княз Ал. Дондуков“ 68, полица номер 1329180051000035 валидна от 0:00 часа на 06.05.2018 до 0:00 часа на 05.06.2019 00:00 часа.
 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах