София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЧАР НА ПОЛША

Оферта номер: Е1408
Вид транспорт: автобус автобус
7 дни / 6 нощувки
ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЧАР НА ПОЛША - през април и Септември
ПЛОВДИВ - СОДФИЯ – БАНСКА БИСТРИЦА – КРАКОВ - АУШВИЦ – ВАРШАВА – ЧЕНСТОХОВА - БУДАПЕЩА - БУРГАС
Цена от: 565.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЧАР НА ПОЛША
7 дни/6 нощувки
29.04.– 05.05.2018; 23.09– 29.09.2018

Богата история, бляскави дворци, величествени катедрали, древна държава с традиции. Наричат Краков –спящата красавица, защото по време на социализма никой не го е забелязвал!  Днес той е  перлата в изпъстрената с прекрасни градове и забележителни места огърлица на Полша. Величието на Полша се открива дори и в най-трагичните моменти от нейната история!!! Огромна държава с голям културен и архитектурен чар!!!
ПРОГРАМА:
1-ви ден: Бургас – Банска Бистрица.
Отпътуване от Бургас, ул. Демокрация, спирката срещу Трета поликлиника. Пристигане в Банска Бистрица вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден: Банска Бистрица – Величка - Краков.
Закуска. Кратка пешеходна разходка в центъра на града: главният площад; часовниковата кула; църквата Св.Францис; фонтанът; дворецът на Епископите;  замъкът Барбакан; къщата на Турзо; мемориалът на Словашката национална революция, църквата Свети Кръст, Матеевата къща.
Отпътуване за Полша. Пристигане в района на Краков към обяд. По желание посещение на една от най-известните солни мини в света – Величка, открита още през 13 век и експлоатирана повече от 900 години. /Входната такса се заплаща допълнително/. Солната мина във Величка, прокопана през XIII век, представлява цял подземен град със санаториум, театър, катедрала и кафене! В солта още от стари времена миньорите, на които не липсвал художествен усет, издълбали хиляди релефи и скулптури. Тук всичко - от стълбищата до полилеите - е направено от сол.  Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава насам шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Туристите обикновено се допускат до 130 м под земята. Галериите ѝ са пълни със скулптури от солни кристали изработени със завидно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Някои зали могат да се наемат за екстравагантно празнуване.   Настаняване в хотел 3* в Краков. Вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден: Краков - Аушвиц
Закуска. По желание: пешеходна обиколка на Краков, един от най-старите и големи градове в Полша, с местен екскурзовод, която включва: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski), който ще ни изведе на Главния площад (Rynek Głowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа, на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукиенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След това продължаваме по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка и обяд. След обяда, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на Мемориалният комплекс Аушвиц - Бирхенау, най-големият концентрационен лагер на нацистите, днес превърнат в музей в памет на хилядите загинали през Втората световна война. В района около сградите на комплекса е сниман филма „Списъкът на Шиндлер”- екранизация, пресъздаваща събитията около полските евреи по време на Втората световна война. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден: Краков - Варшава.
Закуска. Отпътуване за Варшава - столицата на Полша, наречена още „града Феникс” заради вековете бурна история, през които градът неведнъж е бил събарян и издиган наново. Градът е построен на двата бряга на река Висла.
Пристигане във Варшава към обяд. По желание: пешеходна обиколка с местен екскурзовод, включваща посещение на стария град - най-старата историческа част на Варшава, разположена покрай брега на р. Висла, където се намира Кралския замък - Построен е през 1598 - 1618 г. за полския крал и велик литовски княз Сигизмунд III Ваза на мястото на средновековния замък на мазовските князе. Дворецът е построен на изкуствен хълм, във формата на петоъгълник, и се откроява на фона на градската 60-метрова кула. Замъкът е официална резиденция на полските монарси и дело на италиански архитекти; Колоната на крал Сигизмунд III Ваза - издигната през 1644 г. Монументът е построен, за да увековечи владетеля, който премества полската столица от Краков във Варшава; Статуята на Русалката в центъра на площада, символ на града; Катедралата “Свети Йоан” - една от общо трите катедрали в града. Св. Йоан е една от най – старите църкви във Варшава и е основната църква на варшавската епархия. Тя също е един от националните пантеони на Полша. построена е през XIV век.; Варшавският барбакан – външните укрепления на града, с крепостни стени и кули от 14 и 16 векове. Укреплението разделя стария от новия град. Продължаваме към новия град - построен през XV в., той лежи северно от Стария град. Както "Старе място", така и "Нове място" е разрушено напълно по време на Втората световна война и след това е възстановено; Нове место е запазило духа си с много красиви сгради, площади и катедрали. Обиколката ни продължава с автобуса по улица „Краковские пшедмешчие”, в началото на която се намира една от най-красивите катедрали на Варшава – „Света Ана”; ще минем покрай Президентският дворец - класическа нова версия на сградата, построена през 1643 г. От 1818 г. сградата започва да се използва за правителствени нужди; паметника на Адам Мицкевич; катедралата „Свети Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен; сградата на Варшавския университет; паметника на Николай Коперник. В района се намира също и музея на Шопен, както и известната улица „Нови Свиет” – наречена салона на Варшава, с множесво красиви сгради, резиденции, най-скъпите магазини и известни клубове и кафенета. Нашата обиколка ще завърши при Монументалният Дворец на културата и науката - „дар" от Сталин и връх на социалистическия реализъм, той се издига в самото сърце на Варшава и е превърнат днес в привлекателен център за развлечения. Със своите 231 м това е най-високата сграда в Полша и осмата по височина в Европейския съюз. Дворецът има 42 етажа, които включват кино-салони, театри, музеи, офиси, книжарници, конферентна зала за 3000 души и дори университет; Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден: Варшава
 
Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Парка „Лаженки” и двореца „Виланов” с местен екскурзовод. Дворецът „Виланов” – известен като полският Версай . Това е най-представителният дворец във Варшава, известен със своята барокова архитектура и паркове. Ян III Собиески купува прекрасния замък от богаташа Миланов през 1677 г. за своя крайградска резиденция, на която дали името Вила Нова. По аналогия с това название разкошната обител на Миланов получила името Виланов. Дворецът е един от най-важните паметници на полската култура, както и една от малкото исторически забележителности, оцеляла след войните. Представлявал едноетажна постройка. След време бил обновен чрез две нови крила и кули, построени към тях. Тази красива сграда по много начини напомня за славната полска история, тъй като приютява ценни портрети на благородниците, фрески и рисувани тавани, както и творбите на полски и международни художници. След като се разходите из полската история, можете да си починете „по кралски“ в градината на двореца; Кралският парк Лажиенки (известен още като Лажиенковски) и разположеният в него дворец Лажиенки. Парк Лажиенки (в превод "Кралските бани") е най-големият обществен парк във Варшава, разположен на площ от 76 хектара в центъра на града. Дворецът Лажиенки, наричан още "Дворецът върху водата", е построен през XVII в. Стилът му е класически. Той е разположен върху изкуствен остров в езерото Лажиенки и е свързан с останалата част на парка с два аркадни моста. Дворецът разделя езерото на две части - по-малка северна част и по-голяма южна; В парка можете да се насладите и на прекрасните пейзажи с мостове, паметници, каскади и доста зеленина, сред която на свобода се разхождат пауни и фазани, както и да видите паметника на композитора Фредерик Шопен.  Връщане в централната част на града и свободно време за шопинг и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Вечерта по желание – посещение на Мултимедийният парк на фонтаните – светлинно шоу с танцуващи водни струи в ритъма на музиката. - заплаща се само трансфера до парка. Нощувка.
 
6-ти ден: Варшава – Ченстохова - Будапеща.
Закуска. Отпътуване от Варшава за Будапеща. По пътя спирка в Ченстохова за посещение на манастира „Ясна гора”. В това духовно средище на Полша се намира прочутата икона „Черната Мадона”. Иконата е рисувана от Свети Лука върху дървения плот на маса от дома на Светото семейство.  По време на нейното изписване Пресветата Дева му разказвала за живота на Господ Исус Христос – живот, който самият Св. Лука вече бил представил в своето Евангелие. Според легендата през вековете тази икона е спасявала страната от беди. Затова Черната Мадона е коронована официално за кралица на Полша.
Пристигане в унгарската столица късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
7-ми ден: Будапеща – Бургас.

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане обзорна панорамна екскурзия на Будапеща - Парламентът - една от най- големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най- известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Отпътуване за България през Унгария и Сърбия. Пристигане в Бургас късно през нощта.
 
тръгване от Бургас Шумен Варна Айтос Карнобат Ямбол
ЦЕНА 595 630 625 590 590 585
ориентировъчен час на отпътуване 01:00ч 21:30ч 22:30ч 01:30ч 02:00ч 2:30ч
място на отпътуване ул.Демокрация автогарта OMVна автогарата от кръговото "Лукойл" на изхода на града Бензиностанция "OMAX"
трансфер   при мин. 4 човека при мин. 4 човека      
 
тръгване от Стара Загора Пловдив Пазарджик София
ЦЕНА 585 580 580 565
ориентировъчен час на отпътуване 3:30ч 4:30ч 5:00ч 6:00ч
място на отпътуване "Лукойл" на птицекомбината "Хепи" на АМ"Тракия" бензиност. Лукойл на АМ"Тракия" северна Тангента бензин. до Метро
Отстъпки:
При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване, отстъпка съответно 10%/7%/5%/3% от цената
Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената
Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената
 
 
 
Цената включва:
транспорт с лицензиран автобус (климатик, DVD, CD, мини-бар) 3*/4*
една нощувка със закуска в х-л 2/3* в Банска Бистрица; 
две нощувки със закуска в х-л 2/3* в Краков;
две нощувки със закуска в х-л 2/3* във Варшава;
една нощувка със закуска в х-л 2/3* в Будапеща; 
посещение на манастира „Ясна гора” в Ченстохова
кратка пешеходна разходка в Банска Бистрица
екскурзоводско обслужване по пътя; 
пътни такси
Цената НЕ включва:
Посещение на Аушвиц – 20 евро (при минимум 15 туриста)
обзорна обиколка на Краков с местен екскурзовод – 10 евро (при минимум 15 туриста)
посещение на солната мина Величка с местен екскурзовод – 20 евро (при минимум 15 туриста)
пешеходно-автобусна обиколка на Варшава с местен екскурзовод – 10 евро (при минимум 15 туриста)
обзорна екскурзия на Будапеща - 10 евро (при минимум 15 туриста)
посещение на Парка „Лаженки” и двореца „Виланов” -10 евро (при минимум 15 туриста)
посещение на Мултимедийният парк на фонтаните – 5 евро (при минимум 15 туриста)
доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер 
входни такси
разходи от личен характер
доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден; 
Входни такси:
Солна мина „Величка” – 64 PLN
Дворецът „Вавел” – 115 PLN
Базилика „Дева Мария” в Краков – 10 PLN
Криптата, камбанарията и музеят на Вавелската катедрала – 11 PLN
„Аушвиц – Бирхенау” – 430 PLN
Кралски дворец във Варшава – 25 PLN
Парк „Лаженки” – 40 PLN
Дворец „Виланов” – 25 PLN
 
 
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
 
 
 
Допълнителна информация:
 
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 
 
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
 
Полша: - парична единица - злота; 1 евро- 4.31 PLN - няма допълнителни визови и санитарни изисквания
Унгария: - парична единица - форинт; 1евро- 309,25 HUF - няма допълнителни визови и санитарни изисквания
 
Забележки:
*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна
*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 
*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
 Вижте също
Оферта № Е1408
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах