София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Китай, Хонг Конг и Макао

Оферта номер: Е1315
Вид транспорт: самолет самолет
12 дни / 11 нощувки
През Април в Китай и Макао
София - Доха - Пекин - Сиан - Луоян - Шанхай - Хонг Конг - Доха - София
Цена от: 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 18.30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 20:30 ч.* - отпътуване за Доха, Катар с полет на Катарските авиолинии.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – Кацане в Доха в 01:10 ч.* местно време. Полет за Пекин в 02:10 ч.* Кацане на летището в Пекин в 14:55 ч.* Трансфер до хотела. Настаняване. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Пекин.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън” - символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на фабрика за производство на перли. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадено от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Oбяд. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Нощувка в Сиан.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на  гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния Свят. Разходка до Великата пагода на голямата дива гъска. Разглеждане на най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Посещение на вечерно представление-спектакъл „ Династия Тан” с музика и танци. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Пристигане в Луоян. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на храмовия пещерен комплекс Лонгмен. Пещерите Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Свободно време в Луоян. Вечеря. Нощувка в Луоян.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Трансфер до Дънфън и посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история  е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и е посещаван ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Шанхай.


Ден 8

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. Нощувка в Шанхай.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век.  Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) - най-високата в Азия и трета в света (с доплашане 98 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 98 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай. Трансфер до Макао - един от най-уникалните градове в Азия с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Петър” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Хонг Конг.


Ден 11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване с фуникуляр до връх Виктория, от където се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Разходка до пристанище Абърдийн, чийто кей е пълен с традиционни рибарски лодки и пазара „Стенли маркет”. Свободно време. Посещение на фабрика за бижута „TSL”. Възможност за посещение на парка „Каулун“ с доплащане от 76  лева на човек. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.


Ден 12

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Отпътуване за Доха с полет на авиокомпания „Qatar airways“ в 01:20 ч.* Кацане в Доха в 05:35 ч.* Полет за София в 07:05 ч.* Кацане на летището в София в 12:05 ч.*

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.
 
Хотели 4*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая
01.04.2018 4199.00 4824.00

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Парка Каулун до години / 76 BGN
 
Телевизионната кула Перлата на Ориента до години / 98 BGN
 
Акробатично шоу до години / 98 BGN
 
Такса за издаване на виза до години / 150 BGN
 


Пояснения:
 • Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Пекин, 2 нощувки със закуски в Сиан, 1 нощувка със закуска в Луоян, 3 нощувки със закуски в Шанхай, 1 нощувка със закуска в Хонг Конг; 1 обяд и 9 вечери; богата екскурзоводска програма в Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влака Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай и трансфери. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Qatar airways“ през Доха. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 • Примерни хотели по програмата:

  • Пекин - хотел Qianmen Jianguo Hotel****  или подобен;  Сиан - хотел Tianyu Gloria Hotel**** или подобен; Луоян - хотел Peony Hotel**** или подобен; Шанхай - хотел Days Hotel Shanghai Hongkou Forture**** или подобен; Хонг Конг - хотел Harbour Plaza 8 Degree**** или подобен.
 • Забележка: За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането. 

  Продължителност на полетите:

  • София – Доха – около 4 ч. и 40 мин;
  • Доха – Пекин – около 7 ч. и 45 мин;
  • Хонг Конг – Доха – около 9 ч. и 15 мин;
  • Доха – София - около 5 ч.

  Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

  Допълнителна информация:

  • Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
  • При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.

  Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

  • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 USD на човек;
  • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

  Анулационни условия:

  • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване до 120 (Сто и двадесет) без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

  В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала 119 (Сто и деветнадесет) - 60 (шейсет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 80% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала 59 (петдесет и девет) - 30 (тридесет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 50% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 29 (двадесет и девет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
  • Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
  • Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

  • круизи;
  • екскурзии със специална цена за ранно записване;
  • всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

  Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: Цената включва:
 • Самолетни билети София-Пекин и  Хонг Конг-София;
 • Чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;
 • Летищни такси;
 • Вътрешни полети Джънджоу - Шанхай и Шанхай - Джухай;
 • Билети за влак по маршрут Пекин-Сиан и по маршрута Сиан – Луоян;
 • Билет за ферибот Макао - Хонг Конг;
 • 9 нощувки със закуски и вечери в хотели 4 звезди;
 • 1 обяд;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Входни такси за туристическите обекти по програмата;
 • Водач – придружител от туроператора.


Цената не включва:
 • Tакса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150  в лева на човек.
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 24 лв.;
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 3-5 долара на човек на ден.
Цената включва:
Самолетни билети София-Пекин и  Хонг Конг-София;
Чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;
Летищни такси;
Вътрешни полети Джънджоу - Шанхай и Шанхай - Джухай;
Билети за влак по маршрут Пекин-Сиан и по маршрута Сиан – Луоян;
Билет за ферибот Макао - Хонг Конг;
9 нощувки със закуски и вечери в хотели 4 звезди;
1 обяд;
Всички трансфери по маршрута;
Екскурзоводско обслужване;
Входни такси за туристическите обекти по програмата;
Водач – придружител от туроператора.
Цената не включва:
Tакса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150  в лева на човек.
Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 24 лв.;
Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 3-5 долара на човек на ден.
Примерни хотели по програмата:

Пекин - хотел Qianmen Jianguo Hotel****  или подобен;  Сиан - хотел Tianyu Gloria Hotel**** или подобен; Луоян - хотел Peony Hotel**** или подобен; Шанхай - хотел Days Hotel Shanghai Hongkou Forture**** или подобен; Хонг Конг - хотел Harbour Plaza 8 Degree**** или подобен.

Забележка: За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането. 

Продължителност на полетите:

София – Доха – около 4 ч. и 40 мин;
Доха – Пекин – около 7 ч. и 45 мин;
Хонг Конг – Доха – около 9 ч. и 15 мин;
Доха – София - около 5 ч.

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Допълнителна информация:

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 USD на човек;
Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

Анулационни условия:

Потребителят може да се откаже от организираното пътуване до 120 (Сто и двадесет) без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

В интервала 119 (Сто и деветнадесет) - 60 (шейсет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 80% от цената на организираното пътуване в лева.
В интервала 59 (петдесет и девет) - 30 (тридесет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се възстановяват 50% от цената на организираното пътуване в лева.
Под 29 (двадесет и девет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията, му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.

Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

От посочените отстъпки се ползва само една.

Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

круизи;
екскурзии със специална цена за ранно записване;
всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: Вижте също
Оферта № Е1315
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах