София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Красотата на Бавария - Баварски замъци и Остров Майнау

Оферта номер: Е1821
Вид транспорт: автобус автобус
6 дни / 5 нощувки
Любляна - Залцбург - Мюнхен - Нойшванщайн - Линдерхоф - Оберамергау Лихтенщайн - Майнау - Констанц - Инсбрук - Загреб
Цена от: 650.00 лв.
Дата Цена Резервирай
08.08.2020 от 650 лв. Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва

 

Хотел

Човек в двойна стая

Единична стая

Допълнително легло

Дете до 11.99г. с двама възр.

Дете до 11.99г. с един възр.

 

 650 лв.

820 лв.

650 лв.

610 лв.

630 лв.


1 ден: София - Загреб - Любляна

Отпътуване от Пловдив в 00.30 часа сутринта. Пътува се по маршрут Пловдив - София - Загреб - Любляна. /Пловдив - Любляна - 1110 км./

16:30 ч. пристигане и разглеждане на Любляна - столицата на Словения – един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Свободно време. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.

 

2 ден: Залцбург - Мюнхен

07:00 ч. Закуска. 08:00 ч. Отпътуване за Залцбург. Пешеходен тур в Залцбург – бароковия град на река Залцах дължи името си на търговията със сол в ранното средновековие. На левия бряг на реката е разположен Стария град с главната си улица Getreidegasse (“житната улица”), на която е роден и най-забележителния гражданин на Залцбург –Моцарт. Със своите безбройни кафенета и огромния средновековен замък – крепостта  Хоензалцбург, надвиснал като страж на града над реката, Залцбург излъчва топлина, която липсва в по-умерената и по-студена Виена. Двореца Мирабел е построен от Волф Дитрих в 1606г.   От особен интерес е “ангелската стълба”, която води до “най-красивата  сватбена  зала” в Европа.

Отпътуване за Мюнхен. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – Площад Маринеплац - сърцето на града, с колоната на Дева Мария в центъра, сградата на старото Кметство от 15 в., великолепното здание на Новото Кметство, което доминира с готическата си 79-метрова кула, църквата Фрауенкирхе и др. Разходка по търговската улица Театинерщрасе и възможност за посещение на историческата бирария Хофбройхаус - част от визитната картичка на Мюнхен. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града.  Настаняване в хотел „Азимут” 3*. Нощувка.

 

3 ден: Линдерхоф - Нойшванщайн

Ранна закуска. 08:00 ч. Отпътуване към Сърцето на Бавария и приказния свят на нейните замъци. 11:15 ч. Посещение на Двореца Линдерхоф. Любимият дворец на Лудвиг е построен по подобие на "Версай", а самите помещения и покоите на владетеля са създадени като реплики на сцени от Вагнерови опери. Посещение на Линдерхоф и парка. 12:00 ч. Отпътуване за замъка Нойшванщайн, кратка фотопауза в Оберамергау - като истинско скрито съкровище, традиционното селце разкрива приказен свят с изрисуваните си къщички.

15:45 ч. Посещение на замъка Нойшванщайн, признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Построен в края на 19 в., Нойшванщайн се превръща в "лебедовата песен" на добрия тъжен крал Лудвиг ІІ . Построен по негова поръчка и вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и днес е един от най- великолепните в цял свят.

Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за предвижване: пеша, с файтон и специален автобус. Пеша до Нойшванщайн – 40 мин. С файтон – около 6 евро в едната посока. С автобус – около 2-4 евро в едната посока. 18:00 ч. Отпътуване за Австрийското градче Фелдкирх. Нощувка.

 

4 ден: Майнау

07:30 ч. - Закуска. 09:00 ч.  Отпътуване за Вадуц – Столицата на Лихтенщайн.

10:00 ч. Туристическа обиколка с влакче с информация на български език. 10:40 ч. свободно време във Вадуц.

12:00 ч. Отпътуване за Майнау – островът на цветята. Често наричат Майнау "Земен рай" заради прекрасните цветя и пеперудения павильон, които разкриват съвсем различен, сякаш неръкотворен свят в сърцето на езерото.

13:30 ч. Посещение на острова и свободно време за разходка. 16:30 ч. Отпътуване за Костанц.

17:15 ч. Туристическа програма в град Констанц, най-красивият град на брега на езерото Бодензее. Свободно време. Нощувка във Фелдкирх.

 

5 ден: Инсбрук

07:00 ч. - Закуска. 08:00 ч. - Отпътуване за Словения с кратък престой в Инсбрук.

10:00 ч. Разглеждане на: стария град - „Мариятерезиен щрасе", колоната на Света Ана, градската кула или Щаттурм, къщата със странното име „Златния покрив", Хелбингхаус, Катедралата „Свети Якоб", двореца Хофбург (отвън), църквата „Хофкирхе" с мавзолея на император Максимилиян. Свободно време. 12:00 ч. Отпътуване за Словения. По път посещение на музея на Сваровски.13:00ч. Разглеждане на Кристалният Свят на Сваровски.

15:00 ч. Отпътуване за Ново Место. Нощувка в Ново Место - Словения.

 

6 ден: Загреб

07:00 ч. - Закуска. 08:00 ч. - Отпътуване за България  с кратък престой в на централната част на Загреб.  Разглеждане на: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламента, църквата “Св. Катерина”и кулата Лотршчак. 12:30 ч. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в района на Мюнхен
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* във Фeлдкирх
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ново Место
 • Туристическа програма в Мюнхен, Констанц, Вадуц, Залцбург, Загреб
 • Посещение на Баварските замъци Нойшванщайн, Линдерхоф, без веключени входни такси
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Медицинска застраховка

 

 • Линдерхоф - 10 € - входна и резервационна такса; деца до 18 г. - безплатно
 • Нойшванщайн - 13 EUR - входна и резервационна такса) ; деца до 18 г. - 1 €  
 • Вадуц – сити тур с влакче на български език – 10 €
 • Островът на цветята Майнау на Бодензее - входна и резервационна такса – 20,00 €, деца до 13 г. - безплатно
 • Кристалният Свят на Сваровски – 19 €, деца до 18 г. - 13 € 
 • Входни такси за обекти, посещавани по желание и градски транспорт
 • Доплащане за единична стая - 170 лв.Вижте също
Оферта № Е1821
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах