София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Лятна емоция в Будапеща, Братислава, Прага, Чешки Крумлов и Виена

Оферта номер: Е1716
Вид транспорт: автобус автобус
7 дни / 6 нощувки
3 нощувки + 3 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи, 1 нощувка + закуска в района на Линц 2 нощувки + закуски в района на Будапеща
София - ГКПП Калотина - Ниш – Белград – Будапеща
Цена от: 449.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Лятна емоция в Будапеща, Братислава,Прага,Чешки Крумлов и Виена
С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРЕЗДЕН
6 нощувки+закуски
04.08. – 11.08.2019г 
ЦЕНА  - 449,00лв

 
1 ден
Отпътуване от Пловдив – 04:30ч, бензиностанция Shell на Автомагистрала Тракия; София - 07:00ч, бензиностанция OMV на бул. Сливница посока Калотина, по маршрут София-ГКПП Калотина- Ниш – Белград – Будапеща.Вечерта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. По желание разходка с корабче по Дунава/осъществява се при мин.20 туриста,с доплащане/. Настаняване в хотел 3*.Нощувка.

 2 ден
Закуска.Отпътуване за Чехия с кратка спирка в словашката столица Братислава.Пешеходна обиколка на  старият град – Новият мост, катедралата «Св.Мартен»,в която е коронована императрица Мария Терезия,Градския площад с фонтана на рицаря Ролан, Кметството,Архиепископалния дворец и  кулата „Михалска брана”.Отпътуване за Чешката столица Прага. Настаняване в хотел 2/3* в район на Прага. Нощувка.
 
3 ден
Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод на български език /доплащане 15,00 евро за обиколка +2,00 евро за слушалки,около 3,5 часа/ - пешеходен тур от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време.По желание в 18,00 ч. 1,3 часова разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря на блок маса, без напитки /доплащане 20,00 евро/.Нощувка.
 
4 ден
Закуска.По желание в 08,00 ч. еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”– гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро - включва транспорт в двете посоки, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в старата част на Дрезден-комплекса Цвингер,Оперния площад,Кралската катедрала,катедралата Фрауенкирхе.Свободно време и възможност за музеи- бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сстинската Мадона”,съкровищницата «Зелените сводове» /входните такси на музеите не са включении в цената на тура/.Връщане в Прага вечерта. Нощувка.
 
5 ден
Закуска. В 08.00 ч.отпътуване за замъка Хлубока и Чешки Крумлов/доплащане 20,00 евро ,без включени входни такси зя зямъка/ - един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице,  на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъка придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг, и по точно на съпругата на тогавашния владетел-Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина.
  
Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки в предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия.Следобад престой в Чески Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО..Отпъгуване за района на Австрия-Линц.Нощувка.
 
6 ден
Закуска.Програма в австрийската столица Виена с местен екскурзовод на български език /доплащане 15,00 евро/ – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най - голямата и прочута катедрала в Европа и др.Свободно време.Нощувка в района на Гьор/Будапеща.
 
7 ден
 Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта,Пловдив.
 
- транспорт с автобус 3*,
- 3 нощувки + 3 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи,
- 1 нощувка + закуска в района на Линц
- 2 нощувки + закуски в района на Будапеща
- пътни такси,
- водач по време на пътуването
- корабче по р.Дунав – 15,00 евро / при мин.20 записани туриста/
- туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 17,00 евро;
- екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод– 45,00 евро;
- корабче по р. Вълтава с вечеря на блок масса,без включении напитки – 20,00 евро,
- обиколка с местен екскурзовод в замъка Хлубока и Чешки Крумов - 20 евро;
- входна такса за замъка Хлубока - 320 CZK
- туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език – 15,00 евро
- таксите на посещаваните обекти по желание
*ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста и се заплащат от България.
 
Плащания
до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек
до 10 дни преди Тръгване 100%
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
 
Неустойки
за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%
 
Допълнителна информация:
  • Офертата важи при минимум 40 туриста
  • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
  • Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
  • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
  • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
  •   Застрахователна компания ЗД „ЕВРОИНС” АД, застрахователна полица № 03700100001635/22.09.2018г
 
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.Вижте също
Оферта № Е1716
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах