София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Мароко – свят на цветовете

Оферта номер: Е1722
Вид транспорт: самолет самолет
6 дни / 5 нощувки
Пътуване в имперските градове Маракеш, Рабат и Фес и още: Казабланка, Шефшауен и Танжер
София-Мадрит-Маракеш-София
Цена от: 1230.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Мароко – свят на цветовете
Пътуване в имперските градове Маракеш, Рабат и  Фес
и още: Казабланка, Шефшауен и Танжер
03 -08  ноември 2019 г.
 
1-ви ден  София-Маракеш Отпътуване от летище София за Мадрид с полет на Ryanair  в 07.00ч. (Среща на Терминал 2 в 5.00 ч.)*.  Кацане в Мадрид в 09.50 ч. Отпътуване за Маракеш с полет на Ryanair в 14.35 ч. Пристигане в Маракеш в 16.40 ч. Маракеш на берберски означава „Земята на Бог” и това не е случайно. Градът е уникално съчетание на ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, пъстри пазари и очарователни улички, невероятни дворци и разкошни градини. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден Маракеш Закуска. Панорамна обиколка на Маракеш - един от имперските градове на Мароко. Известен е като „Розовия град“ заради традиционно преобладаващия керемидено-розов цвят на сградите. Обиколката включва: Медината (Старият град)- най-голямата в Мароко, исторически център на града и на традиционните търговия и занаяти, забележителната джамия Кутубия (отвън), площад Джема-Ел-Фна (обявен е за паметник на ЮНЕСКО, „Шедьовър на устното и нематериалното наследство на човечеството“). Площадът е сърцето на Медината и сред пъстрата му тълпа се срещат дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакви улични артисти. Разглеждане на запазената сграда на средновековния дворец Бахия.
Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия:
*Посещение на градините Мажорел. Историята на градините започва през 1920 г., когато колониалната епоха е в разгара си, Мароко е окупирана от Франция и в Маракеш се заселва известния френски художник  Жак Мажорел. Той купува градината и с артистичния си стил успява да й вдъхне нов живот: построява басейн, засажда много палми, бугенвилии, бананови дървета и създава малък оазис на спокойствието и свежестта. През 1980 г. Ив Сен Лоран купува градината, обогатява я и тя става негово любимо място за разходка и работа. След смъртта му градината е превърната в музей.
*Камилски керван в Палмовата Гора (с продължителност 1 час и 30 минути).  Едно от най-интересните изживявания е разходка в палмовата гора след изгрев слънце, качени на гърба на камила.  Палмовата гора обхваща  54 хектара площ,  а палмите са наричани “Огнените деца на Африка и слънцето“. Хилядолетна легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачфин  минал с армията си  към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на  конницата оставила дупки по земята,  от където  започнали да изникват нови и нови палми. Към  момента  има над 100 хиляди палми, а  по време на 2 часовата разходка  в камилски керван ще бъдем почерпени със сладък берберски чай.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден Маракеш–Казабланка–Рабат Закуска. Отпътуване за космополитната Казабланка, разположена на брега на Атлантическия океан. Туристическа програма: живописния крайбрежен булевард Корниш, обграден с шпалир от палмови дървета и с луксозни ресторанти, хотели и барове, съчетали модерен с мавритански стил, джамията на Хасан II – втора  по големина съвременна джамия в света, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на Площада на Обединените нации. Отпътуване за Рабат - столицата на Кралство Мароко. Туристическа програма: Мавзолея на Мохамед V, Кулата на Хасан и Кралския дворец (разглеждане отвън), Касбата Удая. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
 
 
4-ти ден Рабат- Фес Закуска. Отпътуване за Фес - най-стария имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. С повече от 12 века история, Медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и най-стария религиозен университет, град Фес е известен с мноогобразието си и  добре запазените си занаятчийски квартали. Медината - Фес ел Бали е огромен лабиринт от калдъръмени улички, пазени от древни крепостни стени. Mинаване покрай фонтана Нежарин, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Посещение на Шувара Тенери- фабрика за производство на кожени изделия, показваща техниките за боядисване на кожа, използвани през вековете чак до наши дни. Настаняване  в хотел.
*Възможност за посещение на „Мароканска вечер”  с шоу програма.
Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден Фес–Шефшауен–Танжер Закуска. Отпътуване за Шефшауен– популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Градът възниква като крепост- военен пост за защита от португалските нашественици. Време за разходка  в най-синия град в Мароко, където дори въздуха трепти в сини отенъци, сини врати, сини чешми, сини стени, сини саксии и синьо небе. Отпътуване за Танжер. Наричат го „Вратата на Африка“ - привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят – екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Под името Тингис в миналото градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население от 600 хил. души, той е важен икономически и културен център на страната. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
6- ти ден Маракеш– София Закуска. Освобождаване на стаите. Обзорна обиколка на Танжер с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на Медината и крайбрежния булевард, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята- Африка и Европа. Трансфер до летището  и отпътуване за Мадрид с полет на Ryanair в 14.20 ч. Кацане в Мадрид в 15.40 ч. Отпътуване за София с полет на Ryanair  в 20.20 ч. Пристигане в София в 00.50 ч.
* Възможност за трансфер Пловдив – София- Пловдив  - 30 лв. на турист
Цена Турист  в двойна/тройна стая Турист в единична стая
1230 лв. 1490 лв.
Цената е на човек в лева и включва:
 • Самолетен билет София – Мадрид; Мадрид – Маракеш, Танжер-Мадрид, Мадрид - София с полети на Ryanair с включени летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 10 кг. с размери до 55 x 40 x 20 см. и  малка лична чанта (макс. 40x20x25 см)
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Рабат;
 • 1 нощувки със закуска и вечеря във Фес;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Танжер;
 • Посещение и разглеждане на Рабат;
 • Посещение и обиколка на Казабланка;
 • Посещение и обиколка на Фес;
 • Посещение и обиколка на Маракеш;
 • Посещение и обиколка на Танжер;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро в ЗАД Армеец;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.
Цената не включва:
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
 • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
 • Допълнителна сутрешна екскурзия “Камилски Керван“ – На гърба на камила в палмова гора – 30 евро за възрастен/ 15 за дете до 11,99 г.;
 • Традиционна мароканска вечер  с включена напитка и шоу програма– 25 евро на човек;
 • Посещение на Шефшауен – 15 евро на човек.
 • Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Полетно разписание:
София- Мадрид: излита: 07:00 / каца: 09:50 ч.
Мадрид - Маракеш: излита: 14:35/ каца: 16:40 ч.
Танжер-Мадрид: излита: 14:20/ каца: 15:40 ч.
Мадрид - София: излита: 20:20/ каца: 00:50 ч.
 
Багаж - Регистриран багаж 10 кг. с размери до 55x40x20 см. и  малка лична чанта (макс. 40x20x25 см),
която трябва да се побира под седалката пред пътника.
 
10 кг регистрирана чанта – оставя се на гишето за регистрация. Тя може да бъде получена от лентата за багаж в летището на пристигане. Моля, имайте предвид: Ако 10 кг регистрирана чанта надвишава позволеното тегло, на гишето за регистрация ще бъдат приложени такси за свръхбагаж.
Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.
 
ВАЖНО:
 1. Минимален брой туристи: 30 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 6. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗК Армеец.
 
 
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
 
Рабат
Включена в цената
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко.
Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Панорамната обиколка на града включва: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: разходи от личен характер.
 
Маракеш  - „Перлата на запада“
Включена в цената
Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град,  със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.  Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на  Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало, джамията Кутубия-  най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по улучките на сука. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от  разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Двореца Бахия.
Цената  не включва: разходи от личен характер.
 
Фес
Включена в цената
Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания -   построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видим и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по малките улички на медината изпълнени с  хиляди магазинчета и сергии.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: разходи от личен характер.
 
Казабланка
Включена в цената
Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположен е на брега на Атлантическият океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Обзорна обиколка на Казабланка включва:
Разходка на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Свобдно време на Булевард Де Ла Корниш, автобусна обиколка на квартал Анфа. Посещение на джамията на Хасан II(заплаща се входна такса).
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса за джамията на Хасан II.
 
Камилски Керван в “Palmeraie”(полудневна екскурзия)

30 евро / 20евро (деца 2 – 11,99 г.)
Едно от най- интересните изживявания е разходка в палмовата гора на изгрев слънце, качени на гърба на камила. Палмовата гора обхваща 54 хектара площ,  а палмите са наричани “Огнените деца на Африка и слънцето“.  Хилядолетната легенда разказва, че когато Султан Мехмед Бен Тачефин  минал с армията си към Фес, гората била съвсем малка, но стъпките на  конницата оставила дупки по земята,  от където  започнали да изникват нови и нови палми.
Към  момента  има над 100 хиляди палми, а  по време на 2 часовата разходка   в камилски керван ще бъдем почерпени  със сладък берберски чай.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод, яздене на камила, берберски чай.
Цената не включва: разходи от личен характер.
 
Градините на Мажорел
19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия  дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цената включва: трансфер от хотела и входна такса.
Цената не включва: разходи от личен характер.
 
Шефшауен-Синият град на Мароко.
15 евро за възрастен
Шефшауен Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минаване през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шефшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба (възможна е входна такса). Свободно време.
Цената включва: трансфер и местен лицензиран екскурзовод
Цената не включва: разходи от личен характер.
 
Традиционна мароканска вечер
25 евро с включена напитка
Най-популярното вечерно забавление за туристите - фолклорна програма, съчетана с демонстрация на  традиционен берберски сватбен ритуал.
Цената включва: трансфер от хотела.
Цената не включва: разходи от личен характер.Вижте също
Оферта № Е1722


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах