София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Мексико сити - Акапулко - ранни записвания

Оферта номер: Е1313
Вид транспорт: самолет самолет
11 дни / 10 нощувки
Ранни записвания за Мексико - Акапулко
София - Мюнхен - Франкфурт - Мексико сити
Цена от: 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 09.02.2018 - Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” в 18:55 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 19:55 ч. Полет за Мексико Сити в 22:40 ч. Нощен полет.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 10.02.2018 -  04:55 ч. - пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела за оставяне на багажа за съхранение и закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Настаняване в хотела. Свободен следобед. Нощувка в Мексико Сити.  


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 11.02.2018 - Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на  Мексико Сити, един от най-красивите площади в света и вторият по големина след Червения площад в Моква. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към  Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко,  за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В  квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Панорамно преминаване през Университетския град, където може да се види модерната архитектура в Мексико Сити. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ -  един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Разходка по площад „Гарибалди“, където можете да се насладите на песните на мариачите. Нощувка в Мексико Сити.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 12.02.2018 - Закуска. Екскурзията до Теотиуакан (50 км от Мексико Сити) - загадъчната археологическа зона, където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през  V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж.  Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Grotta (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците,  както и да се насладите на фолклорна програма. Завръщане в Мексико Сити. Нощувка в Мексико Сити.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 13.02.2018 - Закуска. Екскурзия до Чолула и Пуебла (Мексико Сити – Пуебла - 150 км). Разглеждане на Чолула - впечатляващ археологически обект, считан за един от най-големите в света, построен върху естествено възвишение. Това е всъщност най-голямата пирамида в Мексико, която понастоящем е покрита със зеленина (таксата за вход е включена в цената).  На върха на пирамидата е имало храм на толтеките, разрушен от Кортес и заменен от църква, издигната от испанските завоеватели – „Дева Мария от Ремедиос“, която ще посетите.  Отпътуване към Пуебла. Пристигане. Обяд (включен в цената). Посещение на Пуебла – най-бароковият, най-испанският град в Мексико. Посещение на историческия център на града – вписан в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство и на францисканската църква. Свободно време в Пуебла. Завръщане в Мексико Сити. Вечеря в ресторант "Белини" (включена в пакетната цена). Ресторант "Белини", който се намира в Световния търговски център в Мексико Сити, официално бе признат за най-големият въртящ се ресторант в света. Ресторантът е панорамен и прави 360 градуса кръг по време на вечерята. Ресторантът има дрескод – рокли за дамите и вратовръзка и сако за господата. Менюто е четиристепенно, включва вода, алкохолни напитки не са включени. Нощувка в Мексико Сити. 


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 14.02.2018 – Закуска. Отпътуване към Акапулко. Посещение на Куернавака и Такско - две от най-големите забележителности в централната част на страната (Мексико Сити – Такско – 200 км). Разглеждане на Куарнавака - градът на вечната пролет, любимо място за отмора на заможните жители на Мексико Сити, където човек може да си помисли, че времето е спряло под сенките на бугенвилиите; посещение на изключително красивата катедрала „Възнесение Богородично“ (XVI век). Продължаваме към Такско – градът, известен като световна столица на среброто. Пристигане. Обяд (включен в цената). Посещение на занаятчийски магазин за сребро, запознаване с процеса на обработка на този скъпоценен метал и неговите специфики. Разходка из центъра на Такско с приятна атмосфера, павирани улици и барокова архитектура, посещение на църквата „Санта Приска“. Свободно време в Такско. Отпътуване за парка Zoofari (30 км, входният билет е включен в цената), където ще можете да се докоснете до дивия свят, не само като зрители, но и като участници. Ще имаме възможност да бъдете в непосредствена близост да животинския свят в неговата натурална среда, движейки се със специален транспорт между стотици видове животни. Продължаване към Акапулко (270 км). Пристигане в Акапулко. Настаняване в хотел Copacabana 4* или подобен на база All Inclusive. Вечеря. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 15.02.2018 –  Закуска. Свободно време. Обяд. В късния следобед - разходка до местността La Quebrada на брега на Тихия океан (таксата за вход е включена в цената). Това днес е най-известната туристическа атракция в Акапулко, наследник на местна традиция, датираща от 1934 г. – група гмурци (това днес са хора, които специално се тренират за тези дръзки скокове, но някога са били просто местни смелчаци) скачат от  35 метрова скала, изчислявайки много точно момента на скока, така че да уловят идващата вълна, за да избегнат нараняване. Ла Кебрада е наистина легендарна атракция и да присъстваш на нея е незабравимо преживяване. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – 16.02.2018 - Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. 


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – 17.02.2018 – Закуска. Около обяд - отпътуване за Мексико Сити по т.нар. Магистрала на слънцето (380 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка в Мексико Сити.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – 18.02.2018 - Закуска в хотела. Свободно време преди полета. Бихте могли да посетите Alameda Central (най-старият парк в Мексико Сити датиращ от XVI в. и любимо място за почивка на неговите жители),  някои от големите търговски центрове -   Forum Buenavista, Reforma 222 или пазара La Ciudadela, откъдето бихте могли да си купите традиционни ръчно изработени сувенири. 16:30 ч. - трансфер до международното летище на Мексико Сити. 20:55 ч. полет Мексико Сити – Франкфурт. Нощен полет.


Ден 11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 19.02.2018 - 14:40 ч. – кацане във Франкфурт. 18:50 ч. – 22:05 ч. – полет Франкфурт – София.
 
Хотели 4*
Дата цена на възрастен в двойна/тройна стая цена на човек в индивидуална стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
09.02.2018 3745.00 4335.00 3445.00 3675.00

Продължителност на туристическата програма: 11 дни


Пояснения:
 • Организирана група с обслужване на български език

  Екскурзията е единадесетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan**** или подобен и 3 нощувки на база all inclusive в Акапулко в хотел Copacabana**** или подобен, трансфери летище – хотел – летище; 4 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и богата екскурзоводска програма в Мексико Сити, Теотиуакан, Куернавака, Такско, Чолула, Пуебла, Акапулко и посещение на парка Zoofari. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Мексико, екскурзоводски услуги на български, водач – придружител на групата от България. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Мексико се извършват с минибус или автобус.

 • Хотели използвани по програмата (или подобни):

  Мексико Сити – хотел Fontan**** - разположен в централната част на Мексико Сити, на главния булевард Paseo de la Reforma, в непосредствена близост до парка Alameda Central. Метростанция Hidalgo е на 200 м. Хотелът разполага със 246 стаи, ресторант, лоби бар, фитнес център. Стаите са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, мини бар, телефон, сейф, баня/wc. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Акапулко – хотел Copacabana**** - разположен  е на първа линия, на крайбрежния булевард Malecon, в зоната, наречена Акапулко Дорадо или Златното Акапулко. Плажът е на 100 м от хотела. Хотелът разполага с 430 стаи, открит басейн, детски кът, фитнес център, 2 ресторанта, 2 бара, безплатен WiFi.

  Забележка: При настаняване в тройна стая, конфигурацията е 2 легла тип спалня (queen, double, king);

  • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
  • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.
  • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
  • Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

  Продължителност на полетите:

  • София - Мюнхен - около 2 ч.
  • Мюнхен - Мексико Сити - около 13 ч. и 15 мин.
  • Мексико Сити – Франкфурт – около 10 ч. и 45 мин.
  • Франкфурт – София – около 2 ч. 15 мин.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

  • круизи;
  • екскурзии със специална цена за ранно записване;
  • всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

  Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: Цената включва:
 • Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa]
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan**** или подобен + 1 закуска на 10.02.2018;
 • 3 нощувки на база All Inclusive в Акапулко, в хотел Copacabana**** или подобен;
 • 4 обяда;
 • 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити;
 • Транспорт с минибус/автобус по описаната програма;
 • Водач - придружител от страна на туроператора;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;


Цената не включва:
 • Държавна такса при напускане на Мексико - 35 USD (заплаща се на летището);
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати в програмата;
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място);
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
 • Разходи от личен характер.

Цената включва:
Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa
Летищни такси;
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
Трансфери летище – хотел – летище;
5 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan**** или подобен + 1 закуска на 10.02.2018;
3 нощувки на база All Inclusive в Акапулко, в хотел Copacabana**** или подобен;
4 обяда;
1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити;
Транспорт с минибус/автобус по описаната програма;
Водач - придружител от страна на туроператора;
Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
Цената не включва:
Държавна такса при напускане на Мексико - 35 USD (заплаща се на летището);
Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати в програмата;
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място);
Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
Разходи от личен характер.
Пояснения:Организирана група с обслужване на български език

Екскурзията е единадесетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan**** или подобен и 3 нощувки на база all inclusive в Акапулко в хотел Copacabana**** или подобен, трансфери летище – хотел – летище; 4 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и богата екскурзоводска програма в Мексико Сити, Теотиуакан, Куернавака, Такско, Чолула, Пуебла, Акапулко и посещение на парка Zoofari. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Мексико, екскурзоводски услуги на български, водач – придружител на групата от България. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Мексико се извършват с минибус или автобус.

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Мексико Сити – хотел Fontan**** - разположен в централната част на Мексико Сити, на главния булевард Paseo de la Reforma, в непосредствена близост до парка Alameda Central. Метростанция Hidalgo е на 200 м. Хотелът разполага със 246 стаи, ресторант, лоби бар, фитнес център. Стаите са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, мини бар, телефон, сейф, баня/wc. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Акапулко – хотел Copacabana**** - разположен  е на първа линия, на крайбрежния булевард Malecon, в зоната, наречена Акапулко Дорадо или Златното Акапулко. Плажът е на 100 м от хотела. Хотелът разполага с 430 стаи, открит басейн, детски кът, фитнес център, 2 ресторанта, 2 бара, безплатен WiFi.

Забележка: При настаняване в тройна стая, конфигурацията е 2 легла тип спалня (queen, double, king);

Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.
Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

Продължителност на полетите:

София - Мюнхен - около 2 ч.
Мюнхен - Мексико Сити - около 13 ч. и 15 мин.
Мексико Сити – Франкфурт – около 10 ч. и 45 мин.
Франкфурт – София – около 2 ч. 15 мин.

Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2017":

1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата)

2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). 

Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

От посочените отстъпки се ползва само една.

Горните отстъпки са валидни само за автобусните и самолетни екскурзии на "Агенцията" от "Каталог 2017" на "Агенцията". Не са валидни за:

круизи;
екскурзии със специална цена за ранно записване;
всички автобусни екскурзии, самолетни екскурзии, автобусни почивки и самолетни почивки и пакети, които не фигурират в  "Каталог 2017"  на "Агенцията".

Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - тези екскурзии имат специална отстъпка от цената при осъществена резервация преди дадена дата (упомената в самата програма).

Екскурзиите със специална цена за ранно записване са отбелязани в този сайт със следния знак: 

 Вижте също
Оферта № Е1313
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел