София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Нова Година 2019 в Перлата на Кушадасъ - AMARA SEALIGHT ELITE 5* 4 НОЩУВКИ

Оферта номер: Е1576
Вид транспорт: собствен собствен
5 дни / 4 нощувки
Нова Година 2019 в Перлата на Кушадасъ AMARA SEALIGHT ELITE 5* Собствен транспорт 5 дни / 4 нощувки Празнична Новогодишна вечеря с включена шоу програма, много изненади и забавления на база Ultra All Inclusive. Дата:30.12.2018г.
Собствен транспорт
Цена от: 371.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
 
НОВА ГОДИНА 2019 В ПЕРЛАТА НА КУШАДАСЪ - AMARA SEALIGHT ELITE 5* - СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ 4 НОЩУВКИ
 Продължителност:
5 дни / 4 нощувки 
Транспорт:
Собствен транспорт
Дата на настаняване: 30.12.2018г. 
 
ОТ 28.12 ДО 30.12 ТРЪГВАНЕ ПО ИЗБОР – 4 НОЩУВКИ
 
Програма :

КУШАДАСЪ, Турция 
Наричат Кушадасъ - "Перлата на Егейско море". 

Кушадасъ е градът, откъдето преди няколко десетилетия започна туристическият бум в Турция. Множеството хотели, дискотеки, барове и ресторанти го превърнаха в особено оживено място. Плажовете се намират на около 10-12 минути от града. Градът е известен с едно от най големите яхт-пристанища на Западна Анатолия. 
Разположен в центъра на едноименния залив, завършващ на север с полуостров, който го отделя от Измирския залив и почти достига до гръцкия остров Хиос. На юг тесен пролив го отделя от друг гръцки остров - Самос. 
В залива на Кушадасъ, срещу града, е разположен малък остров, съединен със сушата чрез път. На този се издига древна Генуезка крепост, наречена Кючукада калеси, придобила своята известност през XVI век като убежище на знаменития пират Барбадос. Вечер осветения остров представлява забележителна гледка. 
Едно от най-големите предимства на Кушадасъ е близостта на града до древните паметници на световната култура и история - като Троя, Ефес, Къщата на Дева Мария, Хиераполис, природния феномен Памуккале и др. 
Кушадасъ е живописен туристически център намиращ се в центъра на едноименния залив. Града е разположен на брега на Егейско море и очарова с незабравимия си пейзаж. 
Кушадасъ е популярен балнеоложки курорт и прекрасно оборудван международен туристически център. 
В близост до Кушадасъ се намират множество исторически и археологически забележителности както и природния феномен Памуккале. 

ПРОГРАМА: 
1`ви ден 

Отпътуване от България. Пристигане в Кушадасъ. След 14.00 ч. настаняване. 

2`ри ден 
Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на ТА. 
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с включена шоу програма, много изненади и забавления на Ultra All Inclusive. 

3`ти ден 
Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на ТА. 

4`ти ден 
Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на ТА. 

5`ти ден 
Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Отпътуване за България. 
Условия за ранно записване: 
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявената дата. 
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват. 
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента. 

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ 
Чл. 19. (1) Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до 24 часа след записване и внасяне на капаро. 
(2) В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки: 
1. При пътуване в чужбина: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването - такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева. 
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - в размер на депозита. 
г) от 29 до 20 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването. 
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването. 
е) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването. 
2. При пътуване в страната: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 20 дни преди датата на пътуването такса резервация 20 лв. 
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита. 
в) от 13 до 7 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването. 
г) от 6 до 3 дни преди датата на пътуването - 80% от общата стойност на пътуването. 
д) по-малко от З дни преди датата на пътуване то - 100% от общата стойност на пътуване то. 
(3) При пътуване в чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване или промоционални оферти и отказ на Потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи следните неустойки: 
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването - в размер на капарото. 
г) от 59 до 20 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност. 
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност. 
(2) При пътуване в страната при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи неустойки съгласно условията на конкретния хотел. 
(3) При анулация на пътуването поради болест или други лични причини, свързани с Потребителя, той губи платените на Туроператора суми в съответствие със сроковете на анулация и в размерите по алинея 1,2,3,4 респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил. 
(4) В случай, че Потребителят прекрати своята почивка /е кскурзия/ през времетраенето й по свое желание, всички допълнителни разходи, вкючително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги. 
(5) При подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки горе цитираните неустойки. 
(6) При резервации Ранно записване , всяка една промяна на име на турист,тип настаняване , дата на пътуване , се таксуват и заплащат по стандартните цени на съответния хотел и се налага глоба в размер на 30лв. 

Условия за настаняване и пътуване: 
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ ДЗИ”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на посоченият в полицата номер за спешни случаи, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката. 

При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по- малко. 

При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни. 

Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая. 

Настаняването в хотела е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване. 

В деня на пристигане преди 14:00ч. и в деня на напускане след 12:00ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. 

Продължителност на пътуването: от София до Кушадасъ 954км. 
Време за пристигане според обявените в дестинацията километри. 

Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се потвърждават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите. 
Настаняването в автобусите е според датата на записване. 
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел. 
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс. 

Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя. 

Цена:

 
Дата База Възрастен в двойна стая Двойна стая Единична стая Двама възрастни и дете (0-1.99) на допълнително легло Двама възрастни и дете (2-11.99) на допълнително легло Двама възрастни и 2 деца (2-11.99) на допълнително легло
30.12.2018 г. Ultra AI 371 лв. 742 лв. 534 лв. 742 лв. 742 лв. 928 лв.
 
 • 4 нощувки в хотел Amara Sealight Elite 5* на Ultra All inclusive 
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с включена шоу програма, много изненади и забавления на Ultra All Inclusive. 
 • Обслужване на място от представител на местната фирма партньор 
 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут 
 • Медицинска застраховка на ЗАД "ДЗИ", с покритие 5000 евро (за лица до 65 години) 
 • Мед. застраховка на ЗАД „ДЗИ“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 70 год.- доплащане 10 лв. 
 • Мед. застраховка на ЗАД "ДЗИ" с покритие 5000 евро за лица от 70 до 80 год. - доплащане 15 лв. 
 • Мед. застраховка на ЗАД "ДЗИ" с покритие 5000 евро за лица над 80 год. - сумата на застрахователната премия се предоставя допълнително от Застрахователя 
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55 
 • Разходи от личен характер и бакшиши. 
 • Пътни и магистрални такси 
 • Допълнителни екскурзии 
Допълнителна информация: 
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека 
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване. 
Начин на плащане: 30% депозит при записване, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване (с изключение на резервации направени по ранно записване). 
Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. 
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители. 
Визов режим: няма изисквания за визи. 

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160171240000001/17.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55 
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България". 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО ПО-ЖЕЛАНИЕ! 

ИЗМИР 
На брега на Егейско море се е разположил този удивително красив и многонаселен град. Измир има удобно географско положение - до подножието на хълма, където се извисява историческата крепост Кадификале, построена по времето на Александър Македонски, привличаща туристи от всички краища на света, покрай пристанището, огряно от слънцето, обкръжен от високи планини. Историческото име на Измир е Смирна. Археологическите изследвания позволили да се предположи, че първите заселници на града са се установили тук през третото хилядолетие преди новата ера. Според учените, първоначалното ядро на града се отнася към същата епоха, като равнищата на урбанизация на Троя. Убедете се, че тук има какво да се види! 

ЕФЕС 
Ефес - един от най-древните елински градове-колонии в Мала Азия, основан през 11 век пр. н.е. Този град векове наред не слиза от страниците на Античната история. В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да си съставите представа за устройството на античното селище. Достигналите до нас останки от фасада на античната библиотека на Целмуис Полинемус, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. В края на екскурзията се прави посещение на кожена фабрика. 

ДЖИП САФАРИ 
Ще откриете нови земи, ще видите паметници на архитектурата и изкуството, ще разберете как живеят хората в турската провинция. Но не това е основната цел на екскурзията. Пътят криволичи по нанагорнището, и вненезапно се озовавате в райони, недокоснати от цивилизацията, с девствена природа и разнообразна растителност. Можете да проверите уменията си за шофиране в трудни условия, пътешествайки в сърцето на планината. Ще имате прекрасна възможност да опитате прясно уловена пъстърва, приготвена в духа на най-добрите турски традиции пред очите ви. Напред, колите ви очакват! 

ПАМУККАЛЕ 
В превод Памуккале означава ˝замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Това чудо на природата няма аналог. Великолепните калциеви каскади ще останат завинаги във вашето съзнание. Ще имате възможност да посетите древния град Хиераполис – неговия никропол, добре съхранения амфитеатър, търговския площад- Агора, храма на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица-Клеопатра. 

ТУРСКА ВЕЧЕР 
За да почувствате екзотиката на Изтока и да се потопите в атмосферата на ориенталски песни и танци, елате с нас на Турска нощ в най-големия и известен ресторант в Кушадасъ- КЕРВАН САРАЙ. Ще имате уникалния шанс да станете свидетели на шоуто на професионални изпълнители на танца на корема, ще видите фолклорни танци от различните области на Турция и ефектното представление с огън и саби. Там можете да опитате традиционни вина и мезета, а също да представите страната си във финалното състезание за най-добре танцуващ участник от публиката... 

РАЗХОДКА С ЯХТА 
Незабравима морска разходка по Егейско море с яхта. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен. Обяд на кораба, а след това интересна развлекателна програма. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си. 

ГМУРКАНЕ 
Великолепна възможност, както за професионалисти,така и за начинаещи, да се потопят в дълбините на Егейско море и да се полюбуват на красотата на подводния свят. 
 
Хотелът предлага богат избор от алакарт ресторанти, общо 8 на брой, от които 5 са безплатни за целия престой и включват османска, ориенталска, вегетарианска, южно американски и интернационална кухня. 
На база ultra all inclusive има също голям избор от импорт алкохол, като барът е отворен 24 часа. За любителите на сладките изкушения има сладкарница, която работи от 12 до 19 часа. 
На територията на хотела има просторен и осветен закрит басейн,открити басейни и широк пясъчен плаж. 
Новости: На външния басейн са добавени нови пързалки. 

Местоположение: 
Хотел Amara Sealight Elite 5* отваря врати за първи път през 2015 година на площ от 35, 000 м2. Разположен на разстояние от 6 км до туристическия център на Кушадасъ, на 25 км от Ефес, на 90 км от Измир и на 130 км от летище Милас в Бодрум. 

В хотела: 
Основен интернационален ресторант Neopolis; 
Детски бюфет в Основния ресторант; 
A la carte ресторант Rumi – турска кухня с предварителна резервация; 
A la carte ресторант Quick China – азиатска кухня с предварителна резервация с такса от 9 евро; 
A la carte ресторант Fratelli la Bufala – италианска кухня с предварителна резервация с такса от 9 евро; 
A la carte ресторант Shorba – интернационална закуска с предварителна резервация; 
A la carte ресторант L`azur – морски деликатеси с предварителна резервация; 
A la carte ресторант Sefer Tasi Kebab – с предварителна резервация; 
A la carte ресторант La Paz Pub- южноамерикански с предварителна резервация; 
A la carte ресторант La Promenade- органичен/ вегетариански/ диетичен с предварителна резервация; 
Снек бар Mid Agean; 
Витамин бар; 
Сладкарница Elite; 
Лоби бар- 24 часа отворен; 
Mid Agean бар; 
Нощен клуб NR 40; 
Детски клуб Leo за деца от 04- 12 г.; 
Мини диско, кино за деца, шоу програми за деца; 
Обучителни игри и занимания; 
Детска площадка; 
Основен басейн- 1495 м2 с дълбочина 140 м; 
Аквапарк басейн- 90м2 с дълбочина 110 м; 
Релакс басейн- 90м2 с дълбочина 140 м- достъпен само за гостите, отседнали в апартаменти или Анаиа стаи. За всички останали ползването на релакс басейна е с доплащане и резервация; 
Детски басейн- 100м2 с дълбочина 0,40 м; 
Гимнастика, йога, плажен волейбол, аеробика, водна гимнастика; 
Тенис на маса, бадминтон, боча, степ аеробика, зумба, дартс; 
Фитнес център; 
Тенис на корт, ракети, топки и осветление на корта; 
Водни немоторизирани спортове- водни колела, кану, сърф с лиценз; 
Моторизирани водни спортове- катамаран, гмуркане, курсове по гмуркане, билярд- допълнително заплащане; 
Вътрешен отопляем басейн; 
Relais Thalasso център; 
Турска баня, сауна, парна баня- безплатно с предварителна резервация; 
Стая за релакс, шок душ; 
Витамин бар (мин. 4 вида фреш, билков чай, вода); 
Масажи и процедури- допълнително заплащане; 
5 конферентни зали; 
Лекарски услуги- допълнително заплащане; 
Фризьорски услуги- допълнително заплащане; 
Детегледачка- допълнително заплащане; 
Playstation, компютърни и видео игри- допълнително заплащане; 
Химическо чистене и пране- допълнително заплащане; 
Коли под наем- допълнително заплащане; 
Фотографски услуги- допълнително заплащане; 

Стаи: 
Хотел Амара Кушадасъ има общо 392 стаи. 
354 Селект стаи с площ 42 м2 и са разположени в основна сграда. 
4 Селект стаи, отново с площ от 42 м2, пригодени за хора с увреждания в основна сграда. 
8 Корнер стаи с площ от 74 м2 със спалня и всекидневна в основна сграда. 
16 Анаиа стаи с площ от 62 м2 в основна сграда. 
2 Апартамента с площ от 130 м2 със спалня и всекидневна в основна сграда. 

Всички помещение разполагат с собствен санитарен възел с джакузи, 42” LCD телевизор със сателитна телевизия, директен телефон, централен климатик, електронен сейф (безплатно), балкон, сешоар, комплекс с чай/ кафе, безжичен интернет, мини бар(зарежда се всеки ден). Подова настилка- дърво. Почистване на стаите- ежедневно; смяна на кърпи и спално бельо- ежедневно. Рум сервиз – 24 ч- богато меню от напитки и ястия с допълнително заплащане. 

Плаж: 
Хотел Амара Елит разполага със собствен пясъчно- чакълест плаж – дълъг 120 м. Душове и кабини за преобличане на плажа, безплатни чадъри и шезлонги на плажа и около басейните. Плажни кърпи- налични. 

Хранене: 
Хотел Amara Elite Sealight работи на база Ultra All Inclusive, която включва неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и вносни марки 24 ч в денонощието, всички основни хранения, различни междинни закуски и други. 
Местата за хранени и работното им време е следното: 
Закуска (06:30- 10:00 ч) – Neapolis Основен ресторант; 
Обяд (12:30- 14:00 ч) – Neapolis Основен ресторант с отделен детски бюфет; 
Вечеря (19:00- 21:00 ч) – Neapolis Основен ресторант с отделен детски бюфет; 
A la carte ресторант Rumi (18:00- 23:00 ч) – анадолска кухня с предварителна резервация – безплатно; 
A la carte ресторант Quick China (12:00- 24:00 ч) – анадолска кухня с предварителна резервация – такса 9 евро; 
A la carte ресторант Fratello La Bufala (12:00- 24:00 ч) – италианска кухня с предварителна резервация – такса 9 евро; 
A la carte ресторант Shorba (08:00- 11:00 ч) -24 ч работи като бистро – закуска с предварителна резервация; 
A la carte ресторант L`azur (18:00- 23:00 ч) – морски деликатеси с предварителна резервация – безплатно; 
A la carte ресторант Sefer Tasi Kebab (18:00- 23:00 ч) – с предварителна резервация – безплатно; 
La Paz Pub (18:00- 02:00 ч) – южноамериканска кухня с предварителна резервация; 
A la carte ресторант La Promenade (12:00- 24:00 ч) – органична/ диетична/ вегетарианска кухня с предварителна резервация – безплатно; 
Снек бар Mid Aegean (11:00- 18:00 ч) – край басейна с различни закуски; 
Витамин бар- (11:00- 02:00 ч) – гофрети; 
Сладкарница Elite (07:00- 24:00 ч) – сладки печива, десерти, торти, сладолед, а всеки ден от 08:00 до 11:00 ч предлага континентална закуска; 
Lounge Atrium- (11:00- 24:00 ч) – предястия; 
Гьозлеме кът (11:00- 17:00 ч) – всеки ден; 

Баровете и работното им време са следните: 
Лоби бар Liquids – 24 ч отворен- предлага алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и вносни марки; 
Бар край басейна Mid Aegean Bar- (10:00- 23:00 ч) - предлага алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и вносни марки; 
Нощен клуб NR 40 - (23:00- 02:00 ч) - предлага алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и вносни марки; 

Заплащат се допълнително всички бутилирани напитки, всички селектирани вносни алкохолни премиум напитки (10 годишни, 12 годишни, премиум коняк). Фрешовете са безплатни само на закуска. Вижте също
Оферта № Е1576
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах