София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Пещера Снежанка – Батак – Брацигово – Перущица

Оферта номер: Е599
Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка
ОРГАНИЗИРАНЕ НА ЕКСКУРЗИИ ЗА УЧЕНИЦИ И ВЪЗРАСТНИ С ДАТИ ПО ИЗБОР
Пловдив - Пещера Снежанка – Батак – Брацигово – Перущица
Цена от: 30.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Отпътуване в 07:00 ч. от София, от Пловдив 9 :00  за пещера Снежанка. Името си „Снежанка“ пещерата получава заради оприличени пещерни форми наподобяващи приказната героиня. Открита е през 1961 година случайно от пещерняци, които за първи път влезли в нея в 9 часа сутринта и излезли късно вечерта, запленени от красотата ѝ. Дължината ѝ е само 145 м. Достигането до пещерата се осъществява след преход от около 40-45 мин. през планинска местност, не забравяйте да се въоръжите с удобни, стабилни обувки и сила за изкачването.
След посещението на пещерата се отправяме в посока Батак, където ще има възможност да се разгледа емблематичния за града исторически музей, в който се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание. Разглеждане на църквата „Св. Неделя”, масивна сграда от камък с много здрави врати, изградена през 1813г. Сградата е останала непокътната до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и величави дни. 
Свободно време за обяд.  

Отпътуване за Крепостта Цепина с кратка фото-пауза край яз. Батак, където ще можете да спрете, за да се полюбувате на спиращите дъха гледки.
Посещение на крепост Цепина - крепостта влиза в пределите на българската държава в средата на 9 век. Завладяна е от Византийската империя през 11 век, но е освободена при управлението на цар Калоян. Когато Калоян назначава племенника си Алексий Слав за управител в Родопите, Цепина става седалище на владенията на деспота. След убийството на царя през 1207 г., деспот Алексий Слав се обявява за независим и Цепина се превръща в негова престолнина. Крепостта е била внушителна, външните ѝ крепостни стени обхващали площ от 25 дка, а в най-високата ѝ част е бил изграден средновековен замък.


След разглеждане на крепостта, отпътуване в посока Дорково, където се намира и Плиоценски парк Дорково - палеонтологичен музей, който представя находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Елин кладенец“ около Дорково.
Пристигане в София след 20:30 ч.
  •  

 

 

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус;
  • Екскурзоводски услуги 

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  •  Вижте също
Оферта № Е599
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах