София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Почивка на Остров Закинтос - Перлата на Йонийските острови, с възможност за посещение на остров Кефалония седем нощувки със закуски и вечери

Оферта номер: Е831
Вид транспорт: автобус автобус
8 дни / 7 нощувки
Почивка на остров Закинтос 7 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Пловдив – София – Килини – о-в Закинтос - София - Пловдив
Цена от: 645.00 лв.
Дата Цена Резервирай
22.08.2020 от 755 лв. Резервирай
29.08.2020 от 655 лв. Резервирай
05.09.2020 от 645 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно

Остров Закинтос - Перлата на Йонийските острови с възможност за посещение на остров Кефалония
8 дни / 7 нощувки със закуски и вечери
От 645 лева на човек

1 ден 
Tръгване от Пловдив
 02:30 Дом на Културата и от София стадион Васил Левски 04:30 Маршрут Кулата – Солун – Патра – Килини. Преминаване през Рио Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела, който се намира в курортното селище Лаганас. Вечеря. Нощувка.
2 ден 
Закуска. По желание целодневна обиколка на острова с круизно корабче. След закуска, ще се отправим към основното пристанище в столицата Занте, откъдето с корабче, ще започне нашето приключение, преминавайки покрай източните брегове с неповторимите плажове и куротите Циливи, Планос и Аликес, след това ще се докоснем до неповторимата красота на
  „Сините пещери” и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Преминаваме през залива Лаганас, където впечатляващ е Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Ще посетим Василикос – шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето.  Връщане на пристанището и отпътуване към хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден 
Закуска.
 По желание на туристите панорамна обиколка на острова, ще се отправим отново към плажа Навагио, но този път ще имате възможност да направите панорамни снимки на целия залив, от специално направена за целта площадка, след фотопаузата ще посетим столицата на  острова, град Закинтос и ще разгледаме площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос – едни от най- почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера. След това ще се отправим към хълма Бохали, от където се открива спираща дъха панорамна гледка на целия остров. Кратка фотопауза, след което се отправяме към още един от незабравимите плажове на острова Банана Бийч и ще се насладим на кристалните води на Йонийско  море. Свободно време за плаж, да изпием по едно фрапе или коктейл. Вечерта връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден 
Закуска. Свободен ден за плаж. По желание на туристите организираме круиз с продължителност 3 часа – в търсене на костенурката Caretta Carreta и остров Маратониси. Oстровът е безлюден и е известен с факта, че именно тук костенурките снасят своите яйца. Лесно и бързо бягство по време на вашата ваканция, докато се наслаждаваме на кристално чистите води на Йонийско Море, ще имате възможност да заснемете уникални кадри на прочутата Caretta Caretta. Пауза за плаж. Връщане обратно. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Закуска.
 Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
6 ден –
Закуска. Свободен ден за плаж. По желание целодневна екскурзия до остров Кефалония, най-големия Йонийски остров – ще видим най-емблематичните забележителности на острова, спиръщия дъха плаж Миртос, пещерата Мелисани, както и столицата Аргостоли. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден -
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
8 ден -
Закуска. Освобождаване на хотела. Ферибот от град Закинтос до Килини. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

Дата/ Цена Възрастен в двойка стая Трети Възрастен Първо дете до 12 години настанено с двама възрастни Второ дете до 12 години
27.06.2020 685 665 455 515
04.07.2020
25.07.2020
755
755
745
745
455 515
22.08.2020 755 755 455 515
29.08.2020 655 645 455 515
05.09.2020 645 635 455 515


*  транспорт с лицензиран автобус ,
*  такси за моста Рио – Антирио
*  фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
7 нощувки със закуски и вечери на блок маса в Закинтос – селището Лаганас, хотел  2/3* http://www.villageinn.gr/  или подобен
* водач от фирмата организатор
* застраховка за лица до 64.99 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
* В цената е включен трансфер от хотела до един от най-предпочитаните плажове на острова Банана Бийч, известен със своя фин пясък и кристално чисти води – в свободните дни. 
 


*  Екскурзия – целодневна обиколка на острова с круизно корабче – 30 евро, цена за дете от 4 до 12 години 20 евро
* Панорамна обиколка до столицата на острова Занте – 15 евро на турист, 10 евро за дете от 4 до 12 години
* Круиз с продължителност 3 часа до остров Маратониси в търсене на Caretta Caretta – 25 евро на човек, цена за дете от 4 до 12 години 15 евро
* Целодневна екскурзия до остров Кефалония – 40 евро на човек, 25 евро за дете до 12 години, осъществява се при минимум 20 туриста. Цената не включва входна такса за пещерата Мелисани или Дрогарати - 7 евро, заплаща се на място и включва разходка с лодка.
* Доплащане за самостоятелна стая 150 лева
* Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 8 лв ; от 70 до 75 г – 7 лв ; над 75 г – 15 лв

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

Остров Закинтос – приказно красивият зелен остров сред ясните сини води на Йонийско море......
Да се отпуснете на широките пясъчни плажове, заедно с живеещите тук морски костенурки. Да се гмурнете между скалите или в многобройните подводни пещери. Да се плъзгате по водата с платноходка или сърф или да се насладите на пешеходен тур в планинската част на острова и на чудесното време. Или пък да се оставите да бъдете въвлечени в ритъма на живот на местните хора. Това далеч не са всички възможности, които Закинтос може да предложи за вашата приятна почивка. Закинтос е най-южният и трети по големина от Йонийските острови. Разположен е на площ от 405 кв. км и има повече от 35000 жители. Намира се на 300 км от Атина и на 9,5 морски мили от крайбрежието на Пелопонес, което се достига лесно чрез ежедневно пътуващи фериботи. Закинтос е остров на противоречията – плажове със златист пясък обградени от огромни скали; типичен средиземноморски климат с мека зима и горещо сухо лято. Островът е толкова зелен, че в миналото венецианските владетели са го наричали  „Fior di Levante“  (Цветето на Изтока). Топлите води на крайбрежието правят туристическия сезон особено дълъг – от май до октомври. Остров Закинтос се радва на международен интерес и от научна гледна точка, тъй като в южната част на острова живее рядката морска костенурка “Caretta-Caretta”. Тази част на острова е защитена от гръцкия закон с изграждането на Морски природен парк. Защитена е и западната част на Закинтос, където е разпространен изчезващ вид тюлени. Освен прекрасните пейзажи Закинтос предлага и възможността да се посетят някои от многото близко разположени необитаеми островчета, например Маратониси в залива на Лаганас или Сейнт Джон срещу пристанището на Вроми. В последните години остров Закинтос търпи голямо развитие, като днес предлага на почиващите модерна инфраструктура, без да губи традиционния си облик.
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта
  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2019г. до 24:00ч. на 05.05.2020г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Вижте също
Етикети
закинтос , навагио , карета-карета , zakinthos , zakintos , navagio ,  villageinn , костенурки , остров , гръцки острови , тръгване от пловдив , закинтос , почивка на закинтос , pochivka na zakintos , 7 noshtuvki na zakintos , trugvane ot plovdiv , zakuski i vecheri , 7 нощувки на закинтос , кефалония , острови , гръцки острови , круиз , круиз гръцки острови , йонийски острови , лято 2020 , почивка 2020 , гърция 2020 , zante , gurciq 2020 , greece 2020 , pochivka 2020 , grucki ostrovi , ostrovi , kefalonia , kefaloniq , занте , купон 2020 , ioniiski ostrovi , koi sa ioniiskite ostrovi , kupon 2020 , lqto 2020 , pochivka 2020 , summer 2020 , zakynthos 2020 , пещери гърция , къде е закинтос , на колко километра е закинтос , kakvo e zakintos , kude e zakintos , na kolko kilometra e zakintos , informaciq za zakintos , какво е закинтос , информация за закинтос , informaciq zakintos , маратониси , maratonisi , marratonisi , sinite peshteri , kyde sa sinite peshteri , kude sa sinite peshteri , сините пещери , сини пещери , круиз сини пещери , къде са сините пещери , плаж , банана бийч , плажове закинтос , автобусна програма закинтос , ранни записвания закинтос , ranni zapisvaniq zakintos , avtobusna programa zakintos , plajove , plajove zakintos , zakynthos , закинтос оферти , закинтос почивка , остров закинтос почивка , почивка на остров закинтос , остров закинтос екскурзии , екскурзия закинтос , остров закинтос екскурзии , екскурзия до остров закинтос. почивка закинтос , закинтос почивка , екскурзии закинтос , закинтос оферти , zante , zakunthos , zakynthos , навагио , закинтос анатравел , закинтос оферти с автобус , оферти с автобус , оферти за почивка


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах