София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Предколедна Прага с възможност за посещение на Дрезден

Оферта номер: Е1563
Вид транспорт: автобус автобус
6 дни / 3 нощувки
Предколедна Прага с възможност за посещение на Дрезден! 6 дни/3 нощувки! Транспорт в луксозен автобус! Панорамна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език! Дата:12.12.2018г.
Пловдив - София - Прага - София - Пловдив
Цена от: 349.00 лв.
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Предколедна Прага с възможност за посещение на Дрезден
Дата: 12-17.12.2018
Цена 349 лева на човек
 
1 ви ден –  Отпътуване от Пловдив Дом на Културата Борис Христов 17:00 часа, 19:00 от София паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски по маршрут Белград – Будапеща –Братислава – Прага. Нощен преход.

2 ри ден  - Следобед - пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ти ден –  Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Нощувка.

 4 ти ден - Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден - град с две лица: от едната страна на река Елба е Старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата част, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Свободно време за най-стария предколеден базар в Германия, познат е като Щрицелмаркт като името му е споменато за пръв път през 1434 година и се прославя с предшественика на коледния щолен (традиционен немски коледен сладкиш) – дрезденския щрицел. Всяка година в Дрезден приготвят 4 тонен щрицел, който пристига в центъра на града около средата на декември придружен от празнична процесия. Гигантския сладкиш се разрязва със специален двуметров нож и се продава на порции. Друга типична атракция на коледния базар в Дрезден е 14-метровата дрезденска коледна пирамида – най-голямата по рода си. Късния следобед връщане в Прага. Нощувка.

5 ти ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Свободен ден. Възможност за пешеходна програма „Старе место” - обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език срещу доплащане. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава срещу доплащане. Свободно време за разходка по интереси. Привечер отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград - София. Нощен преход.

5 ти ден - Пристигане в София и Пловдив.
Допълнителна услуга: ( заявява се и се заплаща на място ). Разходка с корабче по река Вълтава – 15 евро за възрастен/10 евро за дете до 12 години. Това е едно от най - приятните неща, които Прага предлага на своите туристи. Разходката с корабче трае 1 час и е незабравимо преживяване. По време на обиколката корабът минава през всички исторически мостове на Вълтава и се виждат най - големите забележителности на града, чиито фасади са обърнати към реката.
 
  • Транспорт с луксозен автобус от София
  • Три нощувки със закуски в хотел 2/3 * в Прага за възрастен настанен в двойна или тройна стая. Настаняване хотел A & O Rhea Prague или подобен.
  • Водач от фирмата по време на пътуването
  • Панорамна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език в трети ден.
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
 
  • Лични разходи
  • Доплащане за самостоятелно настаняване 120 лева
  • Целодневна екскурзия до Дрезден с местен лицензиран екскурзовод – 25 евро на човек, при минимум 20 туриста
  • Медицинска застраховкиа за лица над 65г.  – 8 лева
  • Ползването на слушалки по време на обиколките ( ако е необходимо ) – 2/3 евро на човек
  • Ползване на градски транспорт – 1 евро билет ( в посока )
  • Пешеходна разходка в Прага 5 - ти ден с местен лицензиран екскурзовод – 10 евро на човек при минимум 20 туриста
  • Доплащане за тръгване от Пловдив 20 лева
Валутен курс Евро към Чешки Крони – 1 към 25 приблизително
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК  Дженерали Застраховане  АД ЕИК 030269049 гр. София 1504,  бул. „Княз Ал. Дондуков“ 68, полица номер 1329180051000035 валидна от 0:00 часа на 06.05.2018 до 0:00 часа на 05.06.2019 00:00 часа.
 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
 



Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах