София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Триъгълника на инките

Оферта номер: Е1427
Вид транспорт: самолет самолет
8 дни / 7 нощувки
Триъгълника на инките
Лима – Куско – Свещената долина – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – Езерото Титикака – Лима
Цена от: 1898.00 €
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Триъгълника на инките – 8 дни / 7 нощувки

Лима – Куско – Свещената долина – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – Езерото Титикака – Лима
Дати по желание на клиенти - минимум двама пътуващи за програмата
Северно Перу – Допълнение

По желание на клиента, пакетът може да бъде увеличен с разглеждане на северните части на Перу с полет Лима – Трухильо – Лима.

Полети: Мадрид – Лима – Мадрид
Лима – Куско – Лима

Ден 1: Лима
Пристигане на летището в град Лима, посрещане от наш представител. Трансфер до хотела и настаняване.Ден 2: Лима: Панорамна обиколка на града (половин ден)
Закуска в хотела. Сутринта ще посетим Историческия център на Лима „Градът на царете“. Започваме обиколката на града, като се тръгва от Парке дел Амор (Парк на любовта) с панорамна гледка към  Уака Пукляна (Huaca Pucllana) – религиозен център от времето преди инките, културата на Лима. След това ще минем през най-елитния квартал на Лима –   Сан Исидро и ще продължим към Историческия център: Площад Сан Мартин, Площад Армас: Общинската палата, Правителствената палата, ще посетим катедралата, манастира-църква Санто Доминго, където почиват останките на перуанските светци: Света Роса от Лима, Свети Мартин де Порас и Свети Хуан Масиас. Връщане в хотела. Свободен следобяд. Нощувка в Лима.Ден 3: Трансфер Лима – Куско
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полета до град Куско. Посрещане и трансфер до хотела. Мате от Кока за добре дошли за аклиматизиране поради високата надморска височина – 3400 m.. Настаняване в избрания хотела в  Куско. Свободен следобяд.
Куско със своите калдъръмени улички е като прозорец към света на инките, прекрасен, жив, възкръснал от историите.  Както във филма на трето измерение, оградения град кула с останките от едно отдавна отминало, величие на архитектурата на  инките и незаличими следи от испанското завоевание, обединени в град-музей, където на всеки ъгъл има история. Всеки камък разказва история за народ, който все още е жив, горд от миналото си и внимателен с присъствието си. Цялата тази смес е придружена от най-изискана перуанска кухня.Ден 4: Екскурзия до свещената долина
Закуска в хотела. Екскурзия до Свещената долина на инките, като посещението започва със Зоологическата градина, ще видим пумата от Андите, кондора, морското свинче, кучето без косми, като продължим към АУАНА КАНЧА, където ще видим викуня, алпаки, лами и текстилните техники и естествените оцветители, които тъкачите от Андите все още са запазили. ПИСАК, село в Андите, което съхранява колониалната си църква, привлекателно с пазара си на стоки, като картофи, царевица, киуича, киноа и занаятчийски изделия. Обяд на шведска маса. Следобяд ще посетим ОЛЯНТАЙТАМБО, храм и крепост. След това потегляме с влак към Агуас Калиентес (Топли води), пристигане и трансфер до избрания хотел. Настаняване в Агуас Калиентес.


Ден 5: Екскурзия до Мачу Пикчу / Куско
Закуска в хотела. Много рано ще се качим на автобуса, за да се изкачим до Изгубеният град на инките Мачу Пикчу, считан за един от енергийните и духовни центрове в света. Като по пътя ще се насладим на невероятните изгледи на реката Урубамба и Амазонската джунгла. Когато пристигнем на върха на Мачу Пикчу ще видим големите размери на строителството на неговите тераси, стълби, церемониални пространства. Препоръчва се, да носим оригиналните си паспорти за да ни сложат печат, за посещението на този уникален град. Обяд на шведска маса. В късният следобед се качваме на влака с крайна дестинация град Куско. Настаняване в хотела в град Куско.

Ден 6: Трансфер до Пуно
Закуска в хотела. Тръгване в 06:30 към град Пуно. По пътя ще посетим храма на инките във Виракоча и селището Андауайлияс, където се намира “Сикстинската капела” на Андите, продължаваме през прохода Ла Рая. Обяд  в Сюкани.  Ще направим кратка спирка в Ла Рая (LA RAYA). Отправяме се към археологическите останки в Пукара, където ще открием следи от първите цивилизации, населявали Алтиплано, предхождащи цивилизацията на инките. Пристигане в град Пуно. Градът е основан през 1668г и е познат като „Фолклорна столица на Перу“, поради богатата култура на местните. Особено известни са типичните танците от региона. Характерни са също и различните изделия от вълна на лама и алпака. Трансфер до хотела в град Пуно и настаняване.Ден 7: Екскурзия до плаващите острови Урос & Силустани
Закуска в хотела. След закуска ще се качим на корабче и ще преминем през езерото Титикака по посока на островите Урос – плаващи острови, изградени от тръстика. Тези плаващи острови са набор от обитаеми изкуствени повърхности, построени от тотора – водно растение, което расте на повърхността на езерото.
Следобяд посещение на комплекс Силустани (Sillustani), използван като погребални кули от културите преди инките и по време на инките, които се издигат на височина до 12 метра. Ще посетим селска къща за да видим как живеят мъжете Аймара. В късния следобед завръщане в град Пуно.  Нощувка в град Пуно.

Ден 8: Отпътуване за летището
Закуска в хотела. Трансфер до летището в град Куско за полета до град Лима. От летището в Лима,  качване на борда на самолет за обратния полет до Европа.
• Полет – Мадрид – Лима – Мадрид
• Полет – Лима – Куско – Лима
• Трансфер Летище – Хотел – Летище в Лима и Куско
• Трансфер Куско – Агуас Калиентес – Куско с влак
• 02 нощувки в Лима
• 02 нощувки в Куско
• 01 нощувка в Агуас Калиентес със закуска
• 02 нощувки в Пуно
• 07 Закуска – Шведска маса
• 03 Обяд – Шведска маса
• Панорамна обиколка на град Лима
• Екскурзия до Свещената долина на инките
Програма Посреща изгрева в Мачу Пикчу
• Екскурзия до плаващите острови Урос & Силустани
• Екскурзовод на английски и испански език (за повече информация за екскурзовод в български език се свържете с наш представител)
• Вътрешно-европейски полет за връзка с трансатлантически полет (ако е необходимо)
• Допълнителна нощувка в Европа за прехвърляне на трансатлантическите полети 
• Лични разходи
• Допълнителни услуги, които не са включени в програмата
• Допълнителни екскурзии, храни, напитки, които не са споменати в пакета
• Застраховка /ако желаете, моля свържете се с нас, за повече информация/

 Вижте също
Оферта № Е1427
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах