София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Екскурзия в имперската столица Санкт Петербург

Оферта номер: П257
Вид транспорт: самолет самолет
7 дни / 6 нощувки
12.08, 7 дни / 6 нощувки
САМОЛЕТ
Сант Петерсбург, Русия
Цена от: 0.00 лв.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
ПЪРВИ ДЕН: 12.08.2019 СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево - 2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 13.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 14.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 15.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

По желание: Вечерта - посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

ПЕТИ ДЕН: 16.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия с екскурзовод на български език - посещение на най-големия храм в Санкт Петербург – Казанската катедрала, построена от император Павел 1 по подобие на Ватикана. Колонадата,която описва полукръг около събора е като тази около ватиканската църква Свети Петър. Друга ценна реликва е чудотворната икона на Казанската Богородица,която е била преместена в Княз Владимировския събор. След което се посещава и Храм „Възкресение Христово“, дословно Храм „Спасител на кръвта“, е православна църква, която се намира в Санкт Петербург, Русия. Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Това е един от най-сниманите храмове, впечатлява с красивия ексктериор, но е богато украсена и отвътре, мозайките са дело на едни от най-добрите руски художници за времето си. Разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра. Нощувка.

По желание: Нощен круиз по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и осветения през нощта уникален град.

ШЕСТИ ДЕН:17.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане. Нощувка.

По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
Вечерта по желание посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.

СЕДМИ ДЕН:18.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА - СОФИЯ

Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Аерофлот в 05:10 ч. , кацане в Москва 06:25 ч., излитане 08:20ч. Кацане на летище София в 11:35 ч.

 
НАСТАНЯВАНЕ
Dashkova residence 3*, стандартни стаи
ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 2155 лева
Възрастен в единична стая 2525 лева
Възрастен на доп. легло в двойна стая 1985 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ

 

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
 • от 59 до 30 дни: 500 лв. на човек
 • от 29 до 22 дни: 1100 лв на човек
 • под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България  в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи  + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и се заплащат в България
 • Необходим брой туристи за осъществяване на екскурзията - 25 души 
 • В случай, че този брой не бъде набран най–късно 35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената (при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 80 лв на човек).
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория.
 • Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на  програмата;
 • Към 01.12.2018 г. курсът на рублата е 1 EUR = 70 RUB и този курс е заложен в програмата на екскурзията. При увеличение на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото си да промени цената па пакета при доплащането.
 • Туроператор си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги и екскурзиите: водач на български език
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часово време: България - 12:00ч., Москва, Санкт Петербург - 13:00ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за полет София-Москва-Санкт Петербург-Москва-София с полети на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
 • Летищни такси 365 лв към  01.12.2018(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с туристически автобуси;
 • 6 нощувки със закуски на блок маса в хотел Dashkova residence 3* в Санкт Петербург в  стандартни стаи или подобен;
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост
 • Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
 • Посещение на Ермитаж;
 • Посещение на Казанската катедрала , храм „Възкресение Христово“, Юсуповски дворец
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
 • Слушалки по време на туровете с екскурзовод.
 • с включени летищни такси
 • 6 нощувки със закуски в стандартни стаи в хотел "Saint Petersburg" 4* в Санкт Петербург
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Описаната програма с екскурзовод на български език
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро към ЗАД "Армеец"

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани
 • Нощен круиз по река Нева  - 80 лв. на човек при минимум 15 души
 • Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли)
 • Вечеря и фолклорно шоу в ресторант „Демидов” – около 45 Евро
 • Разходи за лични нужди.
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. - 25 лв.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
 • Депозит 50% на човек при резервация
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуванеВижте също
Оферта № П257


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах