София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Почивка на о-в Тинос и о-в Миконос

Оферта номер: П63
Вид транспорт: автобус автобус
6 дни / 5 нощувки
Прекарайте една незабравима почивка на ЦИКЛАДСКИ ОСТРОВИ! Посетете столицата Атина.
остров Тинос, Гърция
Цена от: 565.00 лв.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Oстров Тинос е четвъртият по големина от Цикладските острови, заключен между Андрос, Сирос и Миконос. В древногръцката митология тук е живял богът на ветровете Еолос. Днес Тинос е посветен на Богородица и е известен като религиозният център на Цикладите. В столицата на острова – Хора се намира и най-голямата забележителност – църквата „Панагия Евангелистрия (в която се помещава стара икона на Св. Богородица). Всяка година на 15 август Тинос приема стотици поклонници за празника, които идват да се докоснат до чудотворната икона.
1 ДЕН: Отпътуване от София 6:00 часа от паркинга пред стадион „Васил Левски“ по маршрут: КПП Кулата – Солун – Атина. Пристигане в Атина надвечер. Настаняване. Пешеходна вечерна обиколка на Атина  /ако е достатъчно времето /. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска (или сух пакет). Ранно отпътуване от пристанище Рафина за о. Тинос, „ръчно направения остров“ с 800-те параклиса. Пристигане в столицата Тинос. Настаняване в хотел “Tinos Beach” 3*+. Свободно време. Вечеря. Нощувка
3 ДЕН: Закуска.Свободен ден за плаж или по желание* целодневна обиколка на част от острова с разглеждане на някои от най-знаковите места. Сутринта отпътуване за Кардиани, селце, което се намира почти в сърцето на Тинос. Кратка спирка и посещение на католическата църква „Рождество Богородично-Киура“.  Следващата ни спирка е в Пиргос, второто по големина селище на о. Тинос и едно от най-красивите, център на производството на мрамор. Свободно време. По пътя преминаваме и покрай селцето Истерниа наричано „балконът на Егейско море“ – фото пауза. Отпътуване за  Колимбитра, един от най-хубавите плажове на остров Тинос. Свободно време за плаж. На връщане ще посетим манастира „Кехровуни“, построен през Х в. и тясно свързан с историята на Тинос. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание: целодневна екскурзия до о. Миконос. Свободно време за разглеждане на забележителностите на столицата Хора, обяд и шопинг. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: Закуска. В 13:30 ч. отпътуване от о. Тинос за Рафина (фериботът акостира около 17:30 ч.). Отпътуване за София. Пристигане рано сутринта на следващия ден.
Цена на човек, за пакет, в лева 22/05 – 28/05/17 24/06 – 29/06/17 21/08 – 27/08/17 18/09 – 25/09/17
  ЕВ цена Редовна
цена
ЕВ цена Редовна цена ЕВ цена Редовна цена ЕВ цена Редовна цена
На човек в двойна стая 565.00 590.00 585.00 609.00 660.00 685.00 565.00 590.00
3–ти или 4-ти възрастен в двойна 550.00 579.00 570.00 590.00 580.00 605.00 550.00 579.00
1 –во дете от 0 до 5.99 години 289.00 289.00 289.00 289.00
2 –ро дете от 0 до 5.99 години 390.00 390.00 390.00 390.00
Доплащане за единична стая 125.00 130.00 185.00 125.00

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 30/03/2017 и 50% предплатен пакет !
 
 
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Атина – хотел Stаnlеy 3 * или подобен;
 • 4 нощувки в хотел  Tinos Beach 3*на база HB (закуска и вечеря на блок маса)www.tinosbeach.gr
 • Чадъри и шезлонги на плажа пред хотела безплатно;
 • Безплатен Wi-fi в хотела на о-в Тинос;
 • Фериботни билети Рафина – Тинос - Рафина;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Пътни, входни и магистрални такси;
Водач през цялото пътуване;
 
 • Обиколка на о-в Тинос – 15 €- възрастен и 10 €  деца до 11.99 г.
 • Еднодневна екскурзия до о-в Миконос с включени фериботни билети: 28 €- възрастен и 22 €  деца до 11.99 г.
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи от подходящи метерологични условия!!!

Допълнителни екскурзии:

Екскурзия „Обиколка / опознаване на о. Тино
с/  Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус.  Тинос е четвъртият по големина остров на Цикладите (след Наксос, Андрос и Парос) и неговата истинска красота се крие във вътрешността на острова. С чудесните си плажове и над 40 селца в Цикладски стил, Тинос предлага за всекиго по нещо. Обиколката започва с отпътуване за Кардиани. Посещение на католическата църква „Рождество Богородично-Киура“ -  една от най - старите му забележителностти с чешмата пред нея. Преминаване през Истерниа,  наричано „балкона на Егейско море“ заради прекрасната гледка към съседните острови. Отпътуване за Пиргос , център на производството на мрамор на Тинос и второто по големина селище след столицата. Свободно време за разходка из малките живописни улички. Възможност за посещение на музея на мраморното изкуство и църквите Св. Николай и Св. Димитър . Не пропускайте да изпиете едно кафе под големия чинар на централния площад. Обиколката продължава със спирка за плаж на Колимбитра – един от най-хубавите плажове на Тинос. На връщане към хотела се посещава манастира „Кехровуни“, построен 10 в. и тясно свързан с историята на Тинос. Именно там през 1822 г. монахиня Пелагия получила няколко видения от Богородица, която й казала къде да открие нейна икона, за която дори се смята, че е произведение на св. Лука. След нейното откриване започва и строежа на църквата „Панагия Евангелистрия“ (наричана още Мегалохарис или „голяма радост“, най-известното място на острова)  в столицата на Тинос. Днес чудотворната икона е най-почитаният поклоннически предмет на гръцката нация. В манастира може да се види килията на монахиня Пелагия, музей с икони от 18-19 в. и др.                                                                                                                                                     
 
Целодневна екскурзия до о. МиконосЕкскурзията е целодневна. Придвижването е с ферибот и пеша          (автобусът остава на о. Тинос). След закуска отпътуване от пристанището на Тинос за о. Миконос. Пристигане в главния град на острова, върхов пример за цикладска архитектура – Миконос (или известен още като Хора – наименование характерно за почти всички столици на Цикладските острови). Свободно време. По време на престоя си препоръчваме да видите: кварталът „Малката Венеция“; вятърните мелници, централният площад „Маврогенос“; пеликанът Петрос (талисманът на Миконос и една от забележителностите) – като разбира се той не е един, а са много, ще ги срещнете навсякъде, а може и да ги погалите; Кастро – старата част на града, разположена високо над крайбрежната област. Там може да посетите чудесния Фолклорен музей на Миконос, смятан за един от най-добрите в Гърция и църквата „Панагия Парапортиани“.

 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица   № 03700100001089. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек на ден / не на нощувка /
Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 2.00 лева на човек на ден.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.
 Вижте също
Оферта № П63
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах