София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Двудневна екскурзия до пещера Проходна – Луковит – пещера Съева дупка – Ловеч – Троянски манастир с отпътуване от Пловдив

Оферта номер: Е1860
Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка
Двудневна екскурзия до Ловеч
Пловдив – пещера Проходна – Луковит – пещера Съева дупка – Ловеч – Троянски манастир – Пловдив
Цена от: 85.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Двудневна екскурзия до пещера
Проходна – Луковит – пещера Съева дупка – Ловеч – Троянски манастир с отпътуване от Пловдив 
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка 
Дати: 20.06, 18.07, 22.08 и 12.09.2020г.
Цена: 85 лева
Програма:
 
Ден 1:
Отпътуване в 07:00 ч. от Пловдив. Преди обед пристигане в с.Шипка и посещение на Храм-паметникът „Рождество Христово“. Отпътуване и разглеждане на Архитектурно-етнографски комплекс „Етър “ - представляващ възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. Отпътуване към Соколски манастир – основан през 1833 г. от архимандрит Йосиф, наречен по-късно Соколски, по името на местността.
Отпътуване в 07:00ч. по маршрут Пловдив – Брестница  – Карлуково  – Луковит. По пътя спирки за кафе и отдих. Посещение на пещерата Съева дупка – още един обект от списъка на Стоте национални туристически забележителности. Дължината й е 400м, а температурата в нея е постоянна целогодишно от 7 до 11 градуса. Образувана е преди повече от 3 млн. години от тектонски варовици. Наречена е „подземната перла”, защото е една от най-красивите пещери у нас. Посещение на пещера Проходна, наричана още „Божиите очи”. Още с влизането в пещерата, която представлява скален мост с дължина 262 метра, кожата настръхва, защото температурата внезапно пада с 10-15 градуса. След „малкия” вход с височина 35м, тясна пътечка ни води покрай големите скални късове. И така, само след около 50 метра навътре пещерата става необичайно светла. А светлината идва отгоре – два еднакви бадемовидни отвора, разположени един до друг, през които светлината струи, а местните хора са нарекли „Божиите очи”. И сякаш Той наистина ни гледа през тях. В Проходна са снимани няколко български и чуждестранни филми, между които и „Време разделно”.
По желание посещение на скалния манастир „Света Марина“ намиращ се в близост до пещера „Проходна“. До него се стига тръгвайки по еко-пътека – не  дълга, но е стръмна и макар привидно обезопасена е  опасна. Поставени са указателни табели. Пътеката е доста екстремна на места, но гледката от нея си заслужава. Скалният манастир се състои от малка църква и дворче. Скалната църква „Света Марина“ е построена през XIVв и според кратката историческа справка, намираща се до входа й, се смята за уникален паметник на Българското средновековие. Била е обитавана от монаси – исихасти.
Посещение на Национален пещерен дом “Петър Трантеев”. Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала.Възможност за късен обяд и почивка.
Отпътуване за Луковит. Настаняване в хотела. По желание организирана вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
 
Ден 2:
Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за   Ловеч  – красиво разположен  на река  Осъм. Ловеч  е  градът ,  където през 1187 г. Византия  подписва  мирен  договор с българите , като  по  този  начин формално  признава  нейната  независимост . Пешеходна  разходка  в  архитектурно – историческия  резерват  „Вароша”. Отлично  запазените къщи , музеи , църкви  и  уникалния покрит мост на Колю Фичето  са  съхранили  духа  на  Възраждането. Възможност за посещение на  етнографския  музей , Драсовата  къща , Музея  на  Васил  Левски и старата градска баня „Дели Хамам” .  Свободно  време  с  възможност за обяд  или   за  изкачване  до  отлично  запазената  крепост, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към града .
Посещение на Троян и музея на занаятите. Посещение на Троянски манастир “Успение Богородично”-  лежащ недалече от  град Троян в полите на Стара Планина. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града около  19.00 ч.
 • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
 •  1 нощувка  със закуска в хотел 3 *** в Луковит;
 • Туристическа програма по маршрута;
 • Посещение на „Очите на Бога”;
 • Посещение на „Съева дупка”;
 • Посещение на гр. Троян и Троянския манастир
 • Екскурзоводско обслужване.
 • Туристическа застраховка: за лица до 64,99 г – 1 лв. на ден, за лица от 65 г до 79,99г. -2 лв. на ден;
 • Доплащане за единична стая – 20/25 лв. в зависимост от хотела;
 • Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” по Закона за туризма;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • вход Пещара „Съева дупка”- 4лв;
 • вход “Етнографски музей”, Ловеч –  3лв;
 • вход “Музей на Васил Левски”, Ловеч – 3лв;
 • старата градска баня „Дели Хамам ” – 4лв;
 • Ловешка средновековна крепост -4 лв;
 • Музей на занаятите в Троян – 5лв.
 Забележка:
 
*   Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.
 
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
 
*   Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 
 *   Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
 
Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.anatravel.net . Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2019г. до 24:00ч. на 05.05.2020г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах