София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Еднодневна екскурзия до Перперикон, Кърджали и Татул от София и Пловдив

Оферта номер: Е1889
Вид транспорт: автобус автобус
1 ден
София - Пловдив - Кърджали - Перперикон - Татул - Пловдив - София
София - Пловдив - Кърджали - Перперикон - Татул - Пловдив - София
Цена от: 39.00 лв.
Дата Цена Резервирай
01.11.2020 от 39 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма:
 
Отпътуване в 6:30 ч. от Автогара Сердика, 6:40 ч. от OMV на бул. "Цариградско шосе", Младост 1, от Пловдив в 8:30 ч. от бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург по посока Асеновград с кратка почивка по пътя. 

Посещение на гр. Кърджали - Кърджали е областен град, разположен в сърцето на източните Родопи. Посещението на регионалния исторически музей ще задоволи всеки интересуващ се от Античност и Средновековие, а красивият градски център е своеобразна наслада за сетивата. 
Свободно време за обяд и отпътуване за Перперикон - Останки от старо селище, гробове, дворец, крепостни стени, храм, светилище - всичко е започнало преди 5000 години. Вие няма да видите просто руини на населено място - без всяко съмнение Перперикон е много повече - специално място - свещена скала за поклонници на Орфей, Дионис, Христос, мюсюлмани. Всички са вярвали в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки. 

Посещиние на Татул - Светилището представлява скален масив, а върхът му - пресечена пирамида. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Датиран е от края на V и началото на ІV хил. пр.Хр. За това свидетелстват намерените глинени съдове в региона. 

Привечер отпътуване за София с кратка почивка по пътя. Пристигане на Автогара Сердика след 21:30 ч. 
Транспорт с автобус
Водач от агенцията
 
 
Входни такси за посещаваните обекти
Разходи от личен характер - храна и напитки. 
Доплащане за беседа с местен екскурзовод в Перперикон - 30 лв. за групата.Вижте също
Оферта № Е1889
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах