София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Екскурзия до Мелник и Рупите с посещение на Рилски и Роженски манастири от Пловдив

Оферта номер: Е974
Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка
Двудневна екскурзия до Мелник и Рупите
Пловдив - Мелник
Цена от: 85.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Екскурзия до Мелник и Рупите
с посещение на Рилски и Роженски манастири от Пловдив
Програма:
1-ви ден:
Отпътуване от гр. Пловдив в 07:00ч. от Дом на Културата "Борис Христов "/ Пристигане в Самоков. Посещение на Девическия манастир, Голямата чешма (чешмата с обицата). Отпътуване за Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” – най – внушителният паметник на българската архитектура и най – големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира). По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка. По желание – организирана вечеря.

2-ри ден:
Закуска. В 9.30ч. обзорна разходка в гр. Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи.
Посещение на Роженски манастир в близост до Мелник, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Възможност за обяд в китните ресторантчета до манастира.
 
Отпътуване за Рупите и храма „Света Петка Българска“, в близост до къщичката, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Около 16.00ч. Отпътуване за Пловдив.
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Посещение на Самоковски девически манастир;
 • Посещение на Рилския манастир;
 • Посещение на гроба на Св. Иван Рилски;
 • Посещение на Рупите - домът на баба Ванга;
 • Една нощувка със закуска в гр.Мелник;
 • Обзорна туристическа обиколка на Мелник;
 • Посещение на Роженския манастир;
 • Водач по време на пътуването;
 • Отпътуване от други населени места се доплаща;
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Медицинска застраховка – 1,00 лв. на ден  за лица до 65г/ за лица над 65г – 2,00 лв. на ден;
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 20 лева;
 • Отстъпка за деца до 12 години настанени с двама възрастни – 10 лева;
Самуиловата крепост се издига на десния бряг на р. Струмешница, на 16 км западно от гр. Петрич. В края на Х и началото на ХІ в. сл.Хр., по времето, когато българската държава начело с цар Самуил (управлявал от 997 г. до 1014 г.) води война с Византия, на това място е изградена Ключката отбранителна система. Част от тази система е и Самуиловата крепост, която заема стратегическо място и вероятно е използвана като команден пункт от цар Самуил. Най-малкият град в България (208 души), Мелник, е скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Намира се в община Сандански, област Благоевград, на 175 км южно от София и само на около 30 км от границата с Гърция. Намерените при археологическите разкопки находки от античността свидетелстват за многовековната му история. Първите писмени сведения за крепостта Мелник се отнасят към началото на XI векРаботно време на музейните обекти:

Кордопулова къща:

Работно време: 
всеки ден от 09:30-19:00 ч.

Входни такси: 2 лв.
Роженски манастир 
Православен информационен център на Неврокопската света митрополия, гр. Благоевград,

Работно време: 
отворен през цялата година, входни такси няма.
Рупите
Свободен достъп.

Работно време на храма:
ноември – март: 
08:00 – 17:00 часа.
април – октомври: 
07:30 – 19:00 часа.
Самуилова крепост
Работно време:

Целогодишно – 08:00 - 17:00 ч.
Екскурзовод – целогодишно в дните от сряда до неделя включително от 08:00 до 16:30 ч.
За понеделник и вторник – след предварителна заявка.

Входни такси: 
учащи и пенсионери – 1 лв. 
възрастни – 2 лв., деца до 7 г. 
хора в неравностойно положение – безплатно.

Беседата се предлага само на български език – 10 лв.
Ден за безплатен достъп – понеделник.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията- 45
Възможност за други дати при договорка с туроператора
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2019г. до 24:00ч. на 05.05.2020г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! Вижте също
Оферта № Е974
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах