София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Круиз с водач САЩ, Маями, Централна Америка и Кариби „Дестинацията на мечтите“

Оферта номер: Е1706
Вид транспорт: самолет самолет
15 дни / 13 нощувки
Круиз с водач САЩ, Централна Америка и Кариби „Дестинацията на мечтите“
София (България), Истанбул (Турция), Маями (САЩ), Очо Риос (Ямайка), Картахена (Колумбия), Колон (Панама), Пуерто Лимон (Коста Рика), Коста Мая (Мексико), Оушън Кей MSC Марин (Бахами), Маями (САЩ), Истанбул (Турция), София (България)
Цена от: 3720.00 лв.
Дата Цена Резервирай
27.01.2021 от 3720 лв. Резервирай
17.02.2021 от 3720 лв. Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Круиз с водач САЩ, Централна Америка и Кариби  
„Дестинацията на мечтите
 
Маршрут: София (България), Истанбул (Турция), Маями (САЩ), Очо Риос (Ямайка), Картахена (Колумбия), Колон (Панама), Пуерто Лимон (Коста Рика), Коста Мая (Мексико), Оушън Кей MSC Марин (Бахами), Маями (САЩ), Истанбул (Турция), София (България)
Кораб: MSC DIVINA
Пристанище на отплаване: Маями, САЩ
Дата на отплаване:  27/01/2021 и 17/02/2021
Продължителност: 15 дни/13 нощувки
За записвания до 31.07.2020г. отстъпка 350лв. от цената за всеки възрастен


https://www.youtube.com/watch?v=BatYwaWY4b0
Няма съмнение, че Карибският басейн винаги е бил една от най-красивите и очарователни дестинации в света, мечта за всеки турист, който иска да релаксира във величествена обстановка, заобиколен от безкрайни плажове с бял ситен пясък, палмови дървета, екзотични плодове, коралови рифове, изпълнени с многоцветни тропически риби и тюркоазено море.
Почти невъзможно е да не бъдем развълнувани от невероятните гледки предоставени от Карибските острови, като Ямайка и Бахамите. Позволете си да се отнесете със звука на вълните, а защо не и да се впуснете в шопинг, приключения и развлечения от нощния живот в модерния Маями, мистерията на Мексиканската Коста Мая. Всичко това погълнато в атмосфера, в която сякаш времето отдавна е спряло потапяйки пътешественика в древен свят на колониални селища, плантации за ром и пиратски скривалища.
 
Ден 1: София - Маями
Полет от София до Маями с Турски авиолинии със следното разписание: София – Истанбул 09:50 – 12:15ч.; Истанбул – Маями 15:10 – 20:10ч. Следва трансфер до хотел 4* в района на  South Beach. Настаняване и нощувка.
 
Ден 2: Маями 
По желание (срещу доплащане) обзорна екскурзия на Маями. Свободно време за плаж и разходка. Нощувка.
 
Ден 3: Маями, корабът отплава в 19:00 ч.
Освобождаване на хотела.  Трансфер до пристанище и настаняване на борда на кораба. Отплава в 19:00 ч.
 
Ден 4: В открито море  
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
 
Ден 5:
21.02.2021 Очо Риос, Ямайка, 10:00 – 18:00 ч. 
Ямайка е една от най-екзотичните дестинации в света. Ярко слънце, карибски цветове, тюркоазена вода. Това е мястото и на най-малките птици-колибри. Ако пък обичате непринудения контакт с различни животни тук е моментът да се възползвате от разнообразните възможности. Можете да почувствате свободата и духа на острова яздейки коне в морето (екскурзията е подходяща за туристи от 3 до 103г.). Тук имате възможност да получите целувка или да плувате с делфини в естествената им среда. Можем да комбинираме и с катерене по световно известните речни водопади Dunns- едно спиращо дъха преживяване.
 
Ден 6:
22.02.2021 В открито море 
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
 
Ден 7:
23.02.2021 Картахена, Колумбия, 08:00 – 17:00 ч. 
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. Слизаме от круизния ни кораб и стъпваме в историята, на пристанището в Картахена,  Колумбия. Калдъръмени улици, балкони, препълнени с цъфтящи бугенвилии и пастелни цветни сгради, облицоващи елегантните площади, превръщат Картахена в един от най-фотогеничните градове в Латинска Америка. Основан през 1533 г., този испански колониален град е запечатан в историята. Местоположението му го прави популярно пристанище за грабители и пирати, но днес градът бързо отстъпва своите съкровища на съвременните посетители. Признаци на пиратското минало на града могат да се видят на всеки ъгъл. Най-добрият пример е Кастило де Сан Фелипе де Барахас - построен е за да се отблъскват грабители, това е най-голямата крепост в града и една от най-силните крепости, създавани някога от испанците през техния колониален период. Други крепости, датиращи от ХVI век, правят заслужаващо посещението и горещо препоръчваме обиколката на Картахена, която ще подхожда както на любителите на историята, така и на шопинг ентусиастите. Междувременно любителите на природата могат да предприемат екологична обиколка на Mangroves, където природните богатства на региона са достъпни за всички, за да се насладят. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.
 
Ден 8:
24.02.2021 Колон, Панама, 09:00 - 19:00 ч.
Cristóbal е пристанищният анклав в Колон, където ще пристигнем с круизния кораб на  MSC.
Югозападно от града, път преминава към огромните шлюзове Gatún, където можете да се приближите до гигантски контейнеровози, които се издигат и спускат между морското равнище и езерото Гатун - най-голямото изкуствено езеро в света, където можете да карате каяк. След като минава през канала, пътят се разделя: вдясно се извива на 22 км през гъста гора до евокативните руини на колониалния Фуерте Сан Лоренцо, издигнат като пазител в устието на р. Чагрес, където можете с кану да стигнете до селището на индианците Ембера с изрисуваните им тела и оскъдните им цветни препаски; вляво, той се извисява над бреговата ивица на езерото Гатун, като предлага прекрасни гледки към водата и нейното пръскане по острови, покрити с дървета, преди да се преплита през земеделска земя към рядко посещаваните крайбрежни общности на Коста Абаджио.
Разрушените крепости, останките от опитите на конквистадорите да защитят съкровището от завистното схващане на пирати и частни лица, представляват основните туристически обекти в града. Всъщност, изглед на войник през тюркоазения залив от ръждясалите испански оръдия на форта е един от най-популярните изгледи на пощенски картички в Панама, предаващ впечатлението за отдалечен военен пост, заобиколен от гъста растителност.
Следователно може да се изненадате, когато намерите крепостите, разположени насред доста беден съвременен град, с разрушени къщи, изпъстрени срещу историческите руини и деца, играещи футбол в някогашната парадна площадка. Самият град е предимно притиснат по тънка ивица земя между главния път и залива, който се разлива в Карибите и е лесно проходим.
 
Ден 9:
25.02.2021 Пуерто Лимон, Коста Рика, 08:00 – 17:00 
От планински облачни гори и вулкани до тропически гори, Коста Рика в Централна Америка е известна с биоразнообразието и опазването на околната среда. Когато пристигнете в Пуерто Лимон, ще откриете най-големия град на Карибския бряг на Коста Рика, както и най-важното пристанище в страната.
Насладете се на приключение с лодка по оградения от джунглата канал Тортугуеро, забелязвайки орхидеи, водни лилии, крокодили, паякови маймуни, манати и видри по пътя. Подавайте вълна на местните жители, заети по бреговете или в землянки на канута по водата, докато минавате.
Прекарайте половин ден в среща с някои от най-сладките създания на Коста Рика: ленивци. Светилището на ленивките в Коста Рика, създадено като спасителен център с нестопанска цел през 1997 г., ви позволява да се смесите с едни от най-готините пичове в джунглата с техните мрачни движения и постоянно усмихнати лица. Вашето време в светилището включва също каране на кану заедно със сладководни води на река Естрела, местообитание на 180 вида птици, маймуни, костенурки и множество пеперуди.

Излезте извисете се с въздушен трамвай в парк „Верагуа Rainforest Research & Adventure Park“, отидете до красив водопад и погалете раменете си с безброй пеперуди, включително невероятния син морфо. След това, на тази вълнуваща екскурзия се пуснете по въжената линия през 11 платформи за наблюдение, по невероятен курс, който ви позволява да се плъзгате през сенника на тропическите гори, забелязвайки маймуни, ленивци и тукани в дърветата.

Или разгледайте афро-карибската култура, минавайки през най-старите квартали на Лимон с къщи на кокили и плантации от банани и маниоки, преди да гледате местни танцьори да изпълняват карибски ритми и да споделят костариканските традиции.


Ден 10:
26.02.2021 В открито море   
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
 
Ден 11:
27.02.2021 Коста Мая, Мексико, 09:00 – 18:00 ч. 
Една от най-големите цивилизации в света, Мексико е чудесна дестинация за круиз със  смесицата си от мезоамериканските култури, съвременните коренни племена и испанските традиции; това е и жизнена модерна икономика, най-голямата в Латинска Америка след Бразилия. Мексиканските пейзажи са също толкова разнообразни - от блестящата синя брегова ивица на Баха Калифорния и емблематичните пустини от кактус на север, до селата на маите и разкошните плажни палми на Карибско море. Можете да се изкачвате на вулкани, да гледате китове, да плувате под земята и да обикаляте текила ферми по време на почивката си до Мексико. И поръсени навсякъде ще намерите богато украсени колониални църкви, гигантски древни пирамиди и изискана кухня, която няма много общо със света на начосите и буритото. Въпреки неизбежното влияние на САЩ и тесните връзки с останалата част от испаноезичния свят, страната остава решително индивидуална. Музиката, която изпълва площадите вечер, сградите, които обикалят около тях, дори миризмите, излъчвани от редица такси колички: всички те ви оставят без никакво съмнение къде се намирате. Много от посетителите за първи път са изненадани да открият, че Мексико далеч не е „развиваща се“ нация: страната има здрава икономика, четиринадесетата по големина в света, забележително задълбочена и ефективна система за вътрешен транспорт и жива съвременна художествена и музикална сцена.
 
Ден 12:
28.02.2021 В открито море  
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
 
Ден 13:
01.03.2021 Морски Резерват "Ocean Cay", Бахами 09:00-23:00 
Това райско кътче в Западните Бахами, е съхранило естествената природа на острова. Ще имате възможност да се насладите на 6 прекрасни плажа и една спокойна лагуна. Можете да изберете как да прекарате деня - в гмуркане и наблюдаване на корали и риби, или да събирате тен на плажа.
 
Ден 14:
02.03.2021 Маями, акостира в 07:00ч.
Закуска. Освобождаване на кораба и екскурзия до една от най-интересните еко-системи в света – Националният парк Евърглейдс (включена в цената). Ще се качите на въздушна лодка, която ще Ви преведе директно през мочурищата и местообитанията на животните; ще видите крокодили и алигатори в естествената им среда, както и други екзотични екземпляри от този уникален животински и растителен свят. Трансфер до летището за полети със следното разписание: Маями-Истанбул - София 22:05 – 17:20+1.
 
Ден 15:
03.03.2021 
Полет Истанбул - София в 20:10ч. Каца в София в 20:30ч

ЦЕНИТЕ В ТАБЛИЦАТА СА В ЛЕВА НА ПАСАЖЕР В КАЮТА ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ!
Категория каюта Възрастен в двойна каюта при двама пълно плащащи Единично настаняване. 1-во дете до 17г. настанено с 2-ма възрастни 2-ро дете до 17г. настанено с 2-ма възрастни
Вътрешна каюта Bella 3720.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
Вътрешна каюта Fantastica 3820.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
Каюта с прозорец Bella 4045.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
Каюта с прозорец Fantastica 4269.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
Каюта с балкон Bella 4768.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
Каюта с балкон Fantastica 5042.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
Каюта с балкон Aurea 58016.00лв. На запитване 2770.00лв. 2909.00лв.
ВСИЧКИ ЦЕНИ са с ВКЛЮЧЕНИ пристанищни такси (в размер на 170 евро на човек)

Видове каюти:
Вътрешна - Bella

Изгодният начин да се насладите на удобствата на кораба!
 • Добре оборудвани каюти и голямото разнообразие от специалитети на борда
 • Възможност да поискате ранна или късна вечеря (без да се гарантира)
 • Можете да се поглезите с гурме удоволствия на блок маса
 • Насладете се на забавления в стил Бродуей и всекидневна програма от дейности, организирани от многоезичния екип и приятелски настроен персонал
 • Забавления за децата в различните възрастови детски клубове - Mini, Junior, Young и Teen Clubs
 • Басейн, панорамен фитнес и спортни съоръжения на открито

Вътрешна - FantasticaСредиземноморския начин на живот, посветен на Вашия комфорт и удобство! Тарифа FANTASTICA предлага всички предимства на BELLA плюс разнообразие от допълнителни привилегии:
 • Избирате от каюти, разположени на горни палуби, с бърз достъп до асансьора и шезлонгите.
 • Приоритетен избор за ранна или късна вечеря в ресторантите.
 • Обслужване по стаите 24 часа в денонощието с безплатна доставка
 • Възможност за резервация на Super Family Cabin (където са налични)
 • Развлекателните дейности за деца: обучение по чужди езици и курс за майстор готвач (при наличност, за деца 3-11г.)
 • Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs

Прозорец BellaИзгодният начин да се насладите на удобствата на кораба!
 • Добре оборудвани каюти и голямото разнообразие от специалитети на борда
 • Възможност да поискате ранна или късна вечеря (без да се гарантира)
 • Можете да се поглезите с гурме удоволствия на блок маса
 • Насладете се на забавления в стил Бродуей и всекидневна програма от дейности, организирани от многоезичния екип и приятелски настроен персонал
 • Забавления за децата в различните възрастови детски клубове - Mini, Junior, Young и Teen Clubs
 • Басейн, панорамен фитнес и спортни съоръжения на открито

Прозорец Fantastica


Средиземноморския начин на живот, посветен на Вашия комфорт и удобство! Тарифа FANTASTICA предлага всички предимства на BELLA плюс разнообразие от допълнителни привилегии:
 • Избирате от каюти, разположени на горни палуби, с бърз достъп до асансьора и шезлонгите.
 • Приоритетен избор за ранна или късна вечеря в ресторантите.
 • Обслужване по стаите 24 часа в денонощието с безплатна доставка
 • Възможност за резервация на Super Family Cabin (където са налични)
 • Развлекателните дейности за деца: обучение по чужди езици и курс за майстор готвач (при наличност, за деца 3-11г.)
 • Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs

Балкон - Bella


 
 • Добре оборудвани каюти и голямото разнообразие от специалитети на борда
 • Възможност да поискате ранна или късна вечеря (без да се гарантира)
 • Можете да се поглезите с гурме удоволствия на блок маса
 • Насладете се на забавления в стил Бродуей и всекидневна програма от дейности, организирани от многоезичния екип и приятелски настроен персонал
 • Забавления за децата в различните възрастови детски клубове - Mini, Junior, Young и Teen Clubs
 • Басейн, панорамен фитнес и спортни съоръжения на открито

Балкон - Aurea

Създадена да Ви зареди с енергия чрез All inclusive програма. Тарифа AUREA предлага всички предимства на FANTASTICA плюс разнообразие от допълнителни привилегии:
 • Приоритетно качване на борда
 • Набор от безплатни продукти, както и халат и чехли в Вашата каюта
 • Хранете се в час по Ваш избор в отделна секция на ресторанта
 • 24-часова неограничена консумация на All inclusive пакет с напитки Allegrissimo* - неограничена консумация на селекция от алкохолни и безалкохолни напитки включително наливно вино (бяло, червено, розе и пенливо вино), наливна бира, минерална вода, топли напитки, алкохолни и безалкохолни коктейли, сладолед. Напитките могат да се консумират във всички ресторанти, включително и в à la carte.
 • Релаксирайте на частна слънчева палуба (достъпна само за възрастни)
 • СПА пакет, включващ един масаж по Ваш избор от СПА менюто, СПА коктейл за добре дошли, солариум, лична уелнес консултацията и неограничено ползване на Thermal Area зоната (сауна/парна баня) през целия круиз (достъпна само за възрастни).

Апартамент с панорамен прозорец и апартамент с балкон - Aurea


Създадена да Ви зареди с енергия чрез All inclusive програма. Тарифа AUREA предлага всички предимства на FANTASTICA плюс разнообразие от допълнителни привилегии:

 
 • Приоритетно качване на борда
 • Набор от безплатни продукти, както и халат и чехли в Вашата каюта
 • Хранете се в час по Ваш избор в отделна секция на ресторанта
 • 24-часова неограничена консумация на All inclusive пакет с напитки Allegrissimo* - неограничена консумация на селекция от алкохолни и безалкохолни напитки включително наливно вино (бяло, червено, розе и пенливо вино), наливна бира, минерална вода, топли напитки, алкохолни и безалкохолни коктейли, сладолед. Напитките могат да се консумират във всички ресторанти, включително и в à la carte.
 • Релаксирайте на частна слънчева палуба (достъпна само за възрастни)
 • СПА пакет, включващ един масаж по Ваш избор от СПА менюто, СПА коктейл за добре дошли, солариум, лична уелнес консултацията и неограничено ползване на Thermal Area зоната (сауна/парна баня) през целия круиз (достъпна само за възрастни).
 
Апартамент Deluxe - MSC Yacht Club

Въплъщение на елегантност и лукс в морето
 • Приоритетно качване и слизане от кораба
 • Луксозно обзаведени апартаменти с 24-часово обслужване от персонален иконом
 • Всички легла в каютата могат да бъдат както единични, така и двойни (по заявка), има и  просторен гардероб, баня с голям душ
 • Каютата е с балкон 28кв.м.
 • Неограничена консумация на ястия, сервирани в предпочитано от Вас време в частен ресторант
 • Неограничена консумация на напитки във всички зони на MSC Yacht Club или от минибара
 • Изключителен достъп до THE ONE SUN DECK и TOP SAIL LOUNGE в най-високите част на кораба
 • Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs
 • Aко търсите изключителност и неприкосновеност на личния живот в един свят на избор, категория Yacht Club на MSC е най-доброто решение!


Апартамент Executive & Family - MSC Yacht Club

Въплъщение на елегантност и лукс в морето
 • Приоритетно качване и слизане от кораба
 • Луксозно обзаведени апартаменти с 24-часово обслужване от персонален иконом
 • Всички легла в каютата могат да бъдат както единични, така и двойни (по заявка), има и  просторен гардероб, баня с голям душ
 • Каютата е с балкон 28кв.м.
 • Неограничена консумация на ястия, сервирани в предпочитано от Вас време в частен ресторант
 • Неограничена консумация на напитки във всички зони на MSC Yacht Club или от минибара
 • Изключителен достъп до THE ONE SUN DECK и TOP SAIL LOUNGE в най-високите част на кораба
 • Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs
 • Aко търсите изключителност и неприкосновеност на личния живот в един свят на избор, категория Yacht Club на MSC е най-доброто решение!
 
Апартамент Royal - MSC Yacht Club

Въплъщение на елегантност и лукс в морето
 • Приоритетно качване и слизане от кораба
 • Луксозно обзаведени апартаменти с 24-часово обслужване от персонален иконом
 • Всички легла в каютата могат да бъдат както единични, така и двойни (по заявка), има и  просторен гардероб, баня с голям душ
 • Каютата е с балкон 28кв.м.
 • Неограничена консумация на ястия, сервирани в предпочитано от Вас време в частен ресторант
 • Неограничена консумация на напитки във всички зони на MSC Yacht Club или от минибара
 • Изключителен достъп до THE ONE SUN DECK и TOP SAIL LOUNGE в най-високите част на кораба
 • Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs
 • Aко търсите изключителност и неприкосновеност на личния живот в един свят на избор, категория Yacht Club на MSC е най-доброто решение!
 
✔ Самолетен билет за полети София – Маями - София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж на човек
✔ 2 нощувки в хотел 4* в района на Маями бийч
✔ Екскурзия в Everglades National Park
✔ 11 нощувки на база пълен пансион на борда на 5* кораб MSC Divina в избрания тип каюта
✔ пълен пансион за изхранването на борда на кораба на бюфет и в основния ресторант
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда на английски език;
✔ Трансферите по програмата
✔ Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро за лица до 64.99г. При желание за по-високо покритие, или в случай че туристите имат 65 и повече навършени години е необходимо доплащане.

✔ турлидер от агенцията през цялото пътуване при 20 записани

*ВЪВ ВАШАТА КАЮТА:

 •     Настаняване в комфортно обзаведени каюти, почиствани ежедневно     
 •     Спално бельо от 100% естествени материали и матраци Dorelan
 •     Многоезичен квалифициран персонал
 •     Програма за дейностите на борда и възможните допълнителни екскурзии, доставяни до Вашата каюта ежедневно

*ХРАНА И ЗАБАВЛЕНИЯ НА БОРДА:

 •   Прясно приготвена храна 20 часа на ден със сертифицирани шеф готвачи
 •   Някои от напитките в бюфет зоната: наливна вода, сокове от диспенсър, американско кафе, чай (налични  20 часа в денонощието)
 •    Богата занимателна програма с музика и различни дейности през целия ден: групови игри и състезания, класове по танци и чужди езици и др.
 • Ползването на открит и закрит (където е наличен) плувен басейн с плажни кърпи и шезлонги 
 • Различни театрални постановки - от циркови и акробатични представления до оперети
 • Музика на живо в различните барове, нощен клуб с DJ
 • Тематични дневни и нощни програми: Италианска вечеря, Бяло парти, Фестивал на бирата,  MSC factor, караоке вечер, Hollywood вечер
 • 14-часа на ден детски клубове за различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)
 • Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco     
 • Фитнес център с оборудване Technogym
 • Ползването на библиотека и стая за игра на карти, табла и други тихи игри
✔ Виза за САЩ: 160$.
✔ По желание - съдействие за онлайн попълване на визова анкета - 40 лв.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата които са минимален брой участници 10 човека,
✔ Брегови екскурзии предлагани от круизната компания: предлагат се на 5 официални езика - английски, немски, френски, испански, италиански. Могат се добавят към круизната резервация (с предплащане) и автоматично излизат във Вашия круизен билет. * При заявка от българия на допълнителни услуги се ползват допълнителни отстъпки от 15% (такса сервиз за пакетите с напитки) и 20% (за интернет и брегови екскурзии)
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔ Напитки на борда на кораба
✔ Такса обслужване на кораба - 10 евро/ден/човек
✔ Специализирани ресторанти и барове
✔ Допълнителни атракции като 3D кино, симулатор на F1 и други (налични на някои от корабите)
✔ SPА център: над 20 вида масажи, 19 процедури за тяло, аромо-терапия, термална зона, сауна, парна баня  
✔ Интернет кафе: интернет пакети могат да бъдат предварително резервирани преди круиза
✔ Фризьор и маникюр/педикюр
✔ Магазини и бутици (безмитни) 
✔ Казино

 Списък с допълнителни екскурзии (наличен само на английски език) - ОЧАКВАЙТЕ СКОРО
 Списък с пакетите с напитките
*Пакети с напитки: при предварително добавяне и заплащане заедно с круизната резервация,  не  дължите 15% такса сервиз (която се начислява допълнително, в случай че пакетът/пакетите се добавят на борда на кораба). Цените подлежат на препотвърждение от круизната компания преди заплащането им. Туроператорът не носи отговорност за евентуална корекция на цените от страна круизната компания.

Условия за резервация:

✔ Туристи с виза за САЩ-депозит 50%.
✔ Депозит в размер на 300 лева на човек при подписване на договора. След това, клиентът има на разположение 30 дни, за да получи американска виза и да информира туроператора.
✔ Анулации - до 30 дни след подписване на договора при отказ от виза (след представяне на документ от посолството)  200 лв. от сумата за депозита се трансформира във ваучер и може да бъде използвана за закупуването на друго круизно пътуване до една година след подписването на договора. Останалите 100 лв. се губят. При отказ, поради друга причина, се губи цялата стойност на първоначалния депозит.
✔ Доплащане до 50% след получаване на виза (в срок от 30 дни след подписване на договора)
✔ Доплащане до 100% - 45 дни преди датата на отплаване.
✔ Заявка и доплащане на допълнителни екскурзии и допълнителни пакети с интернет и напитки на кораба 45 дни преди датата на отплаване.


ТАРИФИ ПРЕДЛАГАНЕ ОТ КРУИЗНАТА КОМПАНИЯ:

* ТАРИФА BELLA - Изгодният начин да се насладите на удобствата на кораба

- Добре оборудвани каюти и голямото разнообразие от специалитети на борда

- Възможност да поискате ранна или късна вечеря (без да се гарантира)

- Можете да се поглезите с гурме удоволствия на блок маса

- Насладете се на забавления в стил Бродуей и всекидневна програма от дейности, организирани от многоезичния екип и приятелски настроен персонал

- Забавления за децата в различните възрастови детски клубове - Mini, Junior, Young и Teen Clubs     

- Басейн, панорамен фитнес и спортни съоръжения на открито

 

* ТАРИФА FANTASTICA - Средиземноморския начин на живот, посветен на Вашия комфорт и удобство

Тарифа FANTASTICA предлага всички предимства на BELLA плюс разнообразие от допълнителни привилегии:

- Избирате от каюти, разположени на горни палуби, с бърз достъп до асансьора и шезлонгите.

- Приоритетен избор за ранна или късна вечеря в ресторантите.

- Обслужване по стаите 24 часа в денонощието с безплатна доставка     

- Възможност за резервация на Super Family Cabin (където са налични)

- Развлекателните дейности за деца: обучение по чужди езици и курс за майстор готвач (при наличност, за деца 3-11г.)     

- Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs

* ТАРИФА AUREA - Създадена да Ви зареди с енергия чрез All inclusive програма

Тарифа AUREA предлага всички предимства на FANTASTICA плюс разнообразие от допълнителни привилегии:

- Приоритетно качване на борда

- Набор от безплатни продукти, както и халат и чехли в Вашата каюта

- Хранете се в час по Ваш избор в отделна секция на ресторанта

- 24-часова неограничена консумация на All inclusive пакет с напитки Allegrissimo* - неограничена консумация на селекция от алкохолни и безалкохолни напитки включително наливно вино (бяло, червено, розе и пенливо вино), наливна бира, минерална вода, топли напитки, алкохолни и безалкохолни коктейли, сладолед. Напитките могат да се консумират във всички ресторанти, включително и в à la carte.

- Релаксирайте на частна слънчева палуба (достъпна само за възрастни)

- SPA пакет, включващ един масаж по Ваш избор от СПА менюто, СПА коктейл за добре дошли, солариум, лична уелнес консултацията и неограничено ползване на Thermal Area зоната (сауна/парна баня) през целия круиз (достъпна само за възрастни).

 

* ТАРИФА YACHT CLUB - Въплъщение на елегантност и лукс в морето

 Ако търсите изключителност и неприкосновеност на личния живот в един свят на избор, категория Yacht Club на MSC е най-доброто решение!

- Приоритетно качване и слизане от кораба

- Луксозно обзаведени апартаменти с 24-часово обслужване от персонален иконом

- Неограничена консумация на ястия, сервирани в предпочитано от Вас време в частен ресторант

- Неограничена консумация на напитки във всички зони на MSC Yacht Club или от минибара

- Изключителен достъп до THE ONE SUN DECK и TOP SAIL LOUNGE в най-високите част на кораба

- Забавления в детски клубове за всички възрасти - Mini, Junior, Young и Teen Clubs

* ТАРИФА WELLNESS - Категория, разработена съвместно с Technogym, стартираща април 2017.

Перфектният круиз за спорт и здравословен начин на живот, включващ услугите от категория Fantastica плюс: Закуска във Вашата каюта с безплатна доставка

- Специализирана зона в бюфет ресторанта на кораба със здравословни храни      Варианти от здравословни ястия в основния ресторант на кораба

- Чанта за добре дошли „Technogym Wellness Bag“, включваща тениска и къси панталонки за тренировки, както и кърпа и електронна гривна

- Пране на фитнес екипировката от пакета за добре дошли      Много добре оборудван фитнес с панорамна гледка

- Спортни съоръжения на открито като обособени зони за спортно ходене, баскетбол и др.

- 50% намаление за фитнес класовете и персонални треньори      Една спортна напитка на ден от мини-бара в каютата

- Неограничена консумация на бутилирана вода във всички барове, ресторанти и в каютата      Телевизионен канал в каютата с упражнения и съвети, заснети от експертите на Technogym     

- Консултация и анализиране на цялостното физическо състояние

- Персонална  среща  и  консултация  с  главния  фитнес  инструктор  на  кораба,  изцяло  обучен  по  технологията  и стандартите на Technogym

- Персонализирана уелнес и фитнес програма на различни обособени места на кораба на палуби 13, 16 и 18

- Един включен фитнес урок на ден (без първия и последния ден от пътуването)

- Медицинска  консултация:  проверка  на  кръвно  налягане,  електрокардиограма  и  липиден  панел  (добър  и  лош холестерол, триглицериди и кръвна захар)

- Селектирана уелнес брегова екскурзия (за круизи под 7 нощувки 1 бр.; за круизи със 7 нощувки 2 бр.; за круизи над 7 нощувки 3 бр.)

- Интернет достъп до мобилното приложение на Technogym „mywellness app“     

- Групова снимка с всички пасажери, настанени в тази категория

- В допълнение: до 7 дни преди започването на круиза, гостите е желателно да попълнят online въпросник Aspiration Finder™, за да създадат персонализирана уелнес програма по време на своя престой на кораба.

 Печелете MSC Клубни точки, така че можете да се насладите на още повече ползи при следващия си круиз!

КАЧВАНЕ
Качването на кораба започва в часа, посочен на вашия круизен билет. Регистрацията приключва час и половина преди времето за отплаване на кораба, освен на американските пристанища, където регистрацията приключва два часа преди определеният за отплаване час. За някои дестинации е възможно да се регистрирате онлайн на уебсайта www.mscwebcheckin.com

Онлайн регистрация
www.mscwebcheckin.com е създаден, за да Ви осигури един летящ старт, ускорявайки процедурата Ви на качване. Благодарение на процедурата за онлайн регистрация, Вие можете да проследявате, кога е най-удобно да тръгнете от дома си. Всички пасажери към една и съща резервация трябва да се регистрират предварително, като попълнят своите лични данни и принтират формуляра, който се предоставя в края на процеса на регистрация. Онлайн регистрацията трябва да бъде извършена в рамките на 48 часа, преди датата на отплаване, в противен случай системата няма да отпечата онлайн бордния формуляр, който е необходим за завършване процедурата за качване на борда. Моля помнете, че ако не представите този формуляр при качването си на борда, ще трябва да преминете през обичайните процедури за регистрация. За да използвате MSC Web Check, Вие ще трябва да представите на нашия персонал принтирания борден формуляр, круиз билет и валиден документ за пътуване. Услугата е налична за качване на следните пристанища: Амстердам, Бари, Барселона, Валенсия, Венеция, Генуа, Кил, Копенхаген, Марсилия, Неапол, Палермо и Чивитавекия.
Всички гости на MSC Yacht Club (на борда на MSC Divina, MSC Splendida и MSC Fantasia) ще бъдат ексклузивно регистрирани и на терминала ще им се помогне за багажа от екип икономи, които ще ги придружат до определените очертания за приоритетна регистрация. При поискване, икономът също ще разопакова куфарите на гостите.
При качване пасажерите следва да направят следното (в описания ред):
a) предават багажа на съответния персонал, който след това ще го отнесе директно във каютата на пасажера. На всички чанти трябва предварително да е поставен етикет с име и фамилия на пасажера, името на кораба, номера на каютата и датата и пристанището на тръгване.
б) отиват на бюро Регистрация с круиз билет и паспорт.
в) след проверка на документите, пасажерите ще получат Круиз карта. Това е магнитна карта, която се използва на борда за плащане на екскурзии, сметки на бара, пране, обслужване в каютата, фризьор, козметичен център, безмитни магазини, фотограф и такса обслужване. За да получат своята Круиз Карта, пасажерите трябва или да регистрират своята кредитна карта, или да оставят сума в брой. Чекове не се приемат. Следните кредитни карти могат да бъдат регистрирани на борда: Visa, Visa Electron, Mastercard, Diners, JCB и American Express. Тази СИСТЕМА ЗА РАЗПЛАЩАНЕ БЕЗ ПАРИ В БРОЙ важи на всички кораби.

Казино
В казината на борда гостите могат да проиграват до максимален размер от 2000 евро на ден, ако са активирали своята Круиз Карта чрез регистриране на кредитна карта От друга страна, гостите, които избират да активират своята Круиз Карта чрез пари в брой могат да проиграват до размера на сумата, налична в Круиз Картата.
Като мярка за безопасност, охраната може да претърси пасажер и/или неговия/нейния багаж и да конфискува вещи, които според Компанията могат да изложат на риск сигурността на пасажерите, екипажа или кораба. Персоналът на борда си запазва правото да отстрани питиета, намиращи се в багажа на пасажера. Те ще бъдат върнати вечерта преди слизане. Не е позволено пасажерите да внасят на борда разопакована храна.

ВИЗИ
1. Съединени щати:
Международните пътници, които желаят да пътуват до Съединените щати, сега подлежат на засилени изисквания за сигурност. Всички редовни пътници, които желаят да пътуват до САЩ по въздух или по море, съгласно Програмата за безвизово пътуване (VWP), трябва да получат електронно одобрение за пътуване, преди да се качат на превозното средство. За да проверите, кои страни участват в Програмата за безвизово пътуване и за допълнителна информация, моля посетете уебсайта https://esta.cbp.dhs.gov/
 

БАГАЖ
Може да се направи застраховка с MSC Cruises съгласно условията на страница 120. Международните наредби за багаж за авиолиниите поставят ограничения за размера и теглото на багажа; за икономическа класа обикновено са позволени 20 кг. В частност, за САЩ, на пасажерите са позволени само две чанти. Авиолиниите си запазват правото да таксуват допълнително екстра багаж. MSC Cruises не носи отговорност за проблеми при заминаване или пристигане на летище.
Освен това, ценен багаж пътува на отговорността на пасажера. Съветваме пасажерите да носят всякакви лекарства, документи и други в своя ръчен багаж.

ЗДРАВНИ И МЕДИЦИНСКИ ИЗИСКВАНИЯ
Пасажерите с физически или умствени увреждания са засегнати в Точка 6 от Условията за резервация. Пасажерът гарантира, че може да пътува по море и въздух и че неговото поведение или състояние няма да навреди на безопасността или удобството на плавателните съдове, летателния апарат и/или другите пасажери. Всеки пасажер, чието състояние може да повлияе на годността за пътуване, следва да представи медицинско свидетелство преди резервацията. Без това свидетелство може да му бъде отказано да се качи.
Всички специфични нужди, свързани с транспорт и/или настаняване и/или помощ следва да бъдат съобщени при резервацията и може да бъдат осигурени. Корабите не са оборудвани със специа лизирани стаи/ оборудване/медицинска помощ.
Жените, които няма да са навлезли в 23та седмица на бременността към края на круиза, при качване на борда представят медицинско свидетелство от доктор, в което се потвърждава тяхното добро здравословно състояние за пътуване на борда на круиз кораб, за периода на круиза и за съответния маршрут. MSC Cruises по никакъв начин не носи отговорност за последствия, породени от невъзможността на пасажера да пътува, независимо дали това е очевидно или не. Не се връщат пари и не се изплащат компенсации на пасажер, който не може да започне или да продължи пътуването си, поради собствената си неспособност.

МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ
Всички наши кораби имат добре оборудван Медицински Център, под ръководството на доктор и медицински персонал. Медицинският център е отворен във времето, посочено в Дневната Програма на кораба. Спешни повиквания са възможни през цялото време на номера за Спешни Медицинска Помощ.
Тъй като наборът от лекарства, поддържани на борда, е с всеобхватно действие, възможно е те да не задоволят вашите специфични лични потребности, и поради тази причина, ние винаги предлагаме на Гостите да носят със себе си своите предписани лекарства.
Медицинските услуги на борда се таксуват. Тези такси са изложени в Медицинския център и ще бъдат автоматично отразени във вашата Круиз Карта.

ВАКСИНАЦИИ
Съветваме пасажерите да се консултират с тяхната Национална здравна служба преди круиза за информация относно препоръчваните ваксинации. MSC Cruises не носи отговорност за пасажери, които не спазват препоръките за превенция на инфекциозни болести.

РЕСТОРАНТИ И БЮФЕТИ

Хранене
Часовете за хранене са съобразени с географското местоположение и маршрута на кораба и са посочени в Дневната Програма.
Закуската се сервира в ресторантите на кораба и в Бюфет Lido.
Континентална закуска с Рум Сървис се доставя в каютите при поискване за всички сутрини, с из- ключение на деня на слизане. Тази услуга може да бъде заявена с известяване на топката на вратата чрез формуляра, осигурен в указанията за каютата, или чрез позвъняване на Рецепцията.
Обядът се сервира в ресторантите на кораба и в Бюфет Lido.
Вечерята се сервира в ресторантите на кораба на две смени. Наред с ресторанта, по избор можете да се насладите на вечерята си в бюфет-ресторанта, работното време можете да намерите в дневната програма на борда.
Резервации за специални случаи и à la carte ресторанти (където са налични) могат да бъдат направени при Maitre d’Hotel или вашия сервитьор по трапезария.
- Автентична кухня от “дивия запад” и атмосфера от Tex-Mex ресторантите El Sombrero (MSC Fantasia) и Santa Fe (MSC Splendida).
- За автентична ориенталска вечер азиатските фюжън ресторанти Shanghai (MSC Orchestra) и Oriental Plaza (MSC Magnifica) предлагат разнообразни китайски, японски, индонезийски, индийски и тайски ястия, докато Galaxy à la carte ресторант (MSC Divina) осигурява вкусна фюжън кухня, а Kaito Sushi Bar (MSC Poesia и MSC Musica) сервира японски специалитети. - Елегантна атмосфера и италиански стил са есенцията на нашите à la carte ресторанти, 4 Seasons (MSC Orchestra), Il Giardino (MSC Musica), L’Obelisco (MSC Poesia) и L’Oasi (MSC Magnifica).
Всички гости на MSC Yacht Club (на борда на MSC Divina, MSC Splendida и MSC Fantasia) могат да се насладят на меню с 24-часов рум сървис. През деня ще им бъде предложен голям избор от закуски, сервирани от икономите в Top Sail Lounge и The One Pool. Достъпен е и специален ресторант със свободен избор на време за хранене. Допълнително и ексклузивно за гостите на MSC Yacht Club, традиционен английски чай ще се сервира всекидневно в Top Sail Lounge от 16.30 часа.

Специални режими на хранене
Повечето специални режими на хранене могат да бъдат удовлетворени на борда, но само ако бъдат заявени при резервацията. MSC Cruises е в тясно сътрудничество с Associazione Italiana Celiachia (Италианска Асоциация Цьолиакия) за осигуряване на менюта, изключващи глутен, в ресторантите на MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Orchestra и MSC Poesia, чиито круизи са в Средиземно море и Северна Европа. На MSC Divina*, MSC Lirica, MSC Opera, MSC Sinfonia, MSC Armonia и MSC Melody, гостите могат да намерят предварително опаковани безглутенови продукти, като закуски, бисквити, кроасани, пандишпанови кексчета и мъфини.
* Веднага след пускането на MSC Divina, ще стартираме ратификационна процедура, която ще ни позволи да предлагаме безглутенови менюта и на този кораб също. Процедурата се очаква да отнеме около 3 месеца.

Барове и кафенета
Не само нашите ресторанти с изискана гастрономия, но също и нашите барове могат да бъдат считани като “пътуване в пътуването”. Предлагането на напитки на борда на флотилията на MSC Cruises е плод на внимателен подбор и усилена работа на екип от експерти, които страстно са отдадени на работата си. За да предложим на клиентите си напитки, изпълнени с уникално и незабравимо преживяване, сме разработили 10 различни теми:
- Кафе барове, където гостите могат да са насладят на атмосферата на автентичното италианско кафе.
- Салони за пури, предлагащи асортимент от изискани питиета, които отговарят на финеса на заобикалящата среда и които ще задоволят дори най-вещия познавач.
- Джаз барове, за които сме създали специален асортимент от напитки “по мярка”.
- Индивидуални менюта с напитки също така се приготвят за нашите Спортни барове, Витамин барове, Спа барове, Tex-Mex ресторанти, Ориенталски ресторанти и, естествено за MSC Yacht Club. За любителите на виното сме създали три различни листи: първо, селекция от 100 вина за стандартните ресторанти, предназначени да задоволят изискванията на нашите интернационални клиенти; списък за винените барове, състоящ се от 90 първокласни италиански марки; и на трето място ексклузивна селекция за MSC Yacht Club.
Всичката храна, напитки и свързани услуги, които не са включени в цената на круиза трябва да се платят в края на круиза. 15% такса обслужване ще бъде добавена и отбелязана към окончателната сметка. Не се изисква даването на бакшиш на персонала в бар и ресторант.

ПОЛИТИКА ВЪВ ВРЪЗКА С ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

MSC Cruises уважава нуждите и желанията на всички гости и внимателно преценява предпочитанията, както на онези които пушат, така и на непушачите. Наред с глобалните стандарти, зоните за пушене са като цяло по-малко от зоните за непушачи, но пушенето е разрешено в обособените зони на флотилията (най-вече избрани съобразно увеличения или модифициран поток на въздух).
Пушенето не е разрешено на местата, където се сервира храна (бюфети и ресторанти), медицинските центрове, детските кътове, коридорите или фоайетата на асансьорите, местата, където гостите се събират на групи за упражнения за безопасност, слизане или тръгване на обиколка, обществени тоалетни или в барове, които са в непосредствена близост до места, където се сервира храна.
Пушенето във всички каюти е силно непрепоръчително и поради специфичния и доказан риск от пожар, пушенето на балконите на каютите не се разрешава по никое време.
Пушенето е разрешено в няколко бара на всеки кораб и на една от страните (обозначена със знаци) на външните басейни на главната палуба, където са поставени пепелници.
От ръководителя на круиза и в Дневната програма на кораба на гостите се препоръчва да избягват изхвърлянето на цигарени фасове през перилата на кораба, тъй като фасовете могат да бъдат издухани обратно на борда и да предизвикат пожар.

ОБЛЕКЛО
За живота на кораба и екскурзиите се препоръчва ежедневно облекло. За неофициалните вечери препоръчваме летни рокли за жените и леко сако за мъжете. За гала-вечерите и партита може да пожелаете да се облечете по-официално, за което препоръчваме тъмен костюм за господата и вечерна рокля за дамите. За малкото официални вечери – коктейлни рокли за дамите и леки костюми или дори смокинги за мъжете. Съветваме Ви да имате под ръка пуловер или шал, за да бъдете подготвени за температурните разлики между климатизираните вътрешни помещения на кораба и палубата. За екскурзиите включващи посещения на религиозни места, препоръчваме подходящо облекло (покрити колене и рамене, без къси горни дрехи).

УСЛУГИ НА БОРДА
ШЕЗЛОНГИ

Шезлонгите са на разположение на пасажерите безплатно. Те не могат да бъдат резервирани и учтиво молим гостите да не оставят на столовете на палубата и шезлонгите лични вещи по време на дълго отсъствие (повече от 30 минути). Плажни кърпи има на разположение близо до басейните. Те трябва да бъдат върнати след употреба. Невърнати плажни кърпи могат да бъдат добавени към бордовата сметка на гостите.

ДНЕВНА ПРОГРАМА
Всяка вечер подробна програма за следващия ден ще бъде доставяна във вашата каюта. Тя съдържа пълна информация за дейностите и развлеченията, които ще бъдат представени от съответния персонал.

РАЗВЛЕЧЕНИЯ И ФИТНЕС
На борда гостите могат да използват модерния фитнес салон. По време на круиза могат да бъдат организирани турнири по бридж, тенис на маса, тенис, волейбол и шъфълборд*, игри в басейн, музикални фестивали, търсене на съкровище, викторини, маскени балове, конкурси за красота и още много дейности. Грандиозни шоута ще се провеждат в театъра и професионални музиканти ще ви забавляват във всички фоайета на кораба. (С предварително съгласуване с Ръководителя на круиза, някои от музикантите на борда могат да бъдат наети за части празненства.)
Нашето казино на борда предлага най-популярните атракции, които можете да намерите в казината по света, с игри за играчи с всякакви възможности. Опитайте късмета си на слот машините или на масите за блек джек, рулетка и покер. Почувствайте притока на адреналин, докато чакате да проверите, дали господин “Късмет” е на ваша страна.
* с изключение на борда на MSC Magnifica

ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ДЕЦА
Отделяме специална грижа и внимание на децата. Подходящи развлечения и дейности се организират за деца над 3 години.
Програмите за децата се отпечатват всекидневно и са налични в Детския Клуб.
Развлеченията за деца са безплатни и се организират в три обособени по възраст категории. - Мини Клуб, за деца от 3 до 6 години;
- Младежки Клуб, за деца от 7 до 12 години;
- Тинейджърски Клуб, за деца от 13 до 17 години;
Тъй като нашите кораби се различават по размер и съоръжения, дейностите за деца не се ограничават само до детските клубове.
Всички развлекателни дейности, и за по-млади гости, и за възрастни, се провеждат на различни езици, за да задоволят всички нужди.
Когато родителите са на брегови екскурзии, Мини Клубът остава отворен, предлагайки спокойствие на родителите. Ако родителите са на брега или са заети с други дейности, обгрижващият персонал на децата ще заведе малчуганите до бюфета или до ресторанта на кораба, за да се нахранят (от подходящо меню за деца).
Учтиво молим родителите да не позволяват на децата да обикалят безцелно из кораба непридружавани.
Не предлагаме детегледачки.

ТИНЕЙДЖЪРСКА КАРТА
“Тинейджърската Карта’ е предплатена карта, ексклузивно за нашите малки гости. Децата и тинейджърите под 18 години могат да използват картата, когато желаят да си купят нещо или за отключване на каютата си. Налични за суми от 30,00 евро и 50,00 евро, тези лесни за употреба карти, са удобен начин да се осигури на тинейджърите независимост. В зависимост от избраната карта, вие ще получите допълнителен бонус от 5,00 евро (с карта от 30,00 евро) или 10,00 евро (с карта от 50,00 евро). За да поръчате Тинейджърска Карта, просто попълнете формуляра, който получавате при регистрация, и го предайте на администратора във фоайето. Допълнителни формуляри са на разположение на Бюро Информация. Картата ще бъде доставена директно във вашата каюта.
Моля отбележете, че Тинейджърската карта е невъзстановима и всеки кредит, оставащ в картата в края на круиза не се възстановява.

БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ
На борда може да се закупи пълна програма на Бреговите екскурзии. Предлаганите по време на круиза екскурзии са по желание и се осигуряват от допълнителни независими изпълнителни. Приложима е такса. Екскурзиите се прибавят директно към бордовата ви сметка, като окончателното заплащане може да се извърши в брой, с кредитна карта или с пътнически чек.
Моля отбележете, че:
- Екскурзии не могат да бъдат анулирани, веднъж след като са резервирани. В случай на болест и изискване за възстановяване на сума е необходимо медицинско свидетелство от доктор на борда. Свидетелството е валидно само за едно лице.
- Маршрутите на екскурзиите и цените могат да бъдат променяни, поради промяна на цените и непредвидени обстоятелства, без предварително уведомление от MSC Cruises.
- Екскурзия се провежда, ако бъде набран минимален брой участници. В случай, че не бъде набран минималният брой участници, екскурзията може да бъде отменена и парите възстановени. За някои екскурзии има ограничен брой участници. Ако случайно е набран само минималният брой пасажери за екскурзия, групи от пасажери с различна националност и/или езици е необходимо да пътуват заедно с един и същ екскурзовод.
- Цената включва транспорт, посещения на забележителности и/или музеи, храна и напитки, както е посочено в подробното описание на всяка екскурзия.
- MSC Cruises не носи отговорност за промени в програмата, настъпили поради местни празници, дни, в които забележителностите са затворени и/или други местни събития, които напълно или частично възпрепятстват първоначалния маршрут. Програмата и разписанието на екскурзията (тръгване/връщане) ще бъдат потвърдени на борда по време на круиза.
- Освен ако не е посочено друго, бреговите екскурзии ще се осъществяват с автобус.
- От пасажерите се изисква да носят подходящо облекло при посещения на религиозни места (покрити колене и рамене, без къси горни дрехи).
- Екскурзиите, които включват посещения на археологически обекти, дълги преходи пеша или катерене, може да не са подходящи за пасажери
с увреждания или двигателни проблеми. Пасажерите могат да заявяват частни обиколки на места, където има възможност. Препоръчваме
ви да проверите, дали екскурзиите са подходящи, преди да резервирате.
- За плажни обиколки са препоръчителни кърпи и бански костюми.
- В някои археологически обекти, музеи и забележителности използването на видеокамери и фотоапарати се заплаща допълнително. Тези допълнителни услуги не са включени в цената на екскурзията; повече подробности ще бъдат предоставени на борда.
Всички гости на MSC Yacht Club (на борда на MSC Divina, MSC Splendida и MSC Fantasia) могат, като просто се свържат със своя Портиер, да се наслаждават на индивидуални брегови екскурзии с лимузина с шофьор, нает автомобил или мини- бус (резервации, наличност и цени са на разположение при поискване).

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ
По време на вашия круиз, ще срещате из целия кораб персонал, който ще Ви предостави отлично обслужване. Обслужването се осъществява от толкова много персонал и екипаж, който работи усилено зад кулисите, за да е сигурен, че се наслаждавате на всеки един момент на борда.
За ваше удобство MSC Cruises автоматично ще добави дневна Хотелска такса обслужване към вашата сметка на борда, в зависимост от избрания от вас маршрут и броя дни, през които реално се осигурява обслужване. Хотелската такса обслужване служи, за да сме сигурни, че поддържаме най-висококачествени стандарти на обслужване на нашите клиенти. Дневните суми по-долу са изчислени на тази база и не могат да бъдат променени. Все пак ако желаете да премахнете някоя дневна хотелска такса обслужване поради неприятно събитие, при което не сте получили задоволително обслужване, Вие можете да го направите като се свържете с Мениджър Връзки с гости на борда.

Южноамерикански и Северноамериканки круизи:
Възрастни (на и над 13г): 12.50 щ. долара на нощ
Дете (от 2 до 13г): 6,25 щ. долара на нощ
Бебе (под 2): такса обслужване не се прилага

MSC Cruises не препоръчва даването на бакшиши на отделни членове на персонала.

Такса обслужване Бар
15% такса обслужване Бар се начислява автоматично към всички поръчки в Барове и Ресторанти.

ПАРИЧНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ
На борда не се изисква даването на бакшиш.

ДРУГИ УСЛУГИ
Следните услуги се таксуват като допълнителни: фотограф, казино, видео игри, 4D кино (MSC Divina, MSC Splendida, MSC Fantasia и MSC Magnifica) и F1 симулатор (само на MSC Divina, MSC Splendida и MSC Fantasia), голф симулатор (само на MSC Sinfonia), боулинг (само на MSC Splendida и MSC Magnifica), интернет станции, фризьор, бръснар, козметичен салон, турска баня, сауна и масажи, пране и гладене.
Съоръжение за голф практика е достъпно на MSC Musica. Миниголф е достъпен безплатно на борда на MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Opera, MSC  Lirica, и MSC Armonia.

ПОЩА
пощата може да се предаде на Бюро Информация, което ще се погрижи за марка (която се заплаща от пасажера) и ще я предаде на нашите местни представители за изпращане.
Телефон, факс и e-mail услуги са налични при изложените на борда цени.
Телефонните номера за връзка с корабите от сушата са показани на страница 119.

ФОТО ГАЛЕРИЯ И ФОТО МАГАЗИН

Фотография
По време на круиза на борда са достъпни фотографски услуги. Професионални фотографи уловят най-съществената част от вашия круиз, както на борда, така и на брега, и заснемат годишнини и други специални моменти. Когато ви е удобно можете да разгледате тяхната работа във Фото галерията. Управителят на Фото студиото ще бъде щастлив да обсъди всяко специфично изискване, което вероятно имате.

ПОРТРЕТИ
Нашите фотографи могат също така да създават портрети на вас и вашето семейство или приятели, с помощта на разнообразни висококачествени фонове или да приспособят ключови местоположения из кораба, подобно на главното стълбище. Не се изисква предварително уговорен час. Всички портрети ще бъдат изложени във Фото галерията и можете да ги закупите по време на круиза.

ВИДЕО DVD УСЛУГИ
Специален екип от умели видео-оператори е под ръка да заснеме на видео специални събития по време на круиза. Те също придружават гости на екскурзии, заснемайки на видео посетените забележителности. В края на всеки круиз, екипът създава специален видео запис на вашия круиз на DVD, който може да закупите във Фото галерията.

ПРОДУКТИ НА ДРЕБНО
Широк набор от продукти за задоволяване на всички ваши нужди от фотографско и видео оборудване може да бъде закупен във Фото галерията. Наред с ленти, батерии, съществува широк избор от цифрови фотоапарати и видео камери на освободени от мито цени. Нашият фото екип е на разположение да ви предложи съвет, отговори на вашите въпроси и да ви помогне да изберете необходимото оборудване, според нуждите и бюджета ви.

“HOTSPOT” УСЛУГА ЗА БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ
Ако сте ненаситен потребител на Интернет, вие можете да продължите да сърфирате из мрежата по време на вашия круиз, като се свързвате чрез вашия лаптоп или PDA (джобен компютър). Просто се свържете към мрежата на кораба, която е налична безжично на всички обществени места на кораба, или във вашата каюта чрез кабела, който се получава от Бюро Информация, и следвайте инструкциите за регистрация, посочени на началната страница. За достъп на услугата “hot spot”, просто изберете сумата на кредита, който желаете и тя ще бъде добавена директно към вашата бордова сметка.
Също така е възможно да вземете под наем лаптоп от Бюро Информация. (САМО НА MSC SPL И MSC FA). Наличните подробности и предложения ще бъдат отбелязвани в Дневната Програма.

ИНТЕРНЕТ ТОЧКА
Интернет услугите са само на един клик разстояние. В Кибер библиотеката можете да използвате браузъра, така както бихте го направили у дома.
Просто следвайте инструкциите за регистрация на началната страница и изберете сумата на кредита, който желаете. Избраната сума ще бъде директно добавена към вашата бордова сметка.

INTERNET [email protected]É
Вашата Круиз карта също така ще ви даде възможност да влезете в Интернет. В Интернет кафенето можете да останете свързани със света, като използвате интернет браузър, така както бихте го направили у дома. Услугата се таксува според цените, посочени на борда.

ЕЛ. НАПРЕЖЕНИЕ
Електричеството на борда на всички кораби е с напрежение 110/220 V. Пасажерите могат да поискат адаптери от Бюро Информация.
Моля, отбележете, че на борда не са разрешени устройства акумулиращи топлина (като електрически чайници, уред за затопляне на бутилка за бебета, електрическо одеяло и др.).

ЦЕННОСТИ
Сейфове са осигурени във всички каюти (с изключение на MSC Melody, където за някои каюти услугата е налична на Рецепцията). Компанията не носи отговорност за загуба или кражба на пари или ценности, съхранявани в каютата, багажа или оставени без надзор.

СВАТБИ и ЦЕРЕМОНИИ
С MSC Cruises можете да изживеете романтичната си мечта по незабравим начин. Свържете се с MSC Организатора на сватби чрез вашия туристически агент или директно с Рецепцията на кораба, за да организирате символична церемония, подновите клетвите си или просто да заявите любовта си.

ОТПАДЪЦИ
Молим нашите гости да не хвърлят нищо в морето и да ни сътрудничат за опазване на морето, морския живот и екосистемата.

ПОСЕТИТЕЛИ
Посетители не се допускат на борда, от съображения за сигурност.

ПАРКИНГ
Паркинг, който работи при специални условия с MSC Crociere, е наличен в повечето пристанища за качване.
Услугата се таксува. Препоръчително е да се обадите за резервации.
Учтиво ви молим да поддържате връзка с вашия туристически агент или посетете нашия уебсайт www.msccruises.com за подробности и цени.


ВАЛУТА НА БОРДА
За круизи в Средиземно море, Северна Европа, и Абу Даби, и Емиратите, както и за трансатлантически круизи, с отплаване от и от/до Абу Даби и Емиратите, валутата на борда е евро (€).
За Карибски, Северноамерикански, Южноамерикански и Южноафрикански круизи, както и за трансатлантически круизи, тръгващи от Европа, валутата на борда е щатски долар ($).

ЖИВОТНИ
Животни не се допускат на борда, с изключение на кучета-водачи.
Довеждането на кучета-водачи на борда е, във всеки един случай, предмет на одобрение от компанията и трябва да бъде заявено от пасажера по време на резервацията.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт, валидна виза за САЩ. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329200051000004/2020г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2020г. до 24:00ч. на 05.05.2021г.
 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
 Вижте също
Оферта № Е1706
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах