София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Круиз Четири Гръцки Острова и Кушадасъ на база All inclusive и транспорт с възможност за обиколка на Атина

Оферта номер: Е885
Вид транспорт: кораб кораб
5 дни / 3 нощувки
Круиз с организиран транспорт от София и Пловдив на база All inclusive Дати на отпътуване 29.04.2021 (Великден) 20.05.2021 и 02.09.2020 НОВО - Безплатна екскурзия до Минойския Дворец Кносос на остров Крит
София - Атина - Миконос - Кушадасъ - Патмос - Крит - Санторини
Цена от: 959.00 лв.
Дата Цена Резервирай
29.04.2021 от 959 лв. Резервирай
20.05.2021 от 999 лв. Резервирай
02.09.2021 от 1049 лв. Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
КРУИЗ „ЧЕТИРИ ГРЪЦКИ ОСТРОВА И КУШАДАСЪ „ на база All Inclusive
с организиран транспорт от Пловдив, София, Благоевград и Сандански
с възможност за обиколка на Атина

Цени с обявени ранни записвания

Круиз с организиран транспорт в двете посоки
Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal Cruises (ex. Louis Cruises) и техният четиридневен маршрут "Егейски легенди" с осигурен транспорт.

 
Цена на човек настанен в двойна каюта / Дата Категория
IA вътрешна каюта
Категория
XA външна каюта
29.04 - 04.05.2021 Великден
20.05 - 25.05.2021
02.09 - 07.09.2021
959 лева

999 лева
1059 лева
1060 лева

1119 лева
1169 лева

Дати: 30.05.2021, 21.05.2021 И 03.09.2021 (това е датата на отплаване)
Тръгването от България е съответно 29.04, 20.05 И 02.09.2021

Име на Кораб Celestyal Olympia
Пристанище на отплаване – Пиреа ( Атина)
 
Програма на пътуването :
Първи ден – Отпътуване от Пловдив (срещу доплащане ) Дом на Културата Борис Христов в 18:00 часа и
 20:00 часа от София Стадион Васил Левски посока Гърция – Атина – Пристанището Пиреа.

Втори ден  – Качването на кораба започва от 08 : 00 часа. Преминаване по процедура – качване на кораба ( багаж, чекиране, настаняване ). Корабът отплава. Круиз по гръцките острови с Celestyal Olympia.

Програма на Куиза:

2 ден 
Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA (ex.LOUIS OLYMPIA). В 11:30 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акостираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно. Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи. Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.
22:30 ч. - качване обратно на кораба.
23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.

3 ден 
Кушадасъ - Патмос
07:30 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:
В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.
Възможност за свободно време в Кушадасъ!
 
13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.
17:45 ч. акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.
Патмос: Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
21:30 ч. отплаване посока Крит.
 
4 ден 
Крит - Санторини
07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.
НОВО! В цената вече е включена автобусна екскурзия в КРИТ до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език;
КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.
12:00 ч. - отплаване за остров Санторини! 
16:30 - Акостиране 

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на Гърците, който не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ...
Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.
 
Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно! Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)
21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.
5 ден 
Пирея - София - 800 км.
До 08:00 ч. напускане на кораба. Слизане от кораба, по желание и срещу допълнително заплащане Панорамна обиколка на столицата Атина с местен лицензиран екскурзовод - Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола отвън ( входната такса за обекта се заплаща допълнително - 20 евро на човек ). Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най- богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история (продължителност около 4 часа ). Свободно време. Отпътуване за България около 13 часа.

6 ден - Пристигане в София и Пловдив заредени със спомени за цял живот.
 
Ден Порт Пристига Заминава
Петък Атина –  Гърция - 11:30
Петък  Миконос, Гърция 18:00 23:00
събота Кушадасъ, Ефес, Турция
Или о-в Самос
07.30
05:00
13:00
15:30
събота  Патмос, Гърция 17:45 21:30
неделя Крит / Ираклион/, Гърция 07.00 12:00
неделя  Санторини, Гърция 16.30 21:30
понеделник Атина – Гърция 07.00 -
 
Дете от 3 месеца до 2 години заплаща само пристанищни такси плюс транспорт - 499 лева – настанено с двама пълноплащащи възрастни.
Дете от 2 до 11.99 години настанено с двама пълноплащащи възрастни заплаща 559 лева.
Трети възрастен в каюта заплаща 859 лева.
За резервация на каюта със собствен транспорт от цената се приспадат 170 лева от пакетната цена
 
Пакетната цена включва :
 • Настаняване в избрания вид каюта
 • База на изхранване на кораба All Inclusive с нелимитирана консумация на местни и определени вносни алкохолни и безалкохолни напитки – Узо, Мастика, Гръцки Коктеили, вносни – Campari, Sandesman, Pastis, Amaretto Disaronno, Kahlua, Cointreau, Baileys, whiskey, bourbon ( Johnnie Walker, Jameson, CuttySark, Jim Beam и др ) джин, ром, водка, текила и различни класически коктейла, бира, вино на чаша, шампанско на чаша.
 • Екскурзия до Ефес – Турция ( организирана от корабната компания )
 • Шатъл бус от пристанището при слизане на Миконос
 • Медицинска застраховка Асистънс с покритие 2000 евро за лица до 65 години на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
 • Транспорт с лицензиран автобус от София, Дупница, Благоевград  до кораба и обратно
 • Експерт - водач по време на пътуването, който отговаря за всички административни формалности
 • Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години - включена в цената
 • НОВО! Автобусна екскурзия в КРИТ до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език
 • Допълнителни екскурзии при слизане от кораба ( организирани от корабната компания или от туроператора) – заявяват се по желание и се доплащат допълнително
 • Панорамна обиколка на Атина с местен лицензиран екскурзовод на български  ( след слизането от кораба в Понеделник ) - 25 евро на човек, цената включва транспорт и екскурзоводска беседа, цената не включва входна такса за Акропола - заявя се при сключване на договора
 • Лични разходи
 • Допълнителни услуги на кораба – Спа процедури, хазарт и други
 • Застраховка за лица над 65 години – 10 лева на човек
 • Доплащане за единично настаняване 440 лева – на запитване
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив - 20 лева на човек
Информация за кораба :
Celestyal Olympia  - Животът на борда на Celestyal Olympia (преди Louis Olympia) е забавен, приятен и спокоен. Това е вашето бягство към свят на спокойствие и морски приключения в Егейско море. На борда ще откриете основен ресторант, 2 салона, 5 бара, кафе, зона за деца, магазини, библиотека, салон за красота, 2 басейна, хидромасажни вани, фитнес и СПА център. Корабът е един от най-големите във флотилията на Louis Cruises и е преобзаведен през 2005.
 
Друга полезна информация :
Две отделни легла, които могат да бъдат събрани като едно цяло. Душ, климатик, телефон, телевизор, сейф, сешоар. Компанията изисква пасажерите да се качат на борда на кораба не по-късно от 1 час преди обявения час на отплаване. При закъснение, компанията разглежда пасажерите като "no show".
Обичайно чекирането за качване на борда започва 3 часа преди часа на отплаване за круизите с продължителност над 7 дни, и 2 часа преди отплаване за круизите с продължителност 3-4 дни.
На бюро Регистрация се преминава през check-in за проверка на билет и документи. Пасажерите попълват няколко бланки и формуляри с персонална информация, необходима за безпрепятственото преминаване на паспортните формалности в различните пристанища от маршрута.
С оглед улесняване на процедурите по качване/слизане в отделните пристанища от маршрута, екипажът може да задържи международните паспорти на пътниците на рецепция за периода на цялото пътуване. В замяна на паспортите пасажерите получават квитанция, срещу която взимат паспортите си в края на круиза.
След проверката за всеки пасажер изважда бордна карта, която служи както за идентификационна карта при качване и слизане от кораба, така и за разплащателно средство на борда. За тази цел на всеки пасажер се открива бордна сметка, в която се натрупват сумите за разходите, направени на борда на кораба по време на цялото пътуване.
За някои дати на отплаване маршрутът се изпълнява от корабите CALYPSO и LOUIS CRISTAL . Круизната компания може да промени кораба по свое усмотрение, по всяко време преди началото на круиза.
 
Начин на плащане:
Депозит в размер на 50% в брой или по банков път по сметка на фирмата, сумате е платима в евро или в лев по курс 1.96.
Пълно плащане 30 дни преди датата на заминаване

Друга полезна информация :
Две отделни легла, които могат да бъдат събрани като едно цяло. Душ, климатик, телефон, телевизор, сейф, сешоар. Компанията изисква пасажерите да се качат на борда на кораба не по-късно от 1 час преди обявения час на отплаване. При закъснение, компанията разглежда пасажерите като "no show".
Обичайно чекирането за качване на борда започва 3 часа преди часа на отплаване за круизите с продължителност над 7 дни, и 2 часа преди отплаване за круизите с продължителност 3-4 дни.
На бюро Регистрация се преминава през check-in за проверка на билет и документи. Пасажерите попълват няколко бланки и формуляри с персонална информация, необходима за безпрепятственото преминаване на паспортните формалности в различните пристанища от маршрута.
С оглед улесняване на процедурите по качване/слизане в отделните пристанища от маршрута, екипажът може да задържи международните паспорти на пътниците на рецепция за периода на цялото пътуване. В замяна на паспортите пасажерите получават квитанция, срещу която взимат паспортите си в края на круиза.
След проверката за всеки пасажер изважда бордна карта, която служи както за идентификационна карта при качване и слизане от кораба, така и за разплащателно средство на борда. За тази цел на всеки пасажер се открива бордна сметка, в която се натрупват сумите за разходите, направени на борда на кораба по време на цялото пътуване.
За някои дати на отплаване маршрутът се изпълнява от корабите CALYPSO и LOUIS CRISTAL . Круизната компания може да промени кораба по свое усмотрение, по всяко време преди началото на круиза.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
25 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
  50%  от пакетната цена и доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2019г. до 24:00ч. на 05.05.2020г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! Вижте също
Етикети
атина , круиз , санторини , миконос , кушадасъ , крит , остров , atina , santorini , mikonos , kushadasa , kruiz , слънце , море , пътешествие , пътешествие по море , круиз гърция , почивка гърция , екскурзия гърция , ия , тира , тера , остров крит , почивка на крит , круиз гръцки острови и атина , круизи гръцки острови. гръцки острови , почивка на гръцки острови , посещение на гръцки острови , романтика , остров санторини , о-в санторини , остров миконос , о-в миконос , столица , турция , турски остров , турски острови , острови , круиз през септември , круиз през май , круиз санторини , круиз миконос , круиз крит , остров крит , остров санторини , круиз гръцки острови през септември , круиз санторини и миконос , круиз санторини миконос , гръцки острови круизи more , slynce , slunce , sluncheva gyrciq , sunny , sun , greece , puteshestvie , puteshestvie po more , cruiz , kruiz , pochivka , pochiwka , ekskurziq gurciq , tira , tera , ostrov krit , pochivka na krit , grycki ostrovi , grucki ostrovi , poseshtenie na grucki ostrovi , romantika , ostrov santorini , o-v santorini , ostrov mikonos , turciq , ostrovi turciq , круиз 2020 , ранни записвания круиз 2020 , гръцки острови 2020 , плаване 2020 , гърция 2020 , cruiz 2020 , kruiz 2020 , gurciq 2020 , септември круиз , септемврийски празници , санторини оферти с круиз , круиз миконос оферти , миконос оферти


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах