София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Нова Година в Истанбул 2021 - Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Merter 5***** и Църквата на първия ден

Оферта номер: Е1918
Вид транспорт: автобус автобус
4 дни / 3 нощувки
Луксозна НОВА ГОДИНА в хотел Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Merter 5***** Дневен преход / 3 нощувки със закуски и Празнична Новогодишна Вечеря. Подарък посещение на Църквата на първо число и разходка в град Одрин с разглеждане на джамията „
София - Пловдив - Истанбул - Одрин
Цена от: 385.00 лв.
Дата Цена Резервирай
30.12.2020 от 385 лв. Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Нова Година в Истанбул 2021 - Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Merter 5***** и Църквата на първия ден.
Хотел разположен в сърцето на историческия център.
Три нощувки със закуски плюс празнична новогодишна вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
Период 30.12.2021 - 02.01.2021
Цена: 385 лева на човек
 
За желаещи да пътуват със собствен транспорт от цената се приспадат 70 лева на човек.
 
Резервация с депозит 50 лева на човек, доплащане 20 дни преди датата на заминаване.
 
В първите мигове на Нова година всеки от нас си пожелава нещо съкровено с надеждата то да се сбъдне в следващите 364 дни. В тази програма ви предлагаме да посетите едно специално място - Църквата от първия ден от месеца в Истанбул. Казват, че на това магическо място желанията, казани от сърце, се сбъдват. Особено тези, изречени в първия ден от първия месец на новата година. Църквата е една от най-древните, още от времето на Константинопол, и се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания. В този храм, посветен на Дева Мария, срещу символична сума, се купуват „сребърни“ или „златни“ ключета. Те олицетворяват желанията на хората, влизащи в църквата. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици! Можете да се уверите сами. Нова година – нов късмет!
 
І ден ( 30.12.2020г. ) – Отпътуване за Истанбул:
 - 06:00 ч. Стадион Васил Левски гр. София; 
 - 07:30ч. от гр. Пазарджик, бензиностанция Shell (на магистралата);
 - 08:30ч. от Бензиностанция OMV пред хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив.
Продължителността на пътуването до Истанбул е в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево. Пристигане следобяд в Истанбул и настаняване в хотелa. 
 
15:00ч. – Обзорна  екскурзия на Истанбул
Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус:
Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса. Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул – посещава се желязната българска църква “Св.Стефан” – връщане обратно в хотела.
 
ЦЕНА ЗА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА:  
ЦЕНА при заплащане в офиса 15 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 20 евро на човек
 
Вечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане
20:45ч. – Посещение на Рибен ресторант – той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към БОСФОРА.
Менюто включва: 6 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, основно ястие риба (Ципура или Лаврак), за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек  (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ - традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).
 
ЦЕНА ЗА ВЕЧЕРЯ В РИБНИЯ РЕСТОРАНТ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 25 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 30 евро на човек
 
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря, трансфер хотел – ресторант – хотел.
Нощувка.
 
ІІ ден ( 31.12.2020г.) - Закуска в ресторанта на хотела
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
08:30ч.: Обиколка на Босфора с корабче - Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1:30 час и половина.
 
ЦЕНА ЗА тура ОБИКОЛКА НА БОСФОРА С КОРАБЧЕ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 17 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 20 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел – корабче – хотел, Разходка с корабче, Екскурзоводско обслужване на български език, представител на фирмата през цялото време.
 
10:00 ч. – Посещение на двореца Долмабахче сарай – Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. /
ЦЕНА ЗА тура ДОЛМАБАХЧЕ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 25 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 30 евро на човек
 
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и включена входна такса.  
Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане
14:00 ч. - Посещение на небостъргача “SAPPHIRE" - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул. Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.   
ЦЕНА ЗА ТУРА НЕБОСТЪРГАЧ "SAPPHIRE"  
ЦЕНА при заплащане в офиса 22 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 27 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел - SAPPHIR – хотел, Представител на фирмата през цялото време и входна такса.
 
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Merter 5*****   
31.12.2020 от 20:00ч
НОВОГОДИШНО МЕНЮ + много танци и добро настроение:
  ЧЕСТИТА НОВА 2021г. !!!       
 
ІІІ ден ( 01.01.2021г. ) - Късна  закуска в ресторанта на хотела 
Започваме Новата 2021 година с БОНУС – посещение на Църквата на първия ден от месеца. Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и се именува Църква на първия ден от месеца. Какво е различното? Църквата се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. Най-силна е енергията на това свято място в първия ден от първия месец на годината.
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
12:30 ч. – Посещение на MОЛ и аквариум „Floria" в който се намира аквариум, терариум и джунгла и e един от най-големите МОЛ-ове в Истанбул (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите  магазини и заведенията на МОЛА.
ЦЕНА ЗА ТУРА МОЛ и АКВАРИУМ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 5 евро на човек (входна такса за Аквариума се плаща отделно на място)
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 8 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.
 
16:00 ч.- Пеещите фонтани - магията на Азия
Посещение на квартал Аташехир в Азиятската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.
ЦЕНА ЗА ТУРА ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ  
ЦЕНА при заплащане в офиса 15 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 20 евро на човек
 
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.
 
Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
20:00 ч. - Вечеря на кораб по Босфор - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
ЦЕНА ЗА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА  
ЦЕНА при заплащане в офиса 40 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 45 евро на човек
 
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни  и алкохолни напитки напитки в неограничено количество.
Програма: Музика (D.J), Ориенталски танци, Казашки танци, "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, фолклорни танци от различни региони на Турция и много изненади. 
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря с програма, трансфер хотел – ресторант – хотел.
ІV ден  ( 02.01.2021г. ) - Закуска в ресторанта на хотела
Посещение на град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие. Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от  Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.)
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София късно вечерта. 
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • Пътни и гранични разходи
 • Водач на групата по време на престоя в Истанбул
 • 3 нощувки в луксозният хотел Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Merter 5***** 
 • 3 закуски на богата блок маса
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА Гала вечеря в ресторанта на хотела с богато меню и напитки неограничено количество - менюто предстой.....
 • Медицинска застраховка за 5 000 € с асистанс
 • Подарък разходка в град Одрин с разглеждане на джамията „Селимие” (най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан) и българската църква „Св. Георги”;
 • Подарък - посещение на Църквата на първо число
 • Безплатно ползване на басейн, фитнес, сауна, турска баня
 • Допълнителните екскурзии по програмата освен включените в пакета
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка на лица над 65 години
 • Застраховка „Отмяна на пътуване
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие. 
МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит
 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София бул. „Княз Дондуков“ No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2019г. до 24:00ч. на 05.05.2020г.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Лица над 80г. не се застраховат. 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. Вижте също
Оферта № Е1918
Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах