София
02 4373304
Пловдив
032 26 04 61

Пеглана колбасица в Пирот и посещение на Ниш - еднодневна екскурзия

Оферта номер: Е751
Вид транспорт: автобус автобус
1 ден
Еднодневна екскурзия, организиран транспорт, Пирот и Ниш, туристическа програма
Пловдив - София - Пирот - Ниш - София - Пловдив
Цена от: 28.00 лв.
Дата Цена Резервирай
30.01.2021 от 28 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно

Еднодневна екскурзия до Пирот за фестивала
Пеглана Колбасица с посещение на Ниш 
30.01.2021

Програма на пътуването

Тръгване в 05:30 ч. от Пловдив, от 7.30 ч.от Стадион Васил Левски - София. Отпътуване за Сърбия. Пристигане в град Пирот. Свободно време за разглеждане и дегустация на невероятните месни изкушения. Пегланата колбасица е един от най-популярните сушени деликатеси в Сърбия. Тя печели почитатели с уникалния си вкус и със славата си на висококачествен продукт. Според някои легенди рецептата за Пеглана колбасица датира още от времето на Османското владичество. Затова и в нея не присъства свинско месо. Но пък мръвка не липсва – в колбаса има отбрано телешко, козе и овче месо, които се овкусяват с ароматни и пикантни подправки. Най-подходящото време за приготвяне на Пегланата колбасица е началото на зимата, когато и в България започваме да сушим любимите си колбаси. След като овкусеното месо се напълни в черва, се оформят подкови и колбасът се оставя да се суши. С това обаче работата не приключва. През периода на съхнене, колбасите на всеки два дни се пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Пеглана колбасица (пресована, изгладена).

Отпътуване за град Ниш. Пристигане в гр. Ниш – древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш:, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик от 18 век със своите магазини и работилници, Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време за посещение на търговския център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Свободно време за обяд, шопинг и разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пловдив вечерта.

Валута: Сръбски Динари
Няма визови, санитарни и медицинску изисквания
Документ за пътуване: Лична карта или Международен Пасп орт

 

 

 

 

Цената включва:

 * Транспорт с комфортен туристически автобус от София;
 * Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
 * Медицинска застраховка за лица до 65 г. с лимит на покритие 2000 евро

 

* Доплащане за качване от Пловдив – 15 лв. при минимум 20 туриста
* Входна такса за Фестивала в Пирот - 400 динара, заплащат се на място
* медицинска застраховка за лица над 65 г. - 2 лева

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.

Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“  No 68, с номер 1329190051000004/2019г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2020г. до 24:00ч. на 05.05.2021г.
 

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Вижте също


Категории оферти
Почивки
Екскурзии
Хотели
Календар
Абонирай се за най-новите оферти на Анатравел
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах